• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
Napište svůj komentář k receptu

Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně

autor: Žrout
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 36
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • cibule
    • máslo
    • sůl
    • 4
      vejce
    • pažitka
    • 2
      droždí

Postup přípravy receptu

1
Jemně nakrájenou cibulku necháme na másle zesklovatět, přidáme droždí. Poté, co se z droždí odpaří voda, smícháme s cibulkou. Přidáme vejce a mícháme. Osolíme dle chuti a přidáme jemně nakrájenou pažitku.

RADA: Tipy na další chutné pomazánky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďová pomazánka II.

Drožďová pomazánka II.

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeněk | 18. 10. 2016 18:26

    V receptu je lgický nesmysl. Nevadí, já si to přeberu... :-)

  • Blanka | 13. 2. 2015 17:53

    Přidávám šunku, rajský protlak, hořčici, zahustím trochou strouhanky.....

  • Milan | 11. 2. 2015 20:41

    Tímto humusem nás krmili obden na internátě ( domov mládeže) Jednou jsem to zkusil, poblil se a od té doby jsem vždy když toto bylo na jídelníčku snídal suchý rohlík s čajem :-$ :-$ :-$

  • Milan | 11. 2. 2015 20:41

    Tímto humusem nás krmili obden na internátě ( domov mládeže) Jednou jsem to zkusil, poblil se a od té doby jsem vždy když toto bylo na jídelníčku snídal suchý rohlík s čajem :-$ :-$ :-$

  • Milan | 11. 2. 2015 20:39

    Tímto humusem nás krmili obden na internátě (domov mládeže). Jednou jsem to zkusil, poblil se a pak jsem obden měl k snídani jen suchý rohlík s čajem. :-$ :-$ :-$

  • milena | 9. 2. 2015 12:27

    dělám též drožďovou pomazánku, dříve z kostičky droždí, ale teď u nás začaly prodávat droždí vážené jako bylo dříve a to nemá chybu je daleko lepší, když jedu ke známým tak jim kupuji celou velkou kostku

  • marie | 27. 1. 2015 20:06

    dneska jsem dělala pomazánku z kostičky droždí ,ale takoví zápach z droždí jsem nikdy necítila Bude mi 70 let dělala jsem i knedlíčky do polevky skušenosti mám dobré až dnes jako když se vypařuje aceton zítra si pochutnají slepice Má také někdo takovou zkušenost děkuji

  • lucia | 7. 1. 2015 18:15

    K cibulke pridajte nadrobno pokrájané kyslé uhorky... Najlepšie. :)

  • Bára | 20. 6. 2014 15:13

    Já jsem zrovna včera pomazánku dělala a na zlatavou cibulku šoupnu droždí, když se začně srážet, tak jsem tam přilila dvě vejce, nechala jsem to odstát a do vychladlé hmoty jsem zamíchala jedno celé pomazánkové máslo, trošku majolky a hořčice.. no a sůl a pepř.. když máte nějaké bylinky, tak klido pido.. no a pomazánka je krémová, žádné hrudky..

  • joe | 5. 2. 2014 15:05

    super je s tav. sýrem (madetka) ;-)

  • Jana | 10. 10. 2012 18:20

    Zkus to následovně: máslo a cibulka se nechá zpěnit,nasypu droždí a míchám tak dlouho,až je droždí husté,jeví se jakoby mastné.Přidám lžíci hladké mouky,ta se lehce dozlatova přismahne.Odstavím,zaleju mlékem ( cca 1,5 dl ) se 2 vejci,míchám mimo vařič do kaše. Vrátím na plotnu a dosmažím. Konzistenci upavím dle potřeby troškou mléka,většinou není třeba. Do vychládlé pomazánky přidám nakrájený salám, (dobrý je gothaj ),pažitku.

  • Berýšek | 26. 7. 2012 14:52

    Také ji dělám už dlouho, jen ještě zároveň s vajíčky přidávám trochu mléka - výsledek je jemnější, krémovější a je toho víc :-) . Další varianta je, že se na lehce osmahnutou cibulku před přidáním droží ještě nasype sladká paprika (na 2 vejce cca zarovnaná čajová lžička). Je to zase úplně jiné a ke chlebíku s máslem to nemá chybu, stojí za vyzkoušení.

  • helabuena
    helabuena | 27. 6. 2012 13:23

    Tuhle pomazánku dělám už mnoho let,jen na závěr do ní přimíchám jakýkoliv salám,nastrouhaný na hrubém struhadle a nadrobno nakrájenou pažitku.Je to super.Vyzkoušejte.

  • Želva | 4. 5. 2012 12:06

    Děkuji za tip! Určitě vyzkouším

  • Marťa | 3. 5. 2012 15:21

    No já myslím, že to bude těmi vajíčky. Ty udělají konzistenci vždycky hrudkovitou. Já dělám pomazánku bez vajec, jenom osmahnout cibulku, přidat droždí, a když to vychladne smíchat s pomazánkovým máslem. Je pak úplně hladká a výborná.

  • Želva | 1. 5. 2012 10:55

    Mám takový dotaz... přestože tuhle pomazánku děláme už leta, nikdy se mi nepodařilo vytvořit takovou hladkou konzistenci, s jakou jsem se setkala po různu v jídelnách a na návštěvách. Nemyslím takovou hrudkovitou (ve stylu mozečku) jako je na obrázku. Mám na mysli jednolitou hustou a hladkou pomazánku pro děti jaká se mazala na chleby ve školkách. Ať dělám co chci, stejně se nakonec vždycky zdrcne a zhrudkovatí. Poradíte?

  • Oli | 14. 4. 2012 18:59

    kydnout a michat:)

  • Ivca | 6. 2. 2012 17:42

    Dobrý den..asi sem uplne hloupa ale to vajicko tam mam dat na tvrdo nebo jenom ho tam tak kidnout a michat :D :(

  • nnln | 10. 8. 2011 12:14

    nakrájet nadrobno a osmahnout na másle, dokud nezesklovatí :-) Jakoby zprůhlední.

  • Ahuk | 10. 8. 2011 07:15

    Možná je to hloupé, ale co znamená: "Jemně nakrájenou cibulku necháme na másle zesklovatět, " ? :-)

  • nnln | 7. 5. 2011 17:32

    výborná pomazánka! a nejen na snídani:) přidávám foto

  • katerina lipkova | 7. 2. 2010 17:27

    mnaaaaaaaam,sice jsem nedala 4vajicka ,ale vyborna

  • Iva Štyndlová | 8. 11. 2009 10:48

    Zrovna jsem jí udělala k snídaňi. Jednoduchá, rychlá a naprosto skvělá.

  • venyss venyss | 3. 7. 2009 10:51

    Moc dobrá.

  • Jana Pátková | 2. 10. 2008 23:28

    Pane Otakare, díky, jak se do toho moc zamotáváme, tak už ani já nerozumím , o co jde?

  • Petule B. | 2. 10. 2008 23:16

    Ja ji dělám takhle už léta a vždy nechám cibulku zesklovatět, na ni šoupnu rozdrobené kvasnice a průběžně míchám, až se kvasnice rozpustí (každé jsou trochu jiné, některé se opravdu rozpustí na kašičku, jiné jen zdrcnou) a pak do toho zamíchám vejce... atd. Víceméně se nedá nijak zkazit :o) Je výborná, vyzkoušejte.

  • Otakar Novák | 2. 10. 2008 23:09

    Hlavně z toho nedělejte kovbojku, pí.Pátková to přeci píše jasně, néééééé :-)

  • Jana Remková | 2. 10. 2008 22:32

    Trochu nerozumím,na másle osmažím cibulku a přidám droždí,až se odpaří z droždí voda,smíchám s cibulkou.A kde je ta cibulka,když přidám droždí,na půlce pánve?

  • Hana Štricková | 1. 10. 2008 09:23

    Přesně takovou pomazánku dělám, jen jsem omezena její "vůní" při vaření - tu rodina nemusí a tak větrám jak se dá..... ale výsledek je opravdu dobrý - jíme za tepla i studena.

  • Jana Pátková | 30. 9. 2008 19:56

    Je to tak, do osmažené cibulky dáme droždí, já osobně míchám až se tzv.zdrcne, zamíchám a přidám vajíčko. Recept je dobrý, ale trochu nesrozumitelný tím, že je napsáno "až se odpaří voda smícháme s cibulí", jinak je moc dobrý dělám pravidelně 2x v týdnu pro babičku.

  • Olga Zehnalová | 30. 9. 2008 19:02

    Ja tomu rozumiem tak, že do zosklovatenej cibulky pridáme droždie, nemiešame, necháme odpariť vodu, potom zmiešame s cibulkou atď.

  • Jana Pátková | 30. 9. 2008 18:53

    Petro, je dáno receptem - cibulku zesklovatíme a přidáme droždí na cibulku, až se pořádně,ale pořádně odpaří droždí, přidáme vejce. Je pravda, že recept je trochu "pomíchaný", protože droždí se dává na cibulku . Po druhém čtení, Vás chápu !

  • Petra Adamovičová | 30. 9. 2008 15:39

    Z receptu není jasné, zda se cibulka přidává před droždím nebo po něm. V ingrediencích píšete jen o jedné cibulce...

  • Ňulinka - | 29. 9. 2008 07:45

    Taky ji dělávám,je vynikající,jen ještě přidávám dle chuti rozmačkaný česnek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Snídaně Jednoduchá snídaně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Droždí Máslo Pažitka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

Nádivka do kuřete, kachny, husy a…

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Obložená vejce

Obložená vejce

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Špenátové palačinky se špenátovou…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

60
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
24
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami
Drožďová polévka křečka Josífka s…
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová pomazánka - Dědův recept
Drožďová pomazánka - Dědův recept
Drožďová pomazánka - úplně jinak
Drožďová pomazánka - úplně jinak
Drožďová pomazánka II.
Drožďová pomazánka II.
Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami
Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami
  • Recepty.cz
  • Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact