Vajička rozklepneme do 1/2 litrového hrnku, zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Na pánvi osmažíme do sklovata jemně nakrájenou cibulku a přidáme droždí. Droždí necháme rozpustit a za stálého míchání počkáme, až se začne znovu srážet.
2
Potom přidáme vajíčka s vodou a mícháme dokud nezačne směs opět vařit. Pak postupně přidáváme strouhanku až se vytvoří směs podobná konzistencí "mozečku". Pánev potom odstavíme z plotny a ochutíme nastrouhaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.
Pomazánka je dobrá, tato je v chuti jemnější, droždí není úplně výrazné.
Růža
|20. 11. 2011 17:33
je vyborna dneska jsem jí dělala a je to bomba ;-) ;-) ;-) ;-)
Petr Stránský
|2. 4. 2010 13:15
Tak jsem to udělal podle základního receptu :-). Než jsem si stačil dojít namáznout chleba, tak už jsem měl jenom chlebovou pochoutku / chleba mazaný chlebem /:-D. Teď už ji dělám z 3x takové dávky a stejně si ten svůj díl pomazánky musím hlídat a popřípadě i vrčet, aby jsem taky měl něco k večeři. Dokonce i kamarádka mého vnuka, když se dozvěděla, že je z droždí, tak udělala brrrrrrrrr, ale pak ochutnala a s prominutím sežrala skoro celou misku.
Martina
|12. 12. 2006 14:41
Výborná varianta je: cibulku na máslo, k tomu droždí (já dávám tak 8 kostek) - nechat rozpustit, až začne droždí jakoby masově vonět. K tomu 3-4 vajíčka, za stálého míchání nechat ztuhnout. Do vychladlé směsi najemno nastrouhat 10 dkg dietního salámu a podle chuti kyselé okurky, přisolit. Když je to hrudkovité, opatrně přidám olej - aby šla pomazánka dobře roztírat. Recept mám od mé babičky (nar. 1900) a spojuji si ho hlavně se silvestrovským večerem - podklad pro chlebíčky, zdobení klasické: salám, okurka, vajíčko, sýr, kapie.
Radka
|11. 12. 2006 20:23
mám pořád prasklé koutky a lékařka mi doporučila drožďovou pomazánku, tak listuji na netu a vybrala jsem si tuhle. Zítra se na ni vrhnu, moc se těším!
Anonym
|7. 11. 2006 13:35
Já nechám rozpustit na cibulce a másle asi 3 kostky droždí a do toho jen jedno vejce. přidám trochu mléka, drcený kmín, sůl, pepř a míchám až do sražení.Potom rozmixuji do hladka.
Mila
|8. 8. 2006 13:48
Jednoduché, rychlé a hlavně - moc dobré!!!S pažitkou je to super!
Petr Blažek
|31. 7. 2006 09:44
Já jsem droždí neměl rád už od dětství a do dneška bych asi ještě nesnědl ani polevku z něj,ale tento recept je trochu jiný,protože tím,že droždí na pánvi rozpustíte a chvíli počkáte až se začne srážet, ztratí charakteristickou výraznou vuni,ale zustane tam "gurmanský šmak" Zkuste a uvidíte.. :-)
Aninka
|27. 7. 2006 18:37
Pomazánky dělám rodince často v létě,ale teda droždovou by mi nesnědli.Ale je to asi hodně zdraví.
maja
|27. 7. 2006 15:38
Místo vody dávám mléko a místo česneku trochu sojové omáčky-moc dobré!!!
Petr Blažek
|27. 7. 2006 12:25
Dědovi to vyřídím :-) Vody jen do bežného doplnění hrnku. Pomazánka je super,dělal jsem ji naposledy rodince o víkendu a málem na mě nezbylo.Doporučuji čerstvý chléb anebo mírně opečený, případně posypat ještě lehce čerstvou pažitkou.
Marcela
|27. 7. 2006 11:54
Kolik vody?
Věra
|27. 7. 2006 10:23
Prima recept, šikovný dedeček. Ještě bych zkusila přimíchat trochu hořčice.