• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Drožďové knedlíčky do polévky
Napište svůj komentář k receptu

Drožďové knedlíčky do polévky

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 142
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drožďové knedlíčky do polévky
Drožďové knedlíčky do polévky
Drožďové knedlíčky do polévky
Drožďové knedlíčky do polévky
Drožďové knedlíčky do polévky
Drožďové knedlíčky do polévky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Drožďové knedlíčky

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • strouhanka na zahuštění
    • pepř mletý
    • 80
      g droždí

Postup přípravy receptu

1
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit. Potom ho necháme vychladnout, osolíme, opepříme, přidáme vejce, rozmačkaný česnek a strouhankou zahustíme do takové hustoty aby jsme mohli tvarovat malé knedlíčky. Výborné jsou v hovězím vývaru, kde je povaříme asi 6 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďové knedlíčky

Drožďové knedlíčky

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky

Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Chudáček | 20. 3. 2016 13:48

    Ani je nezkoušejte, je to hrůza. Mamka mi je právě naservírovala a oba rodičové mě u stolu drželi tak dlouho, dokud jsem je nesnědl. Ještě teď je cítím.. :-$ :-$ :-X

  • vita | 9. 3. 2016 09:41

    "aby jsme" tak to mne fakt dostalo.

  • Ivana Přikrylová | 31. 3. 2012 23:24

    Dělám úplně stejné nočky, jen je pro zjednodušení pasíruju do polévky přes haluškové síto.

  • Sirinka
    Sirinka | 31. 3. 2012 21:44

    Skvělé! :-) Zkoušela jsem i s cibulkou, ale trochu víc mi chutnají tak, jak jsou v receptu... Dávám za jedna! :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 25. 2. 2012 13:54

    Vyzkoušela jsem je poprvé a moc nám chutnaly. Dělala jsem také tak, že jsem nejprve osmahla trochu cibule, pak podle postpu. Knedlíčky jsem dělala malinké asi jako větší hrášek nebo fazoli a přidávala jsem je do zeleninové polévky.

  • Alena Perestjuková | 17. 10. 2006 15:56

    I já často dělám drožďové knedlíčky, nejprve osmahnu cibulku a poté přidávám droždí. Jinak vše stejně, do hotové hmoty přidám rozmačkaný česnek a nastrouhám trochu muškátového oříšku.

  • Monika | 13. 12. 2004 09:35

    Protože máme u nás doma velice rádi pokrmy uz droždí tak se tento recep u nás velice osvědčil. Rychlé levné chutné.

  • Martina | 10. 7. 2004 20:26

    ještě je dobré, nejdřív na tom oleji osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli, buď obyčejnou anebo červenou. Ale jinak jsou opravdu výborné

  • Berenika | 8. 7. 2004 14:00

    Drožďovou hmotu na knedlíčky někdy nastrouhám na hrubém struhadle - a je strouhání. Tyto knedlíčky používám jen do zeleninové polévky. Děti ji milují a nejlepší je druhý den. Akorát já nepoužívám olej, ale dávám kousek másla. Droždí se v másle rozpustí a když se opět začne spojovat je hotové - tak se pozná, že je droždí připraveno k dalšímu zpracování - ostatní tam přidávám jako Věra.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Knedlíčky & noky a kapání
Polévky Zavářky do polévek Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Droždí Pepř mletý Rostlinný olej Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelníky

Zelníky

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Kuřecí jáhlové rizoto

Kuřecí jáhlové rizoto

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Houbový guláš
Houbový guláš
20
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Petr Malásek a Dana Morávková: Zaláskované vyznání! »Holčičko moje...«

Petr Malásek a Dana Morávková: Zaláskované vyznání! »Holčičko moje...«

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
Drožďové knedlíčky
Drožďové knedlíčky
Drožďové knedlíčky - kořeněné
Drožďové knedlíčky - kořeněné
Dršťková polévka
Dršťková polévka
Dršťková polévka grand
Dršťková polévka grand
Dršťková polévka I.
Dršťková polévka I.
  • Recepty.cz
  • Drožďové knedlíčky do polévky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact