Nadrobno pokrájíme cibuli a zpěníme na oleji. Když zesklovatí, přidáme drůbeží játra (musíme je předem prohlédnout a vyříznout z nich žluč) a trochu orestujeme společně s cibulkou. Pak přilejeme trochu vody, přiklopíme pokličkou a dusíme. Podle potřeby přiléváme vodu.
2
Nakonec přidáme trochu hořčice, kečupu a majolky a kápneme trochu sójovky, maggi a worchestru. Ochutnáme a pokud chceme, trochu přisolíme.
Téhle kombinace bych se asi bála, ale když jsem četla komentáře, vyzkoušela jsem. Je to moc dobré ! zařazuji mezi oblíbené recepty :-) vynechala jsem jen Maggi, vůbec ho nepoužívám. Dávám za 1 :-)
Mňamka.,levné.,rychlé..,přílohu jsem dala hranolky a fakt dobrota.,dávám za 1 :)
Eliška
|27. 7. 2012 17:31
Super tip, ještě jsem zahustila hladkou moukou, vynechala jsem maggi a jatra jsem udelala na lahudkove cibulce, coz dodalo zajimavou chut.Jinak opravdu super tip :).
Naprosto neobvyklá kombinace ingradiencí,výsledek vynikající.Dávám jedničku s hvězdičkou <:-)
Martin
|8. 12. 2011 22:12
Hledal jsem nejaky recept na jatra, ktery by nebyl ta klasika sul, pepr cibulka.... A kdyz jsme narazil na tuhle "silenost" rikam si, to zkusim. To co z toho vylezlo, je famozni a klasicka jatra si asi hned tak neudelam. Tohle je naprosta pecka... Diky za super recept...
supe super super, takhle upravená játra jsem ještě nikdy nejedla, vřele doporučuji.
Kostelková
|25. 7. 2011 18:06
Zní to tak nezdravě, že to musím vyzkoušet ;-) .
ikona
|25. 6. 2011 21:42
Naprosto souhlasím s ostatními. Byla jsem příjemně překvapena novou a zlepšenou chutí jater. Pejsek a kočička vaří lépe než někteří vyhlášení kuchaři a je to tak lehké. :-\
Dnes jsem udělala játra k večeři a marně doufala, že zbude i na zítra, ale jak já se mýlila, vytřeli i kastrol. Prostě VYNIKAJÍCÍ jasná 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vynikající. Jednou jsem vyzkoušela a už je asi nikdy nebudu dělat jen tak na cibulce :o)
Simča Sládková
|2. 7. 2010 20:12
Daniello, moc mne mrzí, že mnou pochválený recept u vás neobstál, ale jak jsi říkala (psala), každý má jinou chuť. Já třeba docela dost solím a toto jídlo bylo slanější - ale právě proto, že já solím dost, mi to nevadilo....
Daniella O.
|1. 7. 2010 21:24
Simcu povazuji za vynikajici kucharku, a kdyz ji chutnalo, zkusila jsem uvarit take. Byli jsme ale zklamani, pod premrstenym mnozstvim ingridienci uplne zanikla specificka chut jatyrek. Skoda, ale nam to opravdu prislo, jako kdyz varil pejsek s kocickou :))) Opakovat uz nebudu a znamkovat vubec ne, nechci srazit recept dolu, kdyz ostatnim chutna. Sto lidi, sto chuti:))))
Zuzana Chludilová
|18. 5. 2010 02:06
Tak játra už jinak nedělám.Děkuji moc za ten recept.Jen cibulku krájím na měsíčky.
Simča Sládková
|18. 3. 2010 15:23
Jenom koukám, že jsem vyfotila svůj talíř, kde nemám skoro žádnou omáčku - já totiž omáčková moc nejsem (já si vybrala spíš to masisko :-) ). Ale bylo omajdy dost, nebojte se....
Zuzana Šindlerová
|15. 3. 2010 11:49
Simi, předběhla jsi mě, přesně tohle jsem chtěla psát. Dělala jsem v neděli, měla jsem strach z majolky, dát ji do horkého a trochu i z těch 3 slaných přísad. Bylo to výborné, udělala jsem s hranolkami a moc jsme si pochutnali. Manžel vytíral večer pekáček chlebem :-)))
Simča Sládková
|14. 3. 2010 17:09
Tak když jsem si tento recept přečetla, trochu mi to přišlo jako když kočička s pejskem pekli dort.... Dávat do jednoho jídla hořčici, kečup, majolku, sójovou omáčku, maggi, worchestrovou omáčku.... No ale nic se nemá odsuzovat, pokud to člověk nezkusí... A musím říct, že i přes počáteční nedůvěru přiznávám, že to bylo mooooc dobré. Dělala jsem přesně podle receptu, jen jsem to udělala na sádle místo oleje. Dávám za 1 a mohu doporučit. Simča
Zdenka Kocmichová
|12. 3. 2010 13:09
Velice chutné. Díky za recept. Měli jsme s brambory a zmizelo hned.
Šárka Rudlová
|20. 3. 2009 18:43
Dobré, jen jsem trochu víc přikořenila pepřem a solí.
Monika Š.
|22. 1. 2009 14:26
Děkuji moc za recept!!! Na tento způsob připravená játra mám hrozně ráda, akorát jsem doteď nevěděla, jak je připravit. "Jela" jsem přesně podle receptu - mňamka! :-)
Martina Jaworin
|22. 1. 2009 12:39
Tak jsem právě dovařila a musím říct že je to opravdu moc dobré. Použila jsem recept jako základ a přidala nějaké ingredience navíc jako třeba nalořená rajčata v olivovém oleji a podobně. Je to fakt mnamka, dávám za jedna.
Helena Pazourková
|21. 1. 2009 10:28
Děkuji za skvělý recept. Zkusila jsem místo majolky dát zbytek smetany na vaření, co jsem měla v lednici, a bylo to také výborné, vzniklo více omáčky.Dávám za 1 !!!
jiri hamtil
|18. 1. 2009 18:36
vyskouseli jsme recept je vynikajici
pavlina prochazkova
|16. 1. 2009 22:16
Tak tomuhle já říkám "šmakuláda" - opravdu vynikající, játra šťavnatá a ta majolka je tam s kečupem vynikající. Dávala jsem i více, než je uvedené množství a moc jsme si pochutnali. Díky
Zdeňka
|1. 5. 2008 12:37
Dnes jsme měli k obědu a všem moc chutnalo,dávám za 1.
Jana Kutačová
|22. 4. 2008 18:07
Bylo to vynikající.Udělala jsem jí z půl kila a snědlo se vše a všichni si papu moc pochvalovali.Játra byla pikantní a šťavnatá...Dávám za jedna.:o)
Helena Pešková
|17. 11. 2007 12:30
Co se týče receptu, určitě ho vyzkouším i z toho důvodu, že příspěvky a odezvy jsou kladné.A co se týče příspěvky Martiny Marťáskovic- myslím , že už se mohla vdát dávno...i vzhledem k tomu , že má už dvě krásné děti.
Martina Marťásek
|16. 11. 2007 17:21
Tak , dnes jsme je měli na oběd - prý už se můžu vdávat :-)) Játra jsem obalila v hl. mouce smíchané s grilovacím kořením a nakonec malinko přisolila . Majolka se mi tam moc nezamlouvala , tak jsem ji nedala a bylo to vynikající :-) Dávám za jedna :-)
Rebelka
|3. 10. 2007 12:32
Je to jednoduché a výborné!!!Nic na tom není,jen chce vědět jak to ochutit a p.Albrechtová to jistě ví!
Ivana Přikrylová
|29. 5. 2007 09:54
Jsou to nejchutněji upravená játra, jaké jsem jedla, dávám za 1
Mila
|24. 3. 2007 14:06
opravdu vynikajici, oblizovali jsme se vsichni a tak prejedni jsme uz dlouho nebykli, nedalo se prestat tu dibrutku papat :)
Simona
|15. 2. 2007 12:43
VÝBORNÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sice jsem si chuť nedovedla představit,ale je to božské.pepř tomu opravdu přidá na úžase.
pavla navrkalová
|1. 7. 2006 19:27
Dělala jsem je dnes, zpočátku jsem si nějak nemohla zvyknout na tu kyselou chuť worchesterové omáčky, ale opepřila jsem to nakonec a dávám za 1. Doporučuji
Kejty
|28. 2. 2006 09:38
Včera jsem tohle zkoušela na večeři a musím říct ,že to bylo moc dobré.I manželovi moc chutnalo.Zkusila jsem si do toho na talíři přímíchat kysanou smetanu. Taky dodré.