• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Drůbeží játra Monte Negro
Napište svůj komentář k receptu

Drůbeží játra Monte Negro

autor: mrnousek
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drůbeží játra Monte Negro
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g drůbeží játra
    • 150
      g anglická slanina
    • 2
      dl červené víno
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 5
      ks jalovec kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      ks rozmarýn snítka
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem. Játra nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibulce s česnekem. Mírně restujeme. Poté přilijeme víno a přidáme všechno koření. Vše poklademe plátky anglické slaniny a přiližně na 10 minut dáme zapéct do trouby.
2
Drůbeží játra Monte negro nejlépe chutnají s vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát Monte Carlo

Salát Monte Carlo

Lasagne pana Monte Castelloniho

Lasagne pana Monte Castelloniho

Domácí Monte krém

Domácí Monte krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • otakar pospišil | 13. 3. 2010 20:46

    Ve většině tepelných úprav se doporučuje používat raději bílé víno. Při použití červeného vína v tepelné úpravě může vzniknout nahořklá chuť. Červené víno je pak ale vhodné k jídlu jako nápoj.

  • Simča Sládková | 30. 7. 2009 16:50

    Játra jsem udělala... a v podstatě sama snědla. Mně játra takto upravená chutnala - i když chuť vína byla velmi výrazná, příště bych dala si vína trochu méně - ale dcery i manžel mi to odmítli jíst.... Jinak já jako milovník těstovin jsem si to dal se špagetama, rodině jsem to servírovala podle doporučení s bramborami.

  • Zuzana Šindlerová | 2. 3. 2009 15:11

    Výborný recept, jestli teda můžu hodnotit, když jsem taky Zuzana, aby to Oldovi nevadilo. Dávám za 1.

  • Petule B. | 11. 1. 2009 19:09

    Je to opravdu výborné.

  • Zuzana Polzin | 15. 10. 2008 07:05

    Tak nevim Oldo o ktere Zuzane mluvite, ja v kazdem pripade nemohu na faktu, ze se jmenuju taky Zuzana, nic zmenit. A k tomu Monte Negru - mi slo jenom o to, ze muj pritel je z Monte Negra a ja ho chtela prekvapit receptem z jeho domoviny. Proto jsem chtela vedet, jestli tento recept opravdu pochazi z Cerne Hory.

  • Oldřich Gargulák | 14. 10. 2008 23:59

    Je zde poměrně přezuzanováno, autorka stejného receptu na VARENI se jmenuje zuzana-má tam skoro 2000 receptů, proč by se chtěla zviditelňovat i tady. No pokud jsme skočili na špek,tak já pokračuju: Jedná se o recept z bývalé Jugoslávie...

  • Olga Zehnalová | 14. 10. 2008 23:06

    Ja si myslím, Zuzanka, že preto "Monte Negro", lebo po červenom víne ostane tmavá farba šťavy - negro a keď sa slanina zapečie tak ostane taká spečená, hrboľatá - monte- kopcovitá.Ja som si to vysvetlila takto.

  • ladislava staffenová | 14. 10. 2008 21:23

    Oldo, kroťte se :-))))

  • Oldřich Gargulák | 14. 10. 2008 19:30

    Protože mont blanc se dělá z jedlých kaštanů :o)

  • Zuzana Polzin | 14. 10. 2008 18:57

    Mam dotaz: Proc se to jmenuje "Monte Negro"?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Drůbeží játra Jalovec Pepř mletý Rostlinný olej Rozmarýn
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Škvarkové placky rodinné

Škvarkové placky rodinné

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Krémová vajíčková pomazánka

Krémová vajíčková pomazánka

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Vařené mušle

Vařené mušle

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
17
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Dršťková z bedel
Dršťková z bedel
Dršťky s hořčičnou omáčkou
Dršťky s hořčičnou omáčkou
Drůbeží játra mojí mámy
Drůbeží játra mojí mámy
Drůbeží játra na jehle
Drůbeží játra na jehle
Drůbeží játra na medu
Drůbeží játra na medu
Drubeží játra na víně
Drubeží játra na víně
  • Recepty.cz
  • Drůbeží játra Monte Negro
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact