V receptu je lgický nesmysl. Nevadí, já si to přeberu... :-)
Přidávám šunku, rajský protlak, hořčici, zahustím trochou strouhanky.....
Tímto humusem nás krmili obden na internátě ( domov mládeže) Jednou jsem to zkusil, poblil se a od té doby jsem vždy když toto bylo na jídelníčku snídal suchý rohlík s čajem :-$ :-$ :-$
Tímto humusem nás krmili obden na internátě ( domov mládeže) Jednou jsem to zkusil, poblil se a od té doby jsem vždy když toto bylo na jídelníčku snídal suchý rohlík s čajem :-$ :-$ :-$
Tímto humusem nás krmili obden na internátě (domov mládeže). Jednou jsem to zkusil, poblil se a pak jsem obden měl k snídani jen suchý rohlík s čajem. :-$ :-$ :-$
dělám též drožďovou pomazánku, dříve z kostičky droždí, ale teď u nás začaly prodávat droždí vážené jako bylo dříve a to nemá chybu je daleko lepší, když jedu ke známým tak jim kupuji celou velkou kostku
dneska jsem dělala pomazánku z kostičky droždí ,ale takoví zápach z droždí jsem nikdy necítila Bude mi 70 let dělala jsem i knedlíčky do polevky skušenosti mám dobré až dnes jako když se vypařuje aceton zítra si pochutnají slepice Má také někdo takovou zkušenost děkuji
K cibulke pridajte nadrobno pokrájané kyslé uhorky... Najlepšie. :)
Já jsem zrovna včera pomazánku dělala a na zlatavou cibulku šoupnu droždí, když se začně srážet, tak jsem tam přilila dvě vejce, nechala jsem to odstát a do vychladlé hmoty jsem zamíchala jedno celé pomazánkové máslo, trošku majolky a hořčice.. no a sůl a pepř.. když máte nějaké bylinky, tak klido pido.. no a pomazánka je krémová, žádné hrudky..
super je s tav. sýrem (madetka) ;-)
Zkus to následovně: máslo a cibulka se nechá zpěnit,nasypu droždí a míchám tak dlouho,až je droždí husté,jeví se jakoby mastné.Přidám lžíci hladké mouky,ta se lehce dozlatova přismahne.Odstavím,zaleju mlékem ( cca 1,5 dl ) se 2 vejci,míchám mimo vařič do kaše. Vrátím na plotnu a dosmažím. Konzistenci upavím dle potřeby troškou mléka,většinou není třeba. Do vychládlé pomazánky přidám nakrájený salám, (dobrý je gothaj ),pažitku.
Také ji dělám už dlouho, jen ještě zároveň s vajíčky přidávám trochu mléka - výsledek je jemnější, krémovější a je toho víc :-) . Další varianta je, že se na lehce osmahnutou cibulku před přidáním droží ještě nasype sladká paprika (na 2 vejce cca zarovnaná čajová lžička). Je to zase úplně jiné a ke chlebíku s máslem to nemá chybu, stojí za vyzkoušení.
Tuhle pomazánku dělám už mnoho let,jen na závěr do ní přimíchám jakýkoliv salám,nastrouhaný na hrubém struhadle a nadrobno nakrájenou pažitku.Je to super.Vyzkoušejte.
Děkuji za tip! Určitě vyzkouším
No já myslím, že to bude těmi vajíčky. Ty udělají konzistenci vždycky hrudkovitou. Já dělám pomazánku bez vajec, jenom osmahnout cibulku, přidat droždí, a když to vychladne smíchat s pomazánkovým máslem. Je pak úplně hladká a výborná.
Mám takový dotaz... přestože tuhle pomazánku děláme už leta, nikdy se mi nepodařilo vytvořit takovou hladkou konzistenci, s jakou jsem se setkala po různu v jídelnách a na návštěvách. Nemyslím takovou hrudkovitou (ve stylu mozečku) jako je na obrázku. Mám na mysli jednolitou hustou a hladkou pomazánku pro děti jaká se mazala na chleby ve školkách. Ať dělám co chci, stejně se nakonec vždycky zdrcne a zhrudkovatí. Poradíte?
kydnout a michat:)
Dobrý den..asi sem uplne hloupa ale to vajicko tam mam dat na tvrdo nebo jenom ho tam tak kidnout a michat :D :(
nakrájet nadrobno a osmahnout na másle, dokud nezesklovatí :-) Jakoby zprůhlední.
Možná je to hloupé, ale co znamená: "Jemně nakrájenou cibulku necháme na másle zesklovatět, " ? :-)
mnaaaaaaaam,sice jsem nedala 4vajicka ,ale vyborna
Zrovna jsem jí udělala k snídaňi. Jednoduchá, rychlá a naprosto skvělá.
Moc dobrá.
Pane Otakare, díky, jak se do toho moc zamotáváme, tak už ani já nerozumím , o co jde?
Ja ji dělám takhle už léta a vždy nechám cibulku zesklovatět, na ni šoupnu rozdrobené kvasnice a průběžně míchám, až se kvasnice rozpustí (každé jsou trochu jiné, některé se opravdu rozpustí na kašičku, jiné jen zdrcnou) a pak do toho zamíchám vejce... atd. Víceméně se nedá nijak zkazit :o) Je výborná, vyzkoušejte.
Hlavně z toho nedělejte kovbojku, pí.Pátková to přeci píše jasně, néééééé :-)
Trochu nerozumím,na másle osmažím cibulku a přidám droždí,až se odpaří z droždí voda,smíchám s cibulkou.A kde je ta cibulka,když přidám droždí,na půlce pánve?
Přesně takovou pomazánku dělám, jen jsem omezena její "vůní" při vaření - tu rodina nemusí a tak větrám jak se dá..... ale výsledek je opravdu dobrý - jíme za tepla i studena.
Je to tak, do osmažené cibulky dáme droždí, já osobně míchám až se tzv.zdrcne, zamíchám a přidám vajíčko. Recept je dobrý, ale trochu nesrozumitelný tím, že je napsáno "až se odpaří voda smícháme s cibulí", jinak je moc dobrý dělám pravidelně 2x v týdnu pro babičku.
Ja tomu rozumiem tak, že do zosklovatenej cibulky pridáme droždie, nemiešame, necháme odpariť vodu, potom zmiešame s cibulkou atď.
Petro, je dáno receptem - cibulku zesklovatíme a přidáme droždí na cibulku, až se pořádně,ale pořádně odpaří droždí, přidáme vejce. Je pravda, že recept je trochu "pomíchaný", protože droždí se dává na cibulku . Po druhém čtení, Vás chápu !
Z receptu není jasné, zda se cibulka přidává před droždím nebo po něm. V ingrediencích píšete jen o jedné cibulce...
Taky ji dělávám,je vynikající,jen ještě přidávám dle chuti rozmačkaný česnek.