preboha
já dávám do držkovky vařené koleno, na nudličky nakrájené,a nedělám ji s červenou jíškou ale jen přírodní
fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj :-(
Polévka je moc dobrá :-) Jen jsem nedala 10 stroužků česneku, dala jsem na velký kastról 4 stroužky a i tak je polévka celkem ostrá, příště dám stroužky jen tři. Doporučuju tedy přidávat česnek postupně, dle Vaší chuti.
...takovou vařila už moje prababička...,neříkáme jí ,,grand,, ,ale je výborná!
ešte pridať bobkový list, muškátový oriešok nastrúhať, feferónku ale pozor všetko "přiměřeně"
Tak jsem uvařila polívku podle tohoto receptu a byla perfektní... Je to moje vzpomínka na babičku - ta vždycky takovouto dršťkovku vařila. Já ji vařím dost hustou, podávám s chlebem a další chod není třeba :-). Je výborná - dávám za jedna!
Mohu potvrdit je to vborné,dá se udelat i z předvařené dršky. Tonda
Mohu potvrdit je výborná
moje nejoblíbenější polévka,jen ji dělám bez té zeleniny...
Ja kupujem už predvarené držky, takže sa už nemusia toľko variť, stačí max.1 hod, sú pekné biele stačí ich ešte trocha prepláchnuť a môžu sa použiť. Robím ju presne tak isto aj tie isté ingrediencie používam ,len múky na zápražku dávam menej.Jedna šálka je strašne veľa na 500g držiek. Držky sú hotové vtedy, keď už stratili úplne svoju pružnosť, sú také "mľandravé". Je to vynikajúca polievka, hlavne keď sa dajú teraz držky kúpiť predvarené.
Vyborna ! Drstky jsem varila v papinaku, ani presne nevim jak dlouho. Druhy den ohrivana je opravdu bez chyby !
Hned se pustím do vaření, jen jsem se musela ujistit, co všechno se tam musí dát a v jakém množství, protože ji nevařím často. Už se těším na výsledek :)
Takto vařená polevka je skutečně nejlepší (dávám za 1), ale mohu doporučit, co mi poradil jeden starý řezník. Do první vody přidat trochu octa - drštky zůstanou krásně bílé.
Tato verze je snad nejlepší a vždy je ůspěch jistý .
.. téměř stejně ji dělám už léta .. ale z předvařených drštek . super :))
To určitě nemusíte Jano!
kdyz mam predvarene drstky, musim je take varit 3krat?