• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
Napište svůj komentář k receptu

Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně

autor: Žrout
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 36
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • cibule
    • máslo
    • sůl
    • 4
      vejce
    • pažitka
    • 2
      droždí

Postup přípravy receptu

1
Jemně nakrájenou cibulku necháme na másle zesklovatět, přidáme droždí. Poté, co se z droždí odpaří voda, smícháme s cibulkou. Přidáme vejce a mícháme. Osolíme dle chuti a přidáme jemně nakrájenou pažitku.

RADA: Tipy na další chutné pomazánky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďová pomazánka II.

Drožďová pomazánka II.

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeněk | 18. 10. 2016 18:26

    V receptu je lgický nesmysl. Nevadí, já si to přeberu... :-)

  • Blanka | 13. 2. 2015 17:53

    Přidávám šunku, rajský protlak, hořčici, zahustím trochou strouhanky.....

  • Milan | 11. 2. 2015 20:41

    Tímto humusem nás krmili obden na internátě ( domov mládeže) Jednou jsem to zkusil, poblil se a od té doby jsem vždy když toto bylo na jídelníčku snídal suchý rohlík s čajem :-$ :-$ :-$

  • Milan | 11. 2. 2015 20:41

    Tímto humusem nás krmili obden na internátě ( domov mládeže) Jednou jsem to zkusil, poblil se a od té doby jsem vždy když toto bylo na jídelníčku snídal suchý rohlík s čajem :-$ :-$ :-$

  • Milan | 11. 2. 2015 20:39

    Tímto humusem nás krmili obden na internátě (domov mládeže). Jednou jsem to zkusil, poblil se a pak jsem obden měl k snídani jen suchý rohlík s čajem. :-$ :-$ :-$

  • milena | 9. 2. 2015 12:27

    dělám též drožďovou pomazánku, dříve z kostičky droždí, ale teď u nás začaly prodávat droždí vážené jako bylo dříve a to nemá chybu je daleko lepší, když jedu ke známým tak jim kupuji celou velkou kostku

  • marie | 27. 1. 2015 20:06

    dneska jsem dělala pomazánku z kostičky droždí ,ale takoví zápach z droždí jsem nikdy necítila Bude mi 70 let dělala jsem i knedlíčky do polevky skušenosti mám dobré až dnes jako když se vypařuje aceton zítra si pochutnají slepice Má také někdo takovou zkušenost děkuji

  • lucia | 7. 1. 2015 18:15

    K cibulke pridajte nadrobno pokrájané kyslé uhorky... Najlepšie. :)

  • Bára | 20. 6. 2014 15:13

    Já jsem zrovna včera pomazánku dělala a na zlatavou cibulku šoupnu droždí, když se začně srážet, tak jsem tam přilila dvě vejce, nechala jsem to odstát a do vychladlé hmoty jsem zamíchala jedno celé pomazánkové máslo, trošku majolky a hořčice.. no a sůl a pepř.. když máte nějaké bylinky, tak klido pido.. no a pomazánka je krémová, žádné hrudky..

  • joe | 5. 2. 2014 15:05

    super je s tav. sýrem (madetka) ;-)

  • Jana | 10. 10. 2012 18:20

    Zkus to následovně: máslo a cibulka se nechá zpěnit,nasypu droždí a míchám tak dlouho,až je droždí husté,jeví se jakoby mastné.Přidám lžíci hladké mouky,ta se lehce dozlatova přismahne.Odstavím,zaleju mlékem ( cca 1,5 dl ) se 2 vejci,míchám mimo vařič do kaše. Vrátím na plotnu a dosmažím. Konzistenci upavím dle potřeby troškou mléka,většinou není třeba. Do vychládlé pomazánky přidám nakrájený salám, (dobrý je gothaj ),pažitku.

  • Berýšek | 26. 7. 2012 14:52

    Také ji dělám už dlouho, jen ještě zároveň s vajíčky přidávám trochu mléka - výsledek je jemnější, krémovější a je toho víc :-) . Další varianta je, že se na lehce osmahnutou cibulku před přidáním droží ještě nasype sladká paprika (na 2 vejce cca zarovnaná čajová lžička). Je to zase úplně jiné a ke chlebíku s máslem to nemá chybu, stojí za vyzkoušení.

  • helabuena
    helabuena | 27. 6. 2012 13:23

    Tuhle pomazánku dělám už mnoho let,jen na závěr do ní přimíchám jakýkoliv salám,nastrouhaný na hrubém struhadle a nadrobno nakrájenou pažitku.Je to super.Vyzkoušejte.

  • Želva | 4. 5. 2012 12:06

    Děkuji za tip! Určitě vyzkouším

  • Marťa | 3. 5. 2012 15:21

    No já myslím, že to bude těmi vajíčky. Ty udělají konzistenci vždycky hrudkovitou. Já dělám pomazánku bez vajec, jenom osmahnout cibulku, přidat droždí, a když to vychladne smíchat s pomazánkovým máslem. Je pak úplně hladká a výborná.

  • Želva | 1. 5. 2012 10:55

    Mám takový dotaz... přestože tuhle pomazánku děláme už leta, nikdy se mi nepodařilo vytvořit takovou hladkou konzistenci, s jakou jsem se setkala po různu v jídelnách a na návštěvách. Nemyslím takovou hrudkovitou (ve stylu mozečku) jako je na obrázku. Mám na mysli jednolitou hustou a hladkou pomazánku pro děti jaká se mazala na chleby ve školkách. Ať dělám co chci, stejně se nakonec vždycky zdrcne a zhrudkovatí. Poradíte?

  • Oli | 14. 4. 2012 18:59

    kydnout a michat:)

  • Ivca | 6. 2. 2012 17:42

    Dobrý den..asi sem uplne hloupa ale to vajicko tam mam dat na tvrdo nebo jenom ho tam tak kidnout a michat :D :(

  • nnln | 10. 8. 2011 12:14

    nakrájet nadrobno a osmahnout na másle, dokud nezesklovatí :-) Jakoby zprůhlední.

  • Ahuk | 10. 8. 2011 07:15

    Možná je to hloupé, ale co znamená: "Jemně nakrájenou cibulku necháme na másle zesklovatět, " ? :-)

  • nnln | 7. 5. 2011 17:32

    výborná pomazánka! a nejen na snídani:) přidávám foto

  • katerina lipkova | 7. 2. 2010 17:27

    mnaaaaaaaam,sice jsem nedala 4vajicka ,ale vyborna

  • Iva Štyndlová | 8. 11. 2009 10:48

    Zrovna jsem jí udělala k snídaňi. Jednoduchá, rychlá a naprosto skvělá.

  • venyss venyss | 3. 7. 2009 10:51

    Moc dobrá.

  • Jana Pátková | 2. 10. 2008 23:28

    Pane Otakare, díky, jak se do toho moc zamotáváme, tak už ani já nerozumím , o co jde?

  • Petule B. | 2. 10. 2008 23:16

    Ja ji dělám takhle už léta a vždy nechám cibulku zesklovatět, na ni šoupnu rozdrobené kvasnice a průběžně míchám, až se kvasnice rozpustí (každé jsou trochu jiné, některé se opravdu rozpustí na kašičku, jiné jen zdrcnou) a pak do toho zamíchám vejce... atd. Víceméně se nedá nijak zkazit :o) Je výborná, vyzkoušejte.

  • Otakar Novák | 2. 10. 2008 23:09

    Hlavně z toho nedělejte kovbojku, pí.Pátková to přeci píše jasně, néééééé :-)

  • Jana Remková | 2. 10. 2008 22:32

    Trochu nerozumím,na másle osmažím cibulku a přidám droždí,až se odpaří z droždí voda,smíchám s cibulkou.A kde je ta cibulka,když přidám droždí,na půlce pánve?

  • Hana Štricková | 1. 10. 2008 09:23

    Přesně takovou pomazánku dělám, jen jsem omezena její "vůní" při vaření - tu rodina nemusí a tak větrám jak se dá..... ale výsledek je opravdu dobrý - jíme za tepla i studena.

  • Jana Pátková | 30. 9. 2008 19:56

    Je to tak, do osmažené cibulky dáme droždí, já osobně míchám až se tzv.zdrcne, zamíchám a přidám vajíčko. Recept je dobrý, ale trochu nesrozumitelný tím, že je napsáno "až se odpaří voda smícháme s cibulí", jinak je moc dobrý dělám pravidelně 2x v týdnu pro babičku.

  • Olga Zehnalová | 30. 9. 2008 19:02

    Ja tomu rozumiem tak, že do zosklovatenej cibulky pridáme droždie, nemiešame, necháme odpariť vodu, potom zmiešame s cibulkou atď.

  • Jana Pátková | 30. 9. 2008 18:53

    Petro, je dáno receptem - cibulku zesklovatíme a přidáme droždí na cibulku, až se pořádně,ale pořádně odpaří droždí, přidáme vejce. Je pravda, že recept je trochu "pomíchaný", protože droždí se dává na cibulku . Po druhém čtení, Vás chápu !

  • Petra Adamovičová | 30. 9. 2008 15:39

    Z receptu není jasné, zda se cibulka přidává před droždím nebo po něm. V ingrediencích píšete jen o jedné cibulce...

  • Ňulinka - | 29. 9. 2008 07:45

    Taky ji dělávám,je vynikající,jen ještě přidávám dle chuti rozmačkaný česnek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Snídaně Jednoduchá snídaně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Droždí Máslo Pažitka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Těstovinový salát s avokádem

Těstovinový salát s avokádem

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Hermelínové řízky

Hermelínové řízky

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

82
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
39
Krémová kari polévka s kuřecím masem
Krémová kari polévka s…
37
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
32
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
31
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami
Drožďová polévka křečka Josífka s…
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová pomazánka - Dědův recept
Drožďová pomazánka - Dědův recept
Drožďová pomazánka - úplně jinak
Drožďová pomazánka - úplně jinak
Drožďová pomazánka II.
Drožďová pomazánka II.
Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami
Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami
  • Recepty.cz
  • Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact