Ve většině tepelných úprav se doporučuje používat raději bílé víno. Při použití červeného vína v tepelné úpravě může vzniknout nahořklá chuť. Červené víno je pak ale vhodné k jídlu jako nápoj.
Játra jsem udělala... a v podstatě sama snědla. Mně játra takto upravená chutnala - i když chuť vína byla velmi výrazná, příště bych dala si vína trochu méně - ale dcery i manžel mi to odmítli jíst.... Jinak já jako milovník těstovin jsem si to dal se špagetama, rodině jsem to servírovala podle doporučení s bramborami.
Výborný recept, jestli teda můžu hodnotit, když jsem taky Zuzana, aby to Oldovi nevadilo. Dávám za 1.
Je to opravdu výborné.
Tak nevim Oldo o ktere Zuzane mluvite, ja v kazdem pripade nemohu na faktu, ze se jmenuju taky Zuzana, nic zmenit. A k tomu Monte Negru - mi slo jenom o to, ze muj pritel je z Monte Negra a ja ho chtela prekvapit receptem z jeho domoviny. Proto jsem chtela vedet, jestli tento recept opravdu pochazi z Cerne Hory.
Je zde poměrně přezuzanováno, autorka stejného receptu na VARENI se jmenuje zuzana-má tam skoro 2000 receptů, proč by se chtěla zviditelňovat i tady. No pokud jsme skočili na špek,tak já pokračuju: Jedná se o recept z bývalé Jugoslávie...
Ja si myslím, Zuzanka, že preto "Monte Negro", lebo po červenom víne ostane tmavá farba šťavy - negro a keď sa slanina zapečie tak ostane taká spečená, hrboľatá - monte- kopcovitá.Ja som si to vysvetlila takto.
Oldo, kroťte se :-))))
Protože mont blanc se dělá z jedlých kaštanů :o)
Mam dotaz: Proc se to jmenuje "Monte Negro"?