Na troše tuku osmažíme cibuli, potom na ní rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit, droždí se rozteče po celé pánvi.
2
Až se začne srážet a vytváří hrudky, ještě chvíli mícháme, potom vyklepneme vejce, osolíme a ještě před tím přisypeme trochu drceného kmínu. Vše mícháme, posypeme hustě čerstvou pažitkou.
3
Když moc nechvátám, tak směs nechám vychladnout a našlehám jí s trochou tuku, potom je pomazánka jemnější.
Je vynikající, vždycky jí ještě půlku sním z pánve. A přidávám tam nakrájený okurek, jsme tak zvyklí od tchyně :o) Výborná, dávám jedna!
Martina Marťásek
|29. 1. 2008 19:42
Já bych doporučila droždí osmažit až do červena , pak má teprve tu správnou chuť :-) Výborná je s nasekanou pažitkou a vyšlehaná s trochou másla nebo rostlinného tuku - ovšem nedoporučuji ty s úplně nejnižším procentem tuku - rády se srážejí .
Ivana Samcová
|10. 9. 2006 16:58
Gabčo, vyzkoušela jsem vaši verzi pomazánky s nastrouhanými vejci a tatarkou. Omylem jsem tam navíc přidala trochu plnotučné hořčice /z jiného receptu/. Pomazánka je opravdu výborná.
luckymili
|16. 6. 2006 12:40
Pomazánka mého dětství, ale když jsem ji jednou zkoušela podle receptu drožďárny, tak mi vyšla příšerná patlanina, které nebyla vůbec dobrá. Máme tady obchůdek, kde se prodává droždí ještě na váhu z velkého bloku, takže je jisté, co zítra bude na večeři, protože po kvasnicích se můžeme utlouci /i drožďovou polévku děláme s drožďovými knedlíčky a navíc s dvojité dávky droždí, než je v receptech/. Nevím přesně, jak ji babi dělávala, ale pamatuji, že přidávala česnek, někdy měkký salám a mazala na chleba ještě teplé.
Helena
|16. 6. 2006 10:34
Děkuji moc!!!!!!!!!!!!Tuhle pomazánku jsem zbožňovala už jako malá holka. Dlouho jsem pátrala po receptu a teď ho mám. Díky Vám! Už vím, co dnes budu večeřet...
Dana
|10. 6. 2006 09:32
moje kamarádka ještě přidáva do pomázanky trochu pohanky, je to moc dobré a trošku to křupe
Anonym
|18. 3. 2006 15:30
Droždova pomazanka pro meho milacka
Monika Málková
|14. 3. 2006 12:10
Prohledala jsem bez úspěchu všechny kuchařky až mně napadl internet a opravdu jsem neprohloupila.Pomazánka byla snová.
Kateřina Pyszková
|4. 3. 2006 16:22
Vyzkoušela jsem verzi s taveným sýrem a nastrouhanými vejci s tatarkou a pomazánka neměla chybu! Díky.
gabča
|3. 2. 2006 17:43
jestli teda můžu přidat svou verzi..:já nedávám syrová vejce ale do vychlad.hmoty dám natvrdo uvařená nastrouh.vejce a zjemním trochou tatarky...můžem se po tom utlouct...napište jestli to zkusíte zda cutnalo...
Saša Budinská
|7. 1. 2006 15:22
Dělám ji už strašně moc roků přesně podle tohoto receptu a manžel je z ní blahem úplně bez sebe! Dávám ji na čerstvý chleba a k tomu vedle v misce rajčata, no fakt chuťovka!!
Zdena z JM
|29. 12. 2005 10:37
Já ji ještě trochu vylepšuju taveným sýrem,který nechám rozpustit spolu s droždím.
Helenka ---sk.
|17. 10. 2005 13:22
Perfektna
Kristýna
|3. 10. 2005 18:37
Pomazánka je opravdu výborná. Chutnala i dětem! Myslím, že se vyplatí počkat až vychladne a našlehat ji s máslem.
Xena
|25. 3. 2005 11:40
Nejlepší tuk je asi máslo nebo margarín, např.Rama, zkrátka něco jedlého.:-)
Geeog Geeog
|24. 2. 2005 14:37
Bezesporu je to zdravá večeře.Můžete upřesnit jaký tuk máte na mysli.Ne asi každý tuk by byl vhodný.Děkuji