• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Drožďová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Drožďová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drožďová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks droždí (Balíček)
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks masox (Kostka)
    • sušené houby (Hrst)
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • polévkové koření
    • vegeta
    • kmín
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Na másle rozpustíme droždí. Až se odděluje od tuku přidáme mouku a připravíme zápražku. Opražíme a zalijeme vodou. Když se voda vaří, přidáme bujón, koření a houby. Vaříme houby doměkka. Poté do polévky rozkvedláme vejce. Nakonec dochutíme solí a vegetou, krátce povaříme a přidáme petrželku. Jako vložka se výborně hodí na kostičky nakrájený, osmažený chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Drožďová polévka s houbami a quinoou

Drožďová polévka s houbami a quinoou

Drožďová pomazánka II.

Drožďová pomazánka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hofman72 | 19. 5. 2013 01:00

    Polevka je vyborna i bez mouky, vegety. Zbytecne toto pridavat a delat ze zdrave polevky, polevku nezdravou. Vegetu jsem nahradila ruznym druhem koreni a byla i tak vyborna.

  • Sabina Pišťáčková | 18. 8. 2009 13:01

    Polévka je naprosto skvělá...nedala jsem tam akorát houby kvůli synovi, ale jinak mohu doporučit!!!!

  • Lucie Strauchová | 25. 2. 2009 16:14

    Polívečku jsme měli tento týden, byla opravdu výborná, chutnala i synovi a manžel taky mlaskal, určitě se k tomu to receptu vrátím .Dávám za jedna

  • Lucie Strauchová | 23. 2. 2009 12:03

    Dovařeno i snězeno. tato polívka je opravdu výborná a jednoduchá. Chutanala i synovi, určitě se budeme k tomuto receptu vracet.

  • Lucie Strauchová | 23. 2. 2009 12:01

    Dovařeno a již i snězeno. Polívečka je opravdu výborná a jednoduchá. Chutnala i synovi, takže se budeme k tomuto receptu vracet. Dávám za jedna

  • Jana Chmelařová | 5. 7. 2007 15:28

    Rady : aby droždí neprskalo přikryjte nádobu sítkem,které dostanete koupit v dom. potřebáchmísto hladké mouky použijte krupici /lépe polévku zahustí/Sušené houby rozdrtím v jakémkoliv drtiči a pak je používám do všech pokrmůzeleninu používám naloženou v soli,kterou si připravim na podzim naloženou v soli a másledalší typy pro začínající kuchařky poskytnu

  • izabel | 12. 5. 2007 11:00

    je vyborna, akurat to drozdie velmi prska v tom oleji..ja som pridala este pol lyzicky kminu, oregano a zemiaky..no nedala som bujon vsetko som dosolila a dopeprila..ani polievkove korenie som nedavala a je vyborna :)

  • lenča | 8. 3. 2007 16:41

    Já dělám droždovou polévku trochu jinak:Uvařím vývvar,mezitím si v kastrůlku rozpustím trochu ramy,do toho dám rozpustit kostku droždí a odstavím.Po chvíli přidám vejce,rozšlehám jej,osolím,opepřím a přidám trochu strouhanky.Tuto směs přes sítko stěrkou přidávám do vývaru.Je to polévka našich babiček.

  • Lenka | 9. 1. 2007 11:46

    Dnes jsem uvařila - vynikající. Dlouho jsem tuto polévku neměla, tak přišla k chuti. Ještě jsem přidala trošku škvarků a libečku a nemělo to chybu.

  • Jana Studničná | 11. 3. 2006 20:18

    Polévku znám z dětství a po letech jsem se k ní dnes vrátila. Mně voní / včetně přípravy/, droždí jsme dala 3 kostky / krémovější/, houby vynechala a vejce na závěr jen jedno.Na talíři doplnila na kostky osmaženým rohlíkem. Polévka je vynikající a vitaminy B bohatá. Dobrou chuť!

  • Pavlína Votkeová | 11. 3. 2006 17:26

    Fakt mě tato polévka překvapila.Jen vydržet ten zápach při vaření. Ale výsledek za to stoprocentně stojí.

  • Danča Kejhová | 4. 2. 2006 12:45

    Dneska jsem ji uvařila příteli k obědu. Neměla jsem houby, i přesto je vynikající, místo petrželky jsem dala mraženou pažitku... MŇAMKA!

  • Liba od Mostu | 8. 1. 2006 12:49

    Tato polevka je velice dobra,i memu synovi moc chutnala.Je mnam,mnam.

  • Silvie z Jeseniku | 10. 4. 2005 00:23

    no ja to delala bez tech hub, jak jsem napsala vise...:-}}

  • Abies Alba | 6. 4. 2005 12:12

    Pokud se do jakéhokoli pokrmu dávají houby, měly by se povařit minimálně 20 minut (i ty sušené). Zničí se tím choroboplodné zárodky, mj. salmonely. Asi proto je tady tak dlouhá doba na vaření.

  • Silvie z Jeseniku | 6. 4. 2005 01:33

    navic doba pripravy mi trva ne 45 min ale sotva 20 min. coz mi prijde, ze bohate staci..pro provazeni..hezky den..

  • Silvie z Jeseniku | 6. 4. 2005 01:31

    polevka chutna vyborne i bez hub...deti ji maji velmi rady...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Kmín Máslo Masox Petrželka Polévkové koření Sůl Sušené houby Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Čočka žravka

Čočka žravka

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Kuřecí nudličky na nivě

Kuřecí nudličky na nivě

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou

Ledový salát s cherry rajčátky a…

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
38
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
32
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
24
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Drožďová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact