• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Napište svůj komentář k receptu

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 93
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tradiční dršťková polévka není pro všechny, proto existuje houbová varianta, v níž se dršťky nahrazují právě hlívou ústřičnou. Tato výjimečná surovina má nespočet pozitivních účinků pro tělo - mimo jiné posiluje imunitu, působí protizánětlivě nebo snižuje krevní tlak.

Falešná dršťková z hlívy ústřičné

Suroviny

5 porce
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce sádlo
    • masox hovězi nebo Masox
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 500
      g hlíva ústřičná
    • paprika - sladká mletá
    • jíška z hladké mouky

Postup přípravy receptu

1
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Přivedem do varu, vhodíme bujónovou kostku a 20 minut vaříme (pozor - hlíva nikdy zcela nezměkne!). Pak přidáme světlou jíšku.

RADA: Jak správně připravit jíšku? Mrkněte na VIDEO

2
Polévku nakonec dochutíme majoránkou s utřeným česnekem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak oloupat česnek

3
Dobře provaříme a podáváme např. s pečivem.

RADA: Tipy na polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy…

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Richard | 27. 1. 2017 21:39

    Miluji dršťkovou polévku, ale v závodce ji buď neumějí nebo ji šidí, drštek aby pohledal. Tak jsem si ji začal dělat sám. Vařit dlouho čísi žaludky, které se musí prát a vůbec s tím je dost práce, jsem zkusil jen dvakrát. Přešel jsem na hlívu a je to v pohodě. Ale proč to sem píšu. Určitě jsou dobré i ostatní recepty, ale vždycky jsem skončil u tohoto. Je to jednoduchý a rychlý recept. A drškovka je výborná, druhý den je ještě lepší. Chutná i manželce a dcerám, které dříve dršťkovou polévku vůbec nejedly. Takže díky a doporučuju!

  • Pavel | 19. 11. 2014 16:23

    Dnes jsem hlívu našel:byla polévka a pak i do sekané.Výborné,nemá to chybu!!!!!

  • ivanka | 8. 11. 2014 18:15

    MOC dobrá, doporučuji :-)

  • jindřiška | 28. 3. 2014 08:54

    výborná polévka! :-) rychlá a dobrá

  • allena89
    allena89 | 19. 3. 2014 09:09

    Polévka je opravdu výborná. Jen jsem ještě přidala brambory.

  • paro | 15. 2. 2014 10:39

    zahustila jsem ji nísto světlé jíšky rozmixovaným chlebem. Je výborná!

  • Gurmet | 20. 5. 2013 11:31

    Hlavně nezapomenout na bujón nebo masox :-$ , ten nesmí chybět nikde.

  • Lenka | 25. 1. 2013 08:54

    je výborná,dávám do ní ještě brambory a paráda 8-) :-)

  • Alena | 16. 1. 2013 11:32

    Skvělý recept, můj manžel nemá rád dršťky a s hlívou ústřičnou a ve spojení tohoto receptu musím říct, vynikající ! O:-)

  • Kristýna | 12. 11. 2012 17:48

    Tak ta je opravdu výborná

  • commodus | 5. 9. 2012 01:36

    jedině z mchomúrek

  • kloba | 5. 8. 2012 08:58

    moc dobrá "dršťkovka", ideální pro lidi, kteří nemají rádi dršťky :-) hlíva je opravdu dobře nahradí

  • kristaaaaa | 13. 12. 2011 22:13

    super

  • Anonymous | 17. 4. 2011 09:23

    Doporučuji, je to jednoduché a dobré :)

  • Simča S.
    Simča S. | 26. 3. 2011 21:59

    Šárko-čárko - žiju v přesvědčení, že syrové se mohou jen žampiony (už jsem je tak párkrát konzumovala - jako slalát, carpacio a pod. - a nikdy mi zle nebylo). Hlíva se naopak povařit musí - je dost tuhá...

  • Jarka O. | 26. 3. 2011 18:54

    To je pěkný nesmysl! Syrové se konzumují žampiony pokapané citronovou šťávou, která jim částečně pomůže k lepší stravitelnosti, ovšem to lze pouze u zdravých lidí bez žaludečních potíží. Naopak hlíva je mimořádně tuhá houba a bez tepelné úpravy si koledujete o pořádnou bolest žaludku :-$

  • sarka-carka | 26. 3. 2011 13:56

    hlíva je jediná houba která se může jíst syrová takže nevidím důvod jí vařit dvacet minut... 8-)

  • Ivetka_F. | 1. 2. 2011 17:55

    VÝBORNÉ!!! :-*

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 11. 2010 14:06

    Je to výborné, když se dobře povaří a ochutí, tak nepoznáte, že to nejsou "ogrinál" dršťky...

  • pan Vařečka | 23. 2. 2008 12:48

    Vážená paní Bílková, hlíva musí projít minimálně 20-ti minutovým varem, jinak si zaděláváte na zdravotní problémy.

  • Jana Bílková | 3. 10. 2007 21:40

    Výborná polévka. Já dělám základ bez hlívy. Cibuli zapráším paprikou a pokračuju. Pak zahustím trochou mouky a pokrájenou hlívu přihodím až na posledních 5- 10 minut. Zůstane pěkně měkká a šťavnatá a hlavně plná toho zdravýho. Zkoušela jsem už více postupů, ale takhle mi to chutná nejvíc. Čím déle se vaří, tím je to tužší.

  • Janič | 16. 3. 2007 16:19

    polévka opravdu dobrá, hlíva zdravá.

  • GABI | 1. 3. 2007 13:52

    tak Já před chvilkou snědla celou misku a je výborna-SUPER

  • Janina | 15. 1. 2007 21:06

    Snadné, ryché a chutné - blýskla jsem se před tchýní :-)

  • sophie | 28. 6. 2006 14:29

    parááááádní záležitost - mňamka - doporučuju

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Houbová
Polévky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hlíva ústřičná Jíška Majoránka Masox Paprika - sladká Pepř mletý Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Cuketová směs s uzeninou

Cuketová směs s uzeninou

Hrášková polévka - sýrová

Hrášková polévka - sýrová

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

487
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
346
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
98
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
47
Francouzský dresing
Francouzský dresing
39
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Dršťková polévka grand
Dršťková polévka grand
Dršťková polévka I.
Dršťková polévka I.
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka z kuřecích žaludků
Dršťková polévka z kuřecích žaludků
Dršťková polévka z václavek
Dršťková polévka z václavek
Dršťková polévka z vepřových žaludků
Dršťková polévka z vepřových žaludků
  • Recepty.cz
  • Dršťková polévka z hlívy ústřičné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact