• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dršťková polévka grand
Napište svůj komentář k receptu

Dršťková polévka grand

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dršťková polévka grand
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g dršťky
    • 2
      ks cibule
    • 10
      stroužek česnek
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,25
      ks celer
    • 100
      g sádlo
    • 1
      šálek hladká mouka
    • majoránka
    • pepř mletý
    • kmín
    • sůl
    • 2
      kostka masox
    • 4
      lžička paprika - sladká

Postup přípravy receptu

1
Dršťky vydrbeme solí a důkladně opláchneme vodou. Dáme je vařit do první vody a vaříme je zhruba 3/4 hodiny. Poté dršťky slijeme a dáme je vařit do druhé čisté vody a vaříme další zhruba 3/4 hodinu.
2
Poté dršťky vyndáme a nakrájíme na nudličky. Dršťky dáme vařit do většího hrnce do třetí čisté vody a vaříme další zhruba dvě hodiny. Než se dršťky uvaří doměkka, zatím na sádle do sklovita osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a mouku (dle potřeby). Tento základ pak zalijeme odstátým vývarem z masoxu a důkladně rozmícháme, aby v něm nezůstaly hrudky.
3
To vše necháme opět přijít k varu a poté přidáme do vody k nakrájeným dršťkám. Poté přidáme na jemném struhadle nastrouhanou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a povaříme další zhruba 1/4 hodinu. Ke konci vaření polévku dle chuti okořeníme, přidáme rozetřený česnek a osolíme. Dle potřeby můžeme polévku ještě zahustit jíškou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dršťková polévka

Dršťková polévka

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • oldřich | 13. 5. 2015 18:15

    preboha

  • kerim | 29. 12. 2014 14:12

    já dávám do držkovky vařené koleno, na nudličky nakrájené,a nedělám ji s červenou jíškou ale jen přírodní

  • dominik | 12. 10. 2012 11:19

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj :-(

  • petrakous | 9. 3. 2012 10:05

    Polévka je moc dobrá :-) Jen jsem nedala 10 stroužků česneku, dala jsem na velký kastról 4 stroužky a i tak je polévka celkem ostrá, příště dám stroužky jen tři. Doporučuju tedy přidávat česnek postupně, dle Vaší chuti.

  • Ladia
    Ladia | 31. 1. 2011 22:15

    Tady by to chtělo upravit množství, má to být kus, kilo...?

  • recepty73
    recepty73 | 25. 1. 2011 07:46

    ...takovou vařila už moje prababička...,neříkáme jí ,,grand,, ,ale je výborná!

  • petrikd | 12. 11. 2010 08:14

    ešte pridať bobkový list, muškátový oriešok nastrúhať, feferónku ale pozor všetko "přiměřeně"

  • Ladia
    Ladia | 7. 11. 2010 17:13

    Zařazení: Maso, Polévky, Vepřové ?

  • Simča Sládková | 19. 3. 2010 12:44

    Tak jsem uvařila polívku podle tohoto receptu a byla perfektní... Je to moje vzpomínka na babičku - ta vždycky takovouto dršťkovku vařila. Já ji vařím dost hustou, podávám s chlebem a další chod není třeba :-). Je výborná - dávám za jedna!

  • Anonym | 19. 4. 2009 18:59

    Mohu potvrdit je to vborné,dá se udelat i z předvařené dršky. Tonda

  • Anonym | 19. 4. 2009 18:57

    Mohu potvrdit je výborná

  • Martin Tesla | 15. 8. 2008 15:11

    moje nejoblíbenější polévka,jen ji dělám bez té zeleniny...

  • Olga | 19. 2. 2008 18:57

    Ja kupujem už predvarené držky, takže sa už nemusia toľko variť, stačí max.1 hod, sú pekné biele stačí ich ešte trocha prepláchnuť a môžu sa použiť. Robím ju presne tak isto aj tie isté ingrediencie používam ,len múky na zápražku dávam menej.Jedna šálka je strašne veľa na 500g držiek. Držky sú hotové vtedy, keď už stratili úplne svoju pružnosť, sú také "mľandravé". Je to vynikajúca polievka, hlavne keď sa dajú teraz držky kúpiť predvarené.

  • Eva P. | 18. 2. 2008 21:32

    Vyborna ! Drstky jsem varila v papinaku, ani presne nevim jak dlouho. Druhy den ohrivana je opravdu bez chyby !

  • helena hasalová | 29. 1. 2008 12:31

    Hned se pustím do vaření, jen jsem se musela ujistit, co všechno se tam musí dát a v jakém množství, protože ji nevařím často. Už se těším na výsledek :)

  • karolina | 26. 11. 2007 14:37

    Takto vařená polevka je skutečně nejlepší (dávám za 1), ale mohu doporučit, co mi poradil jeden starý řezník. Do první vody přidat trochu octa - drštky zůstanou krásně bílé.

  • Václav Bušek | 26. 11. 2007 14:19

    Tato verze je snad nejlepší a vždy je ůspěch jistý .

  • Andy | 31. 5. 2007 12:09

    .. téměř stejně ji dělám už léta .. ale z předvařených drštek . super :))

  • Anonym | 25. 1. 2007 09:28

    To určitě nemusíte Jano!

  • jana | 24. 1. 2007 23:09

    kdyz mam predvarene drstky, musim je take varit 3krat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Večeře Vaření Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Česnek Cibule Dršťky Hladká mouka Kmín Majoránka Masox Mrkev Paprika - sladká Pepř mletý Petržel Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Kuřecí lahůdka

Kuřecí lahůdka

Sumeček

Sumeček

Smažený vepřový řízek se sýrem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Dukátové buchtičky III.

Dukátové buchtičky III.

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

539
Halušky podle Martinky
Halušky podle Martinky
240
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
76
Rukolový salát s novými bramborami
Rukolový salát s novými…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Šakšuka v paprikách
Šakšuka v paprikách

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Felix Slováček v nemocnici: Opět ho zradilo zdraví!

Felix Slováček v nemocnici: Opět ho zradilo zdraví!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Drožďové knedlíčky - kořeněné
Drožďové knedlíčky - kořeněné
Drožďové knedlíčky do polévky
Drožďové knedlíčky do polévky
Dršťková polévka
Dršťková polévka
Dršťková polévka I.
Dršťková polévka I.
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
  • Recepty.cz
  • Dršťková polévka grand
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact