Na másle lehce zpěníme cibulku, přídáme droždí a maličko osolíme. Když se droždí rozpustí, přidáme jemně nakrájený salám, odstavíme a vmícháme vejce. Necháme dojít.
Kvasnice nechávám na cibulce rozpustit a za stálého míchání nechám zhoustnout. Když zhoustnou tak voní ( teda jenom mě, všichni ostatní utečou) pak teprve dávám ostatní ingrediene - vajíčka nechám na mírném ohni ztuhnout a pořád se musí míchat. Přidávám trochu hořčice. Pomazánka je dobrá, ale jen pro ty, kterým droždí nevadí. Nakonec osolím a opepřím .
Majka Přidalová
|23. 5. 2007 09:29
Zkuste do pomazánky místo klasického droždí použít droždí tebi - jsou to inaktivované kvasnice, obsahují (stejně jako normální kvasnice) množství vitamínů řady B, minerálů a NEZPŮSOBUJÍ uvedené střevní a žaludeční potíže. A nemusí se tepelně zpracovávat, stačí jich nasypat lžíci do připraveného pokrmu nebo pomazánky. Dají se sehnat v obchodech se zdravou výživou a obččas i v lékárně.
Šárka Tkáčová
|23. 5. 2007 08:57
Kamile , souhlasím .Jednou jsem nedala pořádně prosmažit a zvraceli jsme po pomazánce celá rodina.Nevím to jistě , ale jakoby nám kvasnice dále kvasily v břiše .
Kamil Krybus
|22. 5. 2007 22:05
Kvasnice se ale musí chvíli smažit až začnou vonět a ne jenom rozpustit. Jinak je to nakyslý humus.