Dělám jí léta a pořád patří mezi neoblíbenější, je vynikající a vydatná.
Doporučil bych při vaření v papiňáku dobu 60 minut.Místo papriky jsem na posmaženou cibulku dal nakrájenou gombaseckou klobásu a česnek rozdrcený jsem dal až v poslední fázi kdy jsem polévku vypnul. V průběhu vaření jsem přidal na špičku příborového nože feferonovou pastu. Nepoužíval jsem poslední vývar z papiňáku , ale vedle jsem si povařil kostku masoxu v litru vody. Zdálo by se že ten vývar musí být slabý ,ale klobáska v hlavním hrnci to dorovnala. Použil jsem jeden vepř.žaludek za 17 kč a polévky je na pět porcí. O:-)
Je výborná, dělám jí hlavně přes zimu a většinou jako hlavní chod nebo k večeři s houskou nebo chlebem, česneku a majoránky dávám hodně, chlapy se po ní můžou zbláznit.
Dělala jsem z předvařených žaludků, takže skoro žádná práce. Byla moc chutná a určitě jí udělám zase.