• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Drožďové knedlíčky do polévky
Napište svůj komentář k receptu

Drožďové knedlíčky do polévky

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 51
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drožďové knedlíčky do polévky
Drožďové knedlíčky do polévky
Drožďové knedlíčky do polévky
Drožďové knedlíčky do polévky
Drožďové knedlíčky do polévky
Drožďové knedlíčky do polévky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Drožďové knedlíčky

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • strouhanka na zahuštění
    • pepř mletý
    • 80
      g droždí

Postup přípravy receptu

1
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit. Potom ho necháme vychladnout, osolíme, opepříme, přidáme vejce, rozmačkaný česnek a strouhankou zahustíme do takové hustoty aby jsme mohli tvarovat malé knedlíčky. Výborné jsou v hovězím vývaru, kde je povaříme asi 6 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďové knedlíčky

Drožďové knedlíčky

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky

Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Chudáček | 20. 3. 2016 13:48

    Ani je nezkoušejte, je to hrůza. Mamka mi je právě naservírovala a oba rodičové mě u stolu drželi tak dlouho, dokud jsem je nesnědl. Ještě teď je cítím.. :-$ :-$ :-X

  • vita | 9. 3. 2016 09:41

    "aby jsme" tak to mne fakt dostalo.

  • Ivana Přikrylová | 31. 3. 2012 23:24

    Dělám úplně stejné nočky, jen je pro zjednodušení pasíruju do polévky přes haluškové síto.

  • Sirinka
    Sirinka | 31. 3. 2012 21:44

    Skvělé! :-) Zkoušela jsem i s cibulkou, ale trochu víc mi chutnají tak, jak jsou v receptu... Dávám za jedna! :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 25. 2. 2012 13:54

    Vyzkoušela jsem je poprvé a moc nám chutnaly. Dělala jsem také tak, že jsem nejprve osmahla trochu cibule, pak podle postpu. Knedlíčky jsem dělala malinké asi jako větší hrášek nebo fazoli a přidávala jsem je do zeleninové polévky.

  • Alena Perestjuková | 17. 10. 2006 15:56

    I já často dělám drožďové knedlíčky, nejprve osmahnu cibulku a poté přidávám droždí. Jinak vše stejně, do hotové hmoty přidám rozmačkaný česnek a nastrouhám trochu muškátového oříšku.

  • Monika | 13. 12. 2004 09:35

    Protože máme u nás doma velice rádi pokrmy uz droždí tak se tento recep u nás velice osvědčil. Rychlé levné chutné.

  • Martina | 10. 7. 2004 20:26

    ještě je dobré, nejdřív na tom oleji osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli, buď obyčejnou anebo červenou. Ale jinak jsou opravdu výborné

  • Berenika | 8. 7. 2004 14:00

    Drožďovou hmotu na knedlíčky někdy nastrouhám na hrubém struhadle - a je strouhání. Tyto knedlíčky používám jen do zeleninové polévky. Děti ji milují a nejlepší je druhý den. Akorát já nepoužívám olej, ale dávám kousek másla. Droždí se v másle rozpustí a když se opět začne spojovat je hotové - tak se pozná, že je droždí připraveno k dalšímu zpracování - ostatní tam přidávám jako Věra.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Knedlíčky & noky a kapání
Polévky Zavářky do polévek Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Droždí Pepř mletý Rostlinný olej Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka s kapáním

Kuřecí polévka s kapáním

Zavináče

Zavináče

Arabské kuře

Arabské kuře

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Cuketovo-brokolicový krém
Cuketovo-brokolicový krém
27
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
22
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
Drožďové knedlíčky
Drožďové knedlíčky
Drožďové knedlíčky - kořeněné
Drožďové knedlíčky - kořeněné
Dršťková polévka
Dršťková polévka
Dršťková polévka grand
Dršťková polévka grand
Dršťková polévka I.
Dršťková polévka I.
  • Recepty.cz
  • Drožďové knedlíčky do polévky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact