Jemně nakrájenou cibulku necháme na másle zesklovatět, přidáme droždí. Poté, co se z droždí odpaří voda, smícháme s cibulkou. Přidáme vejce a mícháme. Osolíme dle chuti a přidáme jemně nakrájenou pažitku.
Tímto humusem nás krmili obden na internátě ( domov mládeže) Jednou jsem to zkusil, poblil se a od té doby jsem vždy když toto bylo na jídelníčku snídal suchý rohlík s čajem :-$ :-$ :-$
Milan
|11. 2. 2015 20:41
Tímto humusem nás krmili obden na internátě ( domov mládeže) Jednou jsem to zkusil, poblil se a od té doby jsem vždy když toto bylo na jídelníčku snídal suchý rohlík s čajem :-$ :-$ :-$
Milan
|11. 2. 2015 20:39
Tímto humusem nás krmili obden na internátě (domov mládeže). Jednou jsem to zkusil, poblil se a pak jsem obden měl k snídani jen suchý rohlík s čajem. :-$ :-$ :-$
milena
|9. 2. 2015 12:27
dělám též drožďovou pomazánku, dříve z kostičky droždí, ale teď u nás začaly prodávat droždí vážené jako bylo dříve a to nemá chybu je daleko lepší, když jedu ke známým tak jim kupuji celou velkou kostku
marie
|27. 1. 2015 20:06
dneska jsem dělala pomazánku z kostičky droždí ,ale takoví zápach z droždí jsem nikdy necítila Bude mi 70 let dělala jsem i knedlíčky do polevky skušenosti mám dobré až dnes jako když se vypařuje aceton zítra si pochutnají slepice Má také někdo takovou zkušenost děkuji
lucia
|7. 1. 2015 18:15
K cibulke pridajte nadrobno pokrájané kyslé uhorky... Najlepšie. :)
Bára
|20. 6. 2014 15:13
Já jsem zrovna včera pomazánku dělala a na zlatavou cibulku šoupnu droždí, když se začně srážet, tak jsem tam přilila dvě vejce, nechala jsem to odstát a do vychladlé hmoty jsem zamíchala jedno celé pomazánkové máslo, trošku majolky a hořčice.. no a sůl a pepř.. když máte nějaké bylinky, tak klido pido.. no a pomazánka je krémová, žádné hrudky..
joe
|5. 2. 2014 15:05
super je s tav. sýrem (madetka) ;-)
Jana
|10. 10. 2012 18:20
Zkus to následovně: máslo a cibulka se nechá zpěnit,nasypu droždí a míchám tak dlouho,až je droždí husté,jeví se jakoby mastné.Přidám lžíci hladké mouky,ta se lehce dozlatova přismahne.Odstavím,zaleju mlékem ( cca 1,5 dl ) se 2 vejci,míchám mimo vařič do kaše. Vrátím na plotnu a dosmažím. Konzistenci upavím dle potřeby troškou mléka,většinou není třeba. Do vychládlé pomazánky přidám nakrájený salám, (dobrý je gothaj ),pažitku.
Také ji dělám už dlouho, jen ještě zároveň s vajíčky přidávám trochu mléka - výsledek je jemnější, krémovější a je toho víc :-) . Další varianta je, že se na lehce osmahnutou cibulku před přidáním droží ještě nasype sladká paprika (na 2 vejce cca zarovnaná čajová lžička). Je to zase úplně jiné a ke chlebíku s máslem to nemá chybu, stojí za vyzkoušení.
Tuhle pomazánku dělám už mnoho let,jen na závěr do ní přimíchám jakýkoliv salám,nastrouhaný na hrubém struhadle a nadrobno nakrájenou pažitku.Je to super.Vyzkoušejte.
Želva
|4. 5. 2012 12:06
Děkuji za tip! Určitě vyzkouším
Marťa
|3. 5. 2012 15:21
No já myslím, že to bude těmi vajíčky. Ty udělají konzistenci vždycky hrudkovitou. Já dělám pomazánku bez vajec, jenom osmahnout cibulku, přidat droždí, a když to vychladne smíchat s pomazánkovým máslem. Je pak úplně hladká a výborná.
Želva
|1. 5. 2012 10:55
Mám takový dotaz... přestože tuhle pomazánku děláme už leta, nikdy se mi nepodařilo vytvořit takovou hladkou konzistenci, s jakou jsem se setkala po různu v jídelnách a na návštěvách. Nemyslím takovou hrudkovitou (ve stylu mozečku) jako je na obrázku. Mám na mysli jednolitou hustou a hladkou pomazánku pro děti jaká se mazala na chleby ve školkách. Ať dělám co chci, stejně se nakonec vždycky zdrcne a zhrudkovatí. Poradíte?
Oli
|14. 4. 2012 18:59
kydnout a michat:)
Ivca
|6. 2. 2012 17:42
Dobrý den..asi sem uplne hloupa ale to vajicko tam mam dat na tvrdo nebo jenom ho tam tak kidnout a michat :D :(
výborná pomazánka! a nejen na snídani:) přidávám foto
katerina lipkova
|7. 2. 2010 17:27
mnaaaaaaaam,sice jsem nedala 4vajicka ,ale vyborna
Iva Štyndlová
|8. 11. 2009 10:48
Zrovna jsem jí udělala k snídaňi. Jednoduchá, rychlá a naprosto skvělá.
venyss venyss
|3. 7. 2009 10:51
Moc dobrá.
Jana Pátková
|2. 10. 2008 23:28
Pane Otakare, díky, jak se do toho moc zamotáváme, tak už ani já nerozumím , o co jde?
Petule B.
|2. 10. 2008 23:16
Ja ji dělám takhle už léta a vždy nechám cibulku zesklovatět, na ni šoupnu rozdrobené kvasnice a průběžně míchám, až se kvasnice rozpustí (každé jsou trochu jiné, některé se opravdu rozpustí na kašičku, jiné jen zdrcnou) a pak do toho zamíchám vejce... atd. Víceméně se nedá nijak zkazit :o) Je výborná, vyzkoušejte.
Otakar Novák
|2. 10. 2008 23:09
Hlavně z toho nedělejte kovbojku, pí.Pátková to přeci píše jasně, néééééé :-)
Jana Remková
|2. 10. 2008 22:32
Trochu nerozumím,na másle osmažím cibulku a přidám droždí,až se odpaří z droždí voda,smíchám s cibulkou.A kde je ta cibulka,když přidám droždí,na půlce pánve?
Hana Štricková
|1. 10. 2008 09:23
Přesně takovou pomazánku dělám, jen jsem omezena její "vůní" při vaření - tu rodina nemusí a tak větrám jak se dá..... ale výsledek je opravdu dobrý - jíme za tepla i studena.
Jana Pátková
|30. 9. 2008 19:56
Je to tak, do osmažené cibulky dáme droždí, já osobně míchám až se tzv.zdrcne, zamíchám a přidám vajíčko. Recept je dobrý, ale trochu nesrozumitelný tím, že je napsáno "až se odpaří voda smícháme s cibulí", jinak je moc dobrý dělám pravidelně 2x v týdnu pro babičku.
Olga Zehnalová
|30. 9. 2008 19:02
Ja tomu rozumiem tak, že do zosklovatenej cibulky pridáme droždie, nemiešame, necháme odpariť vodu, potom zmiešame s cibulkou atď.
Jana Pátková
|30. 9. 2008 18:53
Petro, je dáno receptem - cibulku zesklovatíme a přidáme droždí na cibulku, až se pořádně,ale pořádně odpaří droždí, přidáme vejce. Je pravda, že recept je trochu "pomíchaný", protože droždí se dává na cibulku . Po druhém čtení, Vás chápu !
Petra Adamovičová
|30. 9. 2008 15:39
Z receptu není jasné, zda se cibulka přidává před droždím nebo po něm. V ingrediencích píšete jen o jedné cibulce...
Ňulinka -
|29. 9. 2008 07:45
Taky ji dělávám,je vynikající,jen ještě přidávám dle chuti rozmačkaný česnek.