Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit. Potom ho necháme vychladnout, osolíme, opepříme, přidáme vejce, rozmačkaný česnek a strouhankou zahustíme do takové hustoty aby jsme mohli tvarovat malé knedlíčky. Výborné jsou v hovězím vývaru, kde je povaříme asi 6 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Chudáček
|20. 3. 2016 13:48
Ani je nezkoušejte, je to hrůza.
Mamka mi je právě naservírovala a oba rodičové mě u stolu drželi tak dlouho, dokud jsem je nesnědl.
Ještě teď je cítím.. :-$ :-$ :-X
Vyzkoušela jsem je poprvé a moc nám chutnaly. Dělala jsem také tak, že jsem nejprve osmahla trochu cibule, pak podle postpu. Knedlíčky jsem dělala malinké asi jako větší hrášek nebo fazoli a přidávala jsem je do zeleninové polévky.
Alena Perestjuková
|17. 10. 2006 15:56
I já často dělám drožďové knedlíčky, nejprve osmahnu cibulku a poté přidávám droždí. Jinak vše stejně, do hotové hmoty přidám rozmačkaný česnek a nastrouhám trochu muškátového oříšku.
Monika
|13. 12. 2004 09:35
Protože máme u nás doma velice rádi pokrmy uz droždí tak se tento recep u nás velice osvědčil. Rychlé levné chutné.
Martina
|10. 7. 2004 20:26
ještě je dobré, nejdřív na tom oleji osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli, buď obyčejnou anebo červenou. Ale jinak jsou opravdu výborné
Berenika
|8. 7. 2004 14:00
Drožďovou hmotu na knedlíčky někdy nastrouhám na hrubém struhadle - a je strouhání. Tyto knedlíčky používám jen do zeleninové polévky. Děti ji milují a nejlepší je druhý den. Akorát já nepoužívám olej, ale dávám kousek másla. Droždí se v másle rozpustí a když se opět začne spojovat je hotové - tak se pozná, že je droždí připraveno k dalšímu zpracování - ostatní tam přidávám jako Věra.