bylinky
dle chuti: majoránka, petrželka, pažitka, libeček...
1
stroužek
česnek
cca
1
ks
cibule
menší
koření
: kmín, pepř...
Postup přípravy receptu
1
Na rozpuštěném másle si necháme rozpustit rozdrobené droždí, ke kterému dle chuti a dle toho do jaké polévky chceme zavářku použít, přidáme dále i nasekaný stroužek česneku, nasekané bylinky, drcený kmín, pepř... Až se nám přidané ingredience v droždí rozvoní, přidáme rozklepnuté vejce, které necháme za stálého míchání srazit na vaječno-drožďovou smaženici. Poté můžeme hotovou zavářku zlehka vmíchat, do námi připravené hotové, již odstavené (dále již nevaříme), zeleninové, houbové, bramborové... polévky či vývaru.
2
Jestliže chceme použít do zavářky cibuli, tu nejprve jemně pokrájíme a osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata a až poté přidáme rozdrobené droždí...
3
Množství hotové zavářky je určené cca pro dvě až tři porce polévky.