g
kořenová zelenina
nebo směs mražené do polévky, cca
vývar
dle potřeby
sůl
pepř mletý
quinoa
- předvařená, dle potřeby
nať
z bylinek
Postup přípravy receptu
1
Na rozpuštěném másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli, do které rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit na kašičku. Přisypeme mouku a za stálého míchání ještě chvíli smažíme na drožďovou jíšku. Přilijeme vývar (cca 600 ml) a dobře promícháme. Přisypeme hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu (nebo zeleninu dle vlastního výběru), nasekaný česnek a pokrájené, předem namočené houby. Osolíme a opepříme dle chuti, případně ještě dolijeme vývar a vaříme do změknutí hub a zeleniny. Nakonec přisypeme trochu nasekané pažitky či petrželky.
2
Quinou (cca 50 gramů) namočíme na 15 minut do studené vody, pak vodu slijeme, quinou zalijeme například osolenou vodou s bylinkami, rozmáčknutým stroužkem česneku nebo silným vývarem (1:2) a vaříme 15 minut. Pak zaklopenou necháme dojít asi dalších 10 minut.
3
Quinou buď vmícháme rovnou do uvařené polévky, nebo si každý do talíře nandá kolik chce.