Je vynikající, vždycky jí ještě půlku sním z pánve. A přidávám tam nakrájený okurek, jsme tak zvyklí od tchyně :o) Výborná, dávám jedna!
Já bych doporučila droždí osmažit až do červena , pak má teprve tu správnou chuť :-) Výborná je s nasekanou pažitkou a vyšlehaná s trochou másla nebo rostlinného tuku - ovšem nedoporučuji ty s úplně nejnižším procentem tuku - rády se srážejí .
Gabčo, vyzkoušela jsem vaši verzi pomazánky s nastrouhanými vejci a tatarkou. Omylem jsem tam navíc přidala trochu plnotučné hořčice /z jiného receptu/. Pomazánka je opravdu výborná.
Pomazánka mého dětství, ale když jsem ji jednou zkoušela podle receptu drožďárny, tak mi vyšla příšerná patlanina, které nebyla vůbec dobrá. Máme tady obchůdek, kde se prodává droždí ještě na váhu z velkého bloku, takže je jisté, co zítra bude na večeři, protože po kvasnicích se můžeme utlouci /i drožďovou polévku děláme s drožďovými knedlíčky a navíc s dvojité dávky droždí, než je v receptech/. Nevím přesně, jak ji babi dělávala, ale pamatuji, že přidávala česnek, někdy měkký salám a mazala na chleba ještě teplé.
Děkuji moc!!!!!!!!!!!!Tuhle pomazánku jsem zbožňovala už jako malá holka. Dlouho jsem pátrala po receptu a teď ho mám. Díky Vám! Už vím, co dnes budu večeřet...
moje kamarádka ještě přidáva do pomázanky trochu pohanky, je to moc dobré a trošku to křupe:)
Droždova pomazanka pro meho milacka
Prohledala jsem bez úspěchu všechny kuchařky až mně napadl internet a opravdu jsem neprohloupila.Pomazánka byla snová.
Vyzkoušela jsem verzi s taveným sýrem a nastrouhanými vejci s tatarkou a pomazánka neměla chybu! Díky.
jestli teda můžu přidat svou verzi..:já nedávám syrová vejce ale do vychlad.hmoty dám natvrdo uvařená nastrouh.vejce a zjemním trochou tatarky...můžem se po tom utlouct...napište jestli to zkusíte zda cutnalo...
Dělám ji už strašně moc roků přesně podle tohoto receptu a manžel je z ní blahem úplně bez sebe! Dávám ji na čerstvý chleba a k tomu vedle v misce rajčata, no fakt chuťovka!!
Já ji ještě trochu vylepšuju taveným sýrem,který nechám rozpustit spolu s droždím.
Perfektna
Pomazánka je opravdu výborná. Chutnala i dětem! Myslím, že se vyplatí počkat až vychladne a našlehat ji s máslem.
Nejlepší tuk je asi máslo nebo margarín, např.Rama, zkrátka něco jedlého.:-)
Bezesporu je to zdravá večeře.Můžete upřesnit jaký tuk máte na mysli.Ne asi každý tuk by byl vhodný.Děkuji