Tradiční dršťková polévka není pro všechny, proto existuje houbová varianta, v níž se dršťky nahrazují právě hlívou ústřičnou. Tato výjimečná surovina má nespočet pozitivních účinků pro tělo - mimo jiné posiluje imunitu, působí protizánětlivě nebo snižuje krevní tlak.
Miluji dršťkovou polévku, ale v závodce ji buď neumějí nebo ji šidí, drštek aby pohledal. Tak jsem si ji začal dělat sám. Vařit dlouho čísi žaludky, které se musí prát a vůbec s tím je dost práce, jsem zkusil jen dvakrát. Přešel jsem na hlívu a je to v pohodě. Ale proč to sem píšu. Určitě jsou dobré i ostatní recepty, ale vždycky jsem skončil u tohoto. Je to jednoduchý a rychlý recept. A drškovka je výborná, druhý den je ještě lepší. Chutná i manželce a dcerám, které dříve dršťkovou polévku vůbec nejedly. Takže díky a doporučuju!
Dnes jsem hlívu našel:byla polévka a pak i do sekané.Výborné,nemá to chybu!!!!!
MOC dobrá, doporučuji :-)
výborná polévka! :-) rychlá a dobrá
zahustila jsem ji nísto světlé jíšky rozmixovaným chlebem. Je výborná!
Hlavně nezapomenout na bujón nebo masox :-$ , ten nesmí chybět nikde.
je výborná,dávám do ní ještě brambory a paráda 8-) :-)
Skvělý recept, můj manžel nemá rád dršťky a s hlívou ústřičnou a ve spojení tohoto receptu musím říct, vynikající ! O:-)
Tak ta je opravdu výborná
jedině z mchomúrek
moc dobrá "dršťkovka", ideální pro lidi, kteří nemají rádi dršťky :-) hlíva je opravdu dobře nahradí
Doporučuji, je to jednoduché a dobré :)
Šárko-čárko - žiju v přesvědčení, že syrové se mohou jen žampiony (už jsem je tak párkrát konzumovala - jako slalát, carpacio a pod. - a nikdy mi zle nebylo). Hlíva se naopak povařit musí - je dost tuhá...
To je pěkný nesmysl! Syrové se konzumují žampiony pokapané citronovou šťávou, která jim částečně pomůže k lepší stravitelnosti, ovšem to lze pouze u zdravých lidí bez žaludečních potíží. Naopak hlíva je mimořádně tuhá houba a bez tepelné úpravy si koledujete o pořádnou bolest žaludku :-$
hlíva je jediná houba která se může jíst syrová takže nevidím důvod jí vařit dvacet minut... 8-)
Je to výborné, když se dobře povaří a ochutí, tak nepoznáte, že to nejsou "ogrinál" dršťky...
Vážená paní Bílková, hlíva musí projít minimálně 20-ti minutovým varem, jinak si zaděláváte na zdravotní problémy.
Výborná polévka. Já dělám základ bez hlívy. Cibuli zapráším paprikou a pokračuju. Pak zahustím trochou mouky a pokrájenou hlívu přihodím až na posledních 5- 10 minut. Zůstane pěkně měkká a šťavnatá a hlavně plná toho zdravýho. Zkoušela jsem už více postupů, ale takhle mi to chutná nejvíc. Čím déle se vaří, tím je to tužší.
polévka opravdu dobrá, hlíva zdravá.
tak Já před chvilkou snědla celou misku a je výborna-SUPER
Snadné, ryché a chutné - blýskla jsem se před tchýní :-)
parááááádní záležitost - mňamka - doporučuju