Vejce rozmícháme s moukou, špetkou soli a postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až získáme hustou směs. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a postupně do ní klademe na plátky pokrájená a jemně naklepaná prsíčka, která nepatrně osolíme, pak klademe plátky šunky a nakonec plátky sýra a takto pokračujeme, až do spotřebování surovin. Celou vrstvu zalijeme rozšlehanými vejci, formu zakryjeme alobalem a při 180 °C pečeme asi 40 minut (nejlépe v horkovzdušné troubě). Vychladlou formu i s obsahem dáme nejméně na 2 hodiny do chladničky, potom vyklepneme na mísu a nakrájíme na plátky.
2
Podáváme se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Danka Snášelová
|24. 8. 2007 13:58
Lucie, doporučuji vyzkoušet recept MRAMOROVÉ MASO od Terezky Jaruščákové. Masíčko se vkládá do srnčího hřbetu .... Všechny vrstvy při krájení drží pohromadě. Chuťově i vzhledově báječné. Vyzkoušené již několikrát.
Lucie
|24. 8. 2007 08:36
Včera jsem dělala, ale byla jsem docela zklamaná,nějak mi to moc při krájení nedrželo pohromadě, vrstvy se mi oddělovaly, možná by bylo lepší vaječnou hmotou prolévat jednotlivé vrstvy, nevím.Možná i nějaké koření, bylo to takové nijaké,už to opakovat raději nebudu.