Na másle zpěníme cibuli, přidáme droždí, osmahneme dozlatova a zalijeme bujónem. Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a provaříme asi 15 minut. Pórek nakrájíme a přidáme do vařící polévky. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s osmaženou houskou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva Červenková
|8. 4. 2010 10:45
Výborná polívečka moc jsme si pochutnali!!
Markéta Kolářová
|25. 9. 2008 12:31
Tak nam taky chutnalo. K maslu jsem dala trochu oleje a tesne pred dosmazenim cibulky s drozdim, jsem pridala trosku mouky a zalila studenou vodou do ktere jsem rozdrobila kostku slepiciho bujonu. Pridala jsem trosku kminu a nez jsem pridala porek, zavarila jsem Cipetky z nudlového těsta, ktere jsem objevila zde v receptech zavarky do polevky. Testo jsem zadelala, nez jsem se pustila do polevky. Z jednoho hrnce, snadne a rychle, presne tak, jak to mam rada. Davam za 1. Skvele to vyslo a byla to dobrota!
Lenka Blahutová
|22. 8. 2008 08:06
Parádní :-) Moc jsme si pošmákli, děkujeme za nový recept.
Lenka Blahutová
|17. 8. 2008 11:50
Perfektní, dávám jedna a děkuji za nový recept :-)