lžička
pepř celý
ideálně nakládaný - množství dle chuti
1
hrst
petrželka
na ozdobu
1
špetka
kurkuma
posekané bylinky
podle chutí, např. yzop
Postup přípravy receptu
1
Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli s celým stroužkem česneku a zelenými bylinkami (např. yzop, bazalka...).
2
Droždí rozdrobíme, vložíme nakrájenou mladou cibulku. Na mírném plameni mícháme do rozpuštění. Odstavíme ze sporáku a dále přidáme nadrobno nakrájenou papriku, kurkumu, drcený a nakládaný pepř, trochu klíčků a otrub (případně strouhanku nebo něco na zahuštění) a dále zpracováváme, aby se vše propojilo.
3
Ozdobíme např. petrželkou a podáváme s pečivem dle vlastní chuti.
Tento recept je bohužel neúplný, chybí v něm pojivo. Co mají otruby zahušťovat? Mléko? Kolik? Dále do receptu určitě nepatří sušené droždí, v postupu jsou pak klíčky, které ale nejsou v ingrediencích. Myslím, že si z receptem měl autor dát víc práce, takto je nepoužitelný.