Můžete mi, prosím, poradit, proč se mi knedlíčky rozvařují? :-(
moc dobré:-) já dávám ještě česnek.:-) díky
Musim rict,ze u nas jime vsechno ale tak casto jsem knedlicky snad nikdy nedelala.Vyborny !!!
Skvělý recept, můj synek (1,5r) ještě nikdy tak vášnivě nejedl, sám si na vidličku napichoval knedlíky, až se mu dělaly boule za ušima!! Skvělý a rychlý recept. Trochu jsem upravila dávkování na 2 kostky droždí (aby to mělo vážně grády! :-D )-a proto pak mouky a strouhanky vždy o lžíci víc, cibule 1,5, vejce stačilo jak je psáno 1ks. Na koulení jsem si moučnila ruce v mouce. Mňam! :-P <3
It's hard to find well-informed people on this subject, however, you seem like you know what you're talking about! Thanks [url=http://longchamps-lm9.webnode.fr/]longchamp graphite[/url]
vynikajici!!povedly se!dávám za1* :-)
Právě mě hřejí v bříšku... :) Sice jsem do nich nedala tu mouku, ale i tak moooc dobré. Přidala jsem česnek. ;)
Drozdovou pomazanku ze skolni jidelny mam zive v pameti... :-$ . Ale tyto knedlicky budu muset zkusit, s vekem se zmenily i chute. Pridavam do "fronty" receptu na vyzkouseni 8-)
Vyzkoušeno, snědeno, vychváleno! :) Trochu jsem se bála, jako malá jsem nenáviděla drožďovou pomazánku ve školní jídelně, ale tyhle knedlíčky jsou vážně úžasné. Přidala jsem podle Bacule česnek a chutnaly i drahé polovičce, které jsem až po kompletním snědení oznámila, co to vlasntně bylo. I pak se drahý dožadoval, abych je do polévky udělala zase. Moc děkuji za recept! :-*
rwerwrwerwerwewewe <:-) :-S <3 :-| :-| wewwwewewewewewe
Co je to prdopec ? zni to smradlavje , mozna je to nejake koreni ktere neznam . :-( :-\
:-$ je to divnej recept tak myslím že je to hnuj :-$ :-$ :-(
Dělala jsem je, manžel nevěděl, že jsou drožďové, protože by je neurčitě nechtěl, už když jsem měla tu hmotu, tak se ptal, co to tak krásně voní a v polévce si je pochvaloval.Dělala jsem bez mouky, dala jsem česnek, vegetu a majoránku, určitě zopakuji.
Já je dělám zas na malém množství tuku, opražím droždí do růžova,pak stáhnu ze sporáku,vmíchám jedno vejce,trošku mléka,sůl,pepř, česnek,strouhanka,na špičku nože prdopeč,chvíli nechám ležet,ona ta strouhanka nasákne mléko,udělám potřebnou hustotu a pak zkouším do polévky..
No dámy...vařila jsem už kde co, ale červenám se a přiznávám, že drožďové knedlíčky ještě ne. Je to tím, že droždí prostě jinak než v těstě nepozřu. Přesto je vyzkouším, protože mně navnadila kolegyně, která je měla v práci v polévce (samozřejmě domácí) a když mně konečně přesvědčila, abych je zkusila, nelitovala jsem. Takže provedu pokus a udělám je..:-)))
Také je používám.Dělám polévku rychlovku,jen dám do vývaru (používám magi kostky) zmraženou zeleninu na svíčkovou,nechám projít varem a přes tvořítko na halušky přidám kvasnicové těsto a zavařím.Je to rychlé a dobré.
Drožďové knedlíčky jsem udělala- bez mouky, jen se strouhankou a vejcem, přidala jsem pepř,majoránku a česnek a byly moc dobré.Díky Janě za nápad se zamražováním, připravila jsem větší množství(z 5 kostek) a už mám tedy i zamraženo!Za jedna.
Když se droždí rozpustí, nechám ho ještě chvíli, za stálého míchání opět ztuhnout. Droždí potom už není aktivní a tudíž po něm nejsou ani větry, přičemž jeho hodnota je zachovaná. Dávám do nich taky česnek a majoránku a zahušťuji strouhankou.
výborné, úžasné, lepčí než játrové,akorát po nich kapku větrněji:-)
Jani, kupuju v Makru celou kilovku droždí a už několikrát jsem dělala z celého kila, jinak dělám z půlky. Syn na talíři nemá polívku,jen knedlíčky. Zajímavý, že drožďovou pomazánku nejí. Takže fakt nejste "nenormální". :-))))))))
Milé dámy, u nás se dělají tyto knedlíčky ze 400 G kvasnic. Je to asi do 5 l polévky. Musím přiznat , že jsem dceru od toho vyháněla, protože jkich vždycka půlka zmizela ještě za syrova. Je již vdaná, takže je teď klídek. Jednou se mě jedna stará paní ptala, na co to že kupuji takové množství. Když jsem jí řekla, že na knedlíčky, divila se,že je nikdy nedělala. Podotýkám, že když ty zatracené kvasnice jdu kupovat, že se stydím, připadám si nenormální, ale když jsou tak dobré, tak to nekupte, že? Taky dělám jen ze strouhánky a všechno ostatní jako do sekané.
Tak jako Jana a Zdeňka vynechávám mouku a zahušťuju jen strouhankou, samozřejmě tam musí být česnek. Nedělám knedlíčky, ale těsto protlačuji přes haluškovací síto rovnou do polévky a krátce povařím.
Já také nedávám vůbecv mouku a zahušťuji jen strouhankou. Česnek je skoro snad až nutný a droždí by se mělo míchat na tuku nejméně tak dlouho, až zpění a začne vonět. Naše rodina tyhle knědlíčky zbožňuje do zeleninových polévek (ale nejn) a tak když je dělám, tak nejméně z 5-6 kostek, jdou výborně zmrazovat a pak házet do polévek dle potřeby vë mrzlém stavu. A o tom, že budou v jídle drožďové knedlíčky se s žádným novým strávníkem nebavím předem, lidíé mají k droždí odpor ze školních jídelen a táborových pomazánek a odmítají to předem a přitom jsou všichni velmi příjemně překvapení.
Taky dělám knedlíčky bez mouky jenom se strouhankou.I u nás je mládež Inko nejdříve odmítala,ale když jsem jim řekla,jak jsou výborné proti akné,vyžadují je často.A často dělám i drožďovou pomazánku a taky se ji naučili jíst.
Já je dělám do zeleninové polévky, taky minimálně ze dvou kostek droždí , s česnekem a majoránkou a hlavně - nedávám vůbec mouku, zahušťuji jen strouhankou.
Dělávám je do porkové polévky. Jsou výborné, výrazné chuti. Jen je dělám ze 2 kostek droždí a přidávám ještě česnek.
Jsou výborné, přidám ještě kousek česneku a petrželku. Droždí ještě po rozpuštění míchám, až znovu zhoustne.
Taky dělávm,jsou výborné-ale naše mládež je moc nemusí.