• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Drožďová pomazánka - Dědův recept
Napište svůj komentář k receptu

Drožďová pomazánka - Dědův recept

autor: Lucky.boy
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 18
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drožďová pomazánka - Dědův recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce strouhanka 4-5
    • 2
      balíček droždí
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Vajička rozklepneme do 1/2 litrového hrnku, zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Na pánvi osmažíme do sklovata jemně nakrájenou cibulku a přidáme droždí. Droždí necháme rozpustit a za stálého míchání počkáme, až se začne znovu srážet.
2
Potom přidáme vajíčka s vodou a mícháme dokud nezačne směs opět vařit. Pak postupně přidáváme strouhanku až se vytvoří směs podobná konzistencí "mozečku". Pánev potom odstavíme z plotny a ochutíme nastrouhaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďová pomazánka II.

Drožďová pomazánka II.

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bramboru | 27. 4. 2018 14:31

    strouhanka tam nepatri

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 21. 1. 2017 22:46

    Pomazánka je dobrá, tato je v chuti jemnější, droždí není úplně výrazné.

  • Růža | 20. 11. 2011 17:33

    je vyborna dneska jsem jí dělala a je to bomba ;-) ;-) ;-) ;-)

  • Petr Stránský | 2. 4. 2010 13:15

    Tak jsem to udělal podle základního receptu :-). Než jsem si stačil dojít namáznout chleba, tak už jsem měl jenom chlebovou pochoutku / chleba mazaný chlebem /:-D. Teď už ji dělám z 3x takové dávky a stejně si ten svůj díl pomazánky musím hlídat a popřípadě i vrčet, aby jsem taky měl něco k večeři. Dokonce i kamarádka mého vnuka, když se dozvěděla, že je z droždí, tak udělala brrrrrrrrr, ale pak ochutnala a s prominutím sežrala skoro celou misku.

  • Martina | 12. 12. 2006 14:41

    Výborná varianta je: cibulku na máslo, k tomu droždí (já dávám tak 8 kostek) - nechat rozpustit, až začne droždí jakoby masově vonět. K tomu 3-4 vajíčka, za stálého míchání nechat ztuhnout. Do vychladlé směsi najemno nastrouhat 10 dkg dietního salámu a podle chuti kyselé okurky, přisolit. Když je to hrudkovité, opatrně přidám olej - aby šla pomazánka dobře roztírat. Recept mám od mé babičky (nar. 1900) a spojuji si ho hlavně se silvestrovským večerem - podklad pro chlebíčky, zdobení klasické: salám, okurka, vajíčko, sýr, kapie.

  • Radka | 11. 12. 2006 20:23

    mám pořád prasklé koutky a lékařka mi doporučila drožďovou pomazánku, tak listuji na netu a vybrala jsem si tuhle. Zítra se na ni vrhnu, moc se těším!

  • Anonym | 7. 11. 2006 13:35

    Já nechám rozpustit na cibulce a másle asi 3 kostky droždí a do toho jen jedno vejce. přidám trochu mléka, drcený kmín, sůl, pepř a míchám až do sražení.Potom rozmixuji do hladka.

  • Mila | 8. 8. 2006 13:48

    Jednoduché, rychlé a hlavně - moc dobré!!!S pažitkou je to super!

  • Petr Blažek | 31. 7. 2006 09:44

    Já jsem droždí neměl rád už od dětství a do dneška bych asi ještě nesnědl ani polevku z něj,ale tento recept je trochu jiný,protože tím,že droždí na pánvi rozpustíte a chvíli počkáte až se začne srážet, ztratí charakteristickou výraznou vuni,ale zustane tam "gurmanský šmak" Zkuste a uvidíte.. :-)

  • Aninka | 27. 7. 2006 18:37

    Pomazánky dělám rodince často v létě,ale teda droždovou by mi nesnědli.Ale je to asi hodně zdraví.

  • maja | 27. 7. 2006 15:38

    Místo vody dávám mléko a místo česneku trochu sojové omáčky-moc dobré!!!

  • Petr Blažek | 27. 7. 2006 12:25

    Dědovi to vyřídím :-) Vody jen do bežného doplnění hrnku. Pomazánka je super,dělal jsem ji naposledy rodince o víkendu a málem na mě nezbylo.Doporučuji čerstvý chléb anebo mírně opečený, případně posypat ještě lehce čerstvou pažitkou.

  • Marcela | 27. 7. 2006 11:54

    Kolik vody?

  • Věra | 27. 7. 2006 10:23

    Prima recept, šikovný dedeček. Ještě bych zkusila přimíchat trochu hořčice.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Svačina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Droždí Majoránka Pepř mletý Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Slaný mrkvový koláč

Slaný mrkvový koláč

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Nutella roláda

Nutella roláda

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

347
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
116
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
47
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
32
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
27
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se…
Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami
Drožďová polévka křečka Josífka s…
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
Drožďová pomazánka - úplně jinak
Drožďová pomazánka - úplně jinak
Drožďová pomazánka II.
Drožďová pomazánka II.
  • Recepty.cz
  • Drožďová pomazánka - Dědův recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact