• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Drobenkový tvarohový dort
Napište svůj komentář k receptu

Drobenkový tvarohový dort

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 49
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drobenkový tvarohový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 380
      g hrubá mouka
    • 120
      g cukr krupice
    • 150
      g hera
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Náplň
    • 750
      g měkký tvaroh
    • 250
      g cukr krupice
    • 1,50
      dl mléko
    • 1,50
      dl hnědý rum
    • 2
      ks vejce
    • 1,50
      balíček vanilkový pudink
    • 1,50
      dl rostlinný olej
    • rozinky
    • ořechy
    • kandované ovoce

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady dáme do misky a zpracujeme na drobenku. 2/3 drobenky nasypeme do vymaštěné dortové formy, polijeme náplní, uhladíme a povrch posypeme zbytkem drobenky. Pečeme zvolna asi 45 minut. Necháme vychladit (nejlépe do druhého dne) a krájíme na řezy.
2
Náplň: všechny přísady promícháme do hladké směsi a přidáme rozinky, sekané ořechy a kandované ovoce (nemusí být).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drobenkový vanilkovo-tvarohový koláč

Drobenkový vanilkovo-tvarohový koláč

Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec

Drobenkový koláč (řez, dort) s…

Drobenkový koláč

Drobenkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KateřinaSchovank | 26. 2. 2013 10:24

    Vyzkoušela jsem upéct manželovi k narozeninám. Drobenkové těsto je dokonalé, to krému jsem dala ořechy a ten rum - bylo to moc, moc nám to nejelo. Příště ale vyzkouším odlehčenější krém a bude to určitě dokonalé :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 29. 1. 2012 13:10

    Děkuji za odpověď!

  • pippiva
    pippiva | 29. 1. 2012 12:13

    Myslim, ze olej se tam pridava, aby tvaroh byl jemnejsi konsistence, nekdy se do tvarohove naplne prida i maslo... Ale kdyz uz tam jsou i vejce, ktera tvaroh zjemni, tak ten olej se klidne muze vynechat. :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 29. 1. 2012 11:03

    Tak jsem vyzkoušela, přesně jak je psaný. I s rumem, olejem, oříšky. Rum byl hodně cítit, ale my rum rádi, takže to bylo jenom plus. Oříšky mi přišly jako dobrý nápad, chutnaly nám v tom. Akorát nechápu, proč se tam dává i ten olej (nemyslím to nijak zle, opravdu bych byla ráda, kdyby mi to někdo vystělil). Já jsem ho tam teda dala, ale jak psali ostatní, když recept funguje i bez něj, tak proč se tam tato kalorická bomba přidává? Jinak dávám jedničku, dort byl sice hrozně sytý, ale báječný.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 29. 1. 2012 10:59

    Jde to :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 10. 1. 2012 14:53

    45 minut, je to napsané v receptu

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 30. 11. 2011 11:49

    Bude chutnat i naší nedělní návštěvě? :-\ Určitě! ;-) Ale vynechám rozinky! Jde to? :-\

  • Jarka O. | 9. 11. 2010 11:31

    Zito, ty Vaše fotky jsou taaak inspirativní :-P :-P Nádhera :-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 9. 11. 2010 11:07

    1

  • Katka Krouská | 20. 9. 2010 19:11

    Vynikající,dělám ho s kompotovanými broskvemi a jahodami a opravdu moc dobrý.Rumu dávám ale jen třetinu a úplně to stačí :-)

  • Olga V. | 20. 7. 2010 11:01

    Delavam obdobne, tedy napln bez oleje a tu drobenku bez vajicka. Na ty 2/3 spodni drobenky kladu merunky a ty zalivam tvarohovou smesi a na to zpet tu drobenku a je to velmi dobre.

  • Zdena z JM | 9. 9. 2009 11:00

    Já bych určitě v tom tvarohu vynechala olej. Zdá se mi to zbytečně tučné. Dělám několik tvarohových moučníků a vždy ředím jen mlékem a vejcem. Někdy, když mám v ledničce smetanu, u které hrozí, že jí projde záruční doba, použiju místo mléka.

  • Dagmar Bartůšková | 9. 9. 2009 10:28

    Tak tisíc lidí tisíc chutí ale tenhle moučník je na můj vkus příliš těžký a rumu je tam moc. Není to špatná mňamka, ale nějak nás zazdila :-)

  • Jana Záchová | 29. 7. 2009 12:11

    Dala jsem 3 vaničkové tvarohy z Kauflaldu (jeden z nich plnotučný, dva odtučněné) a ke kandovanému ovoci (tropická směr) jsem místo ořechů nakrájela banány na kolečka. Dobrotka

  • Jitka Bublová | 29. 6. 2009 13:44

    Chtěla jsem vyzkoušet něco nového, ale v lednici jen jedna kostka tvarohu, takže jsem těsto udělala z 1/2 dávky, náplň z 1/3 - vše do malé dortové formy. Na tvaroh přihodila pár čerstvých jahod, na to dle receptu drobenku. Pravda, vrstva tvarohu nebyla příliš vysoká, byl to spíš klasický koláč než dort, ale výborný. Poměr surovin jsem zachovala, rum byl cítit tak akorát.

  • Beata Škanderová | 17. 4. 2009 22:29

    Terezka, ďakujem za radu, určite použijem Zlatý klas. Iný puding pri pečení ani nepoužívam.Mám jeden tvaroh nízkotučný z TESCA a jeden z LIDLA.A ešte by som mala zajtra jeden prikúpiť u nás v Bille, aby to bolo tvarohovatejšie. Deti ma nahovarajú, aby som upiekla Tříbarevný koláč II., tak uvidím, čo vytvorím.

  • Tereza J. | 17. 4. 2009 17:32

    Beátka, neviem, netykáme si ? Sabinovská mliekáreň ten tvaroh vyrába stále, dostaneš ho v črievku. Ale do tohto receptu môžeš použiť aj nízkotučný, ide o to, aby ten tvaroh nebol hrudkovitý ani príliš riedky ako na pomazánku. Ak nedostaneš Sabi, tak aj RAJO má dobrý tvaroh na takéto účely, predáva sa v kelímku. A ešte jedna rada, ak môžem, ja by som nedala puding, ale Zlatý klas. Budeš to mať moja oveľa lepšie, pevnejšie.

  • Amy - | 17. 4. 2009 15:22

    Berte i netučný, tuku je ve směsi dost z jiných zdrojů. Leda bych pro chuť přidala místo části oleje kus másla.

  • Beata Škanderová | 17. 4. 2009 13:57

    Terezka, ja som sa pozerala v Tescu, Bille a Lidli, ale tučný tvaroh nehudkový som nenašla. Zdá sa mi, že bol taký trvaroh, tuším SABI - mliekareň Sabinov, ale už ho nevidieť. Tu v Bratislave sa mi nepodarilo zohnať tučný nehrudkový. Možno u Vás na východnom Slovensku máte iných dodávateľov. A keby som do toho nízkotučného zamiešala len neuvarený pudig, myslím prášok, nestačilo by to ? Ďakujem za radu.

  • Tereza J. | 17. 4. 2009 09:50

    Beátka, dostanete aj tvaroh mäkký, nie hrudkovitý a plnotučný, popozerajte v obchode výrobcov, je teraz dostať veľa druhov tvarohu.

  • Amy - | 17. 4. 2009 06:27

    K receptu jen ještě dodám, že zde je podle mne míněn asi tvaroh v kostce. Podobný recept mám také, dělá se z tvarohu v kostce a to množství tekutin (mléko, rum, vejce, olej) by odpovídal naředění tohoto množství tužšího kostkového tvarohu. Ovšem výroba z vaničkového tvarohu je také jistě možná, při přizpůsobení. Možná i bez něj. Pudink to udrží.

  • Amy - | 17. 4. 2009 06:16

    Tvaroh ve vaničkách je řidší, než v kostce. Kostka má 22% sušiny, vaničkový méně, ale nemám ho teď doma, tak Vám přesně nepovím. Je měkký, hladký a našlehaný, od nízkotučného až k tučnému. Hrudky v něm určitě nejsou. Snadno byste ho namazala rovnou z vaničky na chleba. Dobrý den.

  • Beata Škanderová | 16. 4. 2009 22:17

    Rada by som vedela, aký tvaroh je v Čechách mäkký a aký je vaničkový. Tu na Slovensku je vaničkový buď hrudkovitý, ale aj nízkotučný, bez hrudiek, ktorý vyzerá ako pomazánkové máslo. Keďže často v receptoch píšete o vaničkovom tvarohu, rada by som si upresnila, aký je, aby som recepty s tvarohom nepokazila. Ďakujem

  • maru hlinková | 11. 3. 2009 18:19

    Opravdu 1,5 dcl rumu? Zdá se mi to dost, ale proč se krotit... :-)

  • Evžen Kraken | 18. 1. 2009 18:54

    Dortík je výborný! Olej jsem také nedával.

  • Martina B. | 17. 10. 2008 18:35

    K vyskouseni tohoto rezeptü me nalakalo to velke mnozstvi pozitivnich komentaru.Timto pripojuji dalsi pochvalu.Dort budu urcite delat casteji.

  • Karolína Nejedla | 22. 7. 2008 10:38

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda má být forma jen vymazaná nebo i vysypaná moukou? Děkuji za odpověď.

  • Táňa K. | 18. 6. 2008 17:27

    Výborný koláč. Upekla jsem ho ve větším množství na plech a přidala jahody. Na drobenku jsem použila polohrubou mouku a v náplni vynechala olej. Po rozležení byl naprosto skvělý.

  • Justin | 15. 6. 2008 17:37

    Tento recept jsem už pekla nejmíň 10x ,můj přítel jinou buchtu nechce.Ještě jsem nezkoušela s tím ovocem ,tak příště vyzkouším. Velmi dobroučké 1*

  • Zita Matejkova | 23. 5. 2008 13:59

    Znova upečeno tentokrát s jahodami, foto v galerii. Také na plechu a byly opravdu výborné.

  • justin | 25. 2. 2008 16:36

    Naprostá delikatesa, tak to miluji jednoduché a tak dobroučké. Pekla jsem v dortové formě ingrediencí jsem dala stejně, jak je v návodu ,jen tvarohu jsem neměla tolik ale stačily 2 vaničky ,zbytek jsem upravila na 500g. spodek jsem obarvila kakaem a povedlo se i když ta tvarohová hmota úplně tekla ,měla jsem strach že se to neupeče ale v pohodě. No a dala jsem místo mléka šlehačku a olej jsem nedala vůbec. Dávám 1*

  • evelina | 15. 1. 2008 14:18

    Pekla jsem v dortove forme a opravdu chutnal vyborne. Akorat jsem nepridala olej, prislo mi to zbytecne. Diky za recept

  • Zuzana | 7. 11. 2007 09:23

    Výborný recept. Recepty paní Vencové nikdy nezklamou.

  • Jana Kutačová | 19. 7. 2007 17:11

    Děkuji za odpovědi,už je koláček v troubě.moc se na něj těší můj muž i syn :o)

  • Aja | 19. 7. 2007 16:46

    S polohrubou moukou je to jemnější, také to tak dělám, takže se toho nebojte

  • Fleur | 19. 7. 2007 16:46

    Jano K. klidně udělejte s polohrubou! Také to tak dělám, když nemám zrovna ve spížce hrubou, mám to vyzkoušené. Jinak dávám míň rumu a bohatě to stačí

  • Jana Kutačová | 19. 7. 2007 13:25

    Mohla bych použít mouku polohrubou?Hrubou nemám a ráda bych to vyzkoušela.:o)

  • Barbora Šedivá | 28. 6. 2007 23:45

    koukam ze se mi tu zrejme dotazek nerozbrazil. tak to zkusim znova :o)...jak dlouho zhruba pect? jsem kucharka- zacatecnik. a to si mozna jeste fandim :o). tak abych porad nemusela behat k troube (eletricke) :O).

  • Barbora Šedivá | 28. 6. 2007 23:43

    Zdravím...jen mam jako laik drobny dotaz, abych nemusela porad behat k troube:o)- jak dlouho zhruba pect? a klasika kolem tech 200stupnu? mame elektrickou troubu.dekují

  • Zita Matejkova | 23. 6. 2007 17:53

    Tak dnes jsem opět pekla na žádost rodinky,je opravdu super.Pro změnu jsem dnes dala do náplně mandlové plátky 100g,opět dvoubarevné těsto a na tvaroh jsem nakrájela meruňky.Lahoda,paní VEncová vaše recepty jsou opravdu vynikající.

  • zita matejkova | 31. 3. 2007 19:27

    Jednoznačně vynikající,spodek jsem udelala s kakaem,na tvaroh jsem dala 2 kompoty mandarinek odkapaných,navrch světlé těsto.To vše na velkém plechu.Manžel má boule za ušima,doslova hltá šestý kus nevychlazeného,a to prý nemusí tvaroh.Díky,skvělé!!!!

  • Anonym | 17. 3. 2007 14:27

    vyborny,musim rozdavat recept.Sylva

  • Alice Váchová | 3. 1. 2007 19:32

    Koláč nám fakt chutnal a je jednoduchý

  • Zdenča | 30. 10. 2006 12:43

    Tak nevím, včera jsem to dělala a opravdu musím říct, že spíš nic, než moc.... Ale koukám, že jsem asi s přítelem jediná, komu nechutná.....

  • Zuzana Šindlerová | 21. 8. 2006 17:19

    Koláč je výborný, jen náplń jsem měla trošku řidší, protože jsem použila vaničkové tvarohy a s mlékem a rumem to bylo hodně tekuté. Ten olej jsem taky nepochopila proč dávat do náplně, tak jsem ho vynechala a výsledek byl vynikající. Pudinkem tvaroh krásně ztuhl, druhý den je úplně super. Za 1*.

  • Fleur | 3. 8. 2006 20:28

    Do tvarohu dávám rumu méně a přidávám čerstvé maliny ze zahrádky, chuťka vynikající

  • Monika | 3. 8. 2006 14:46

    Dnes jsem ho upekla je moc dobrý ,do tvarohu jsem nedala rum, místo rozinek,ořechů a k. ovoce jsem dala borůvky a cukru jsem dala asi 200g i tak je to dost sladké.Jinak moc dobré.Hned si to jdu zapsat do svých oblíbených receptů.Díky.

  • Anonym | 6. 6. 2006 19:48

    výborný koláč

  • ELA | 6. 6. 2006 13:46

    Gábino, dovolím si odpovědět, ač nejsem autor. Z vlastní zkušenosti (ach ta skleróza) olej není nutný :))

  • Zuzana | 6. 6. 2006 13:05

    Koláč je výborný, na vrstvu tvarohu jsem dala kousky rebarbory a ještě lehce pocukrovala. Je to výborné. Děkuji paní Vencové za skvělé recepty,již několik jsem zařadila do mé kuchařky .

  • Gábina | 5. 6. 2006 09:51

    Opravdu se dává do náplně 1,5 dl oleje? Je to nutné?

  • Ivana Přikrylová | 1. 6. 2006 16:52

    Tento recept dělám s pudinkovou náplní a to tak, že uvařím 2 vanilkové pudinky v litru mléka a osladím pouze 1 balíčkem vanilínového cukru a do uvařeného přidám máslo. Je to výborné a přitom méně kalorické než s tvarohem.

  • Iris | 31. 5. 2006 07:52

    Tak tenhle koláč peču. Je báječný. A v létě, když je čerstvé ovoce,jako jsou maliny, ostružiny, jahody, tak tuto směs ovoce -ne moc, nasypu na tvaroh a pak zbytek drobenky.Je to mňamka

  • Adéla Najmanová | 30. 5. 2006 20:22

    Zajímalo by mě, jestli někdo nezkoušel místo tvarohu dát i zakysanou smetanu? V jednom obchodním řetězci teď měli poloviční cenu na zakysanou smetanu, tak jsme je nakoupili do zásoby... :o) Nebo jestli někdo máte nějaký mňam recept se zakysanou smetanou, tak ho prosím napište. Děkuji!

  • Franta | 28. 5. 2006 21:08

    Je to recept mého mládí a velmi dobrý je s jakýmkoliv kyselým ovocem. Višně, rybíz a nejlepší byly ostružiny.

  • Anina | 27. 5. 2006 11:14

    Kokos v drobence je dobrý nápad. Ale stejně s kokosem v drobence pozor, připaluje se rychleji. Musí se počítat s tím, že opravdu takový koláč se musí péct pozvolna. Připálenému, koláči s kokosovou drobenkou se už pomoci asi nedá. A náplně mužou být téměř jakékoli, to co rodině chutná.

  • Emila | 18. 5. 2006 18:28

    Pavlíno kokos můžu taky doporučit někdy i strouhaný marcipán a je to fakt moc dobré

  • Pavlína Svitáková | 18. 5. 2006 08:26

    Ten kokos v drobence je fajn tip.Bude to příjemná změna !!!

  • Fleur | 17. 5. 2006 19:08

    Do drobenky dávám pravidelně kokos a do tvarohu krabičku mražených malin a méně mléka, je to syté, ale dobré

  • Pavla | 16. 5. 2006 19:21

    Moc dobré, ubrala jsem cukr a do horní drobenky přidala rozemleté oříšky. Je to ale poměrně výživná buchta, jeden dílek a všichni funěli...:o)

  • Pavlína Svitáková | 15. 5. 2006 14:10

    Moooc skvělé.Dík za bezva recept.

  • Marsí | 4. 5. 2006 10:37

    No protože banda chtěla něco z tvarohu a mně se moc nechtělo pižlat těsto, tak jsem tento koláček udělala...v dortové formě, je to moc dobré akorát jsem nedala rum a náplň jsem dělala od oka a zamíchala do toho směs lesního ovoce. No velká dobrota a je to rychlé.Akorát možná příště zkusím dát polohrubou mouku.

  • XY | 28. 4. 2006 19:03

    Leona má pravdu, je to jednoduché a dobré, jen dávám méně rumu

  • Leona Motyčková | 28. 4. 2006 09:46

    Tak tato drobenková buchta je naprosto dokonalá!!! Jen se po ní zaprášilo, vypadá skvěle a stejně dobře chutná ... a opravdu ji zvládne každý!!! Jen tak dál, takové recepty mám moc ráda :)

  • Terezie Bartusková | 28. 4. 2006 07:46

    Paní Evo, hodně receptů je tady stejných nebo podobných... Jiný kraj, jiný mrav. Jeden dává více toho, jiný onoho, jeden dá jabka, druhý tvaroh... Základ je podobný, ale chuť ve finále bývá mnohdy úplně jiná:). Variaci s tvarohem vřele doporučuji!

  • Eva Szkanderova | 15. 4. 2006 23:48

    ahojky, zdravim vsechny kuchtiky, chtela bych se jen zeptat, jestli to neni nahodou skoro stejny recept jako u {DROBENKY - Kolac s pudingem a ovocem?} akorat trochu s jinou naplni? pekla jsem ho, ale chci zkusit i tento recept, a napadlo me, jestli to nebude skoro stejne? prosim nema stim nekdo zkusenost? poradi mi nekdo? pa evca zacatecnik

  • Terezie Bartusková | 14. 4. 2006 18:50

    Je to vyborne, jen bych do tvarohu dala min cukru, bylo to na muj vkus moc preslazene... Do tech 2/3 jsem navic pridala kakao a vypadlo i chutnalo to luxusne. Za chvili zmizel cely plech:)

  • Blanka Kasper | 18. 3. 2006 11:32

    Moc dobré!

  • Anonym | 14. 3. 2006 18:17

    Velká dobrůtka

  • marta | 14. 3. 2006 14:00

    mnamka

  • Aja | 12. 3. 2006 18:56

    Zuzko, tvarohu můžete dát klidně jen půl kila, také to někdy tak dělám a k tomu upravím i ostatní přísady náplně. Není potom tak vysoká vrstva tvarohu

  • Zuzka | 12. 3. 2006 17:51

    No jako mže to byt dobre ale tolik toho tvarohu..

  • Lubor Hájek | 5. 3. 2006 19:35

    Můj první koláč a úspěšný

  • Radka | 17. 12. 2005 18:47

    Diky za typ. Tvatohovy dort miluji tak snad se mi povede.Radka z Prahy

  • Lili | 8. 9. 2005 22:35

    Opravdu vynikající, nezbyl ani kousíček. Díky moc za recept. Zítra jedu k rodičům na návštěvu, tak dortík upeču a těším se na reakce :-)

  • Lubor | 10. 8. 2005 20:35

    Dělal jsem přesně podle receptu, moc dobré, rum mi nevadí, naopak

  • Fleur | 9. 8. 2005 19:03

    Vyzkoušela jsem, dasla jsem méně rumu a místo ořechů a kandovaného ovoce jsem dala borůvky, bylo vynikající! SUPER!!

  • Lenka Dobešová | 9. 8. 2005 13:15

    Tuto dort jsem pekla na plechu.Tak jak píše paní Jana s VM(hutné,ale chutné).Je dobrá ,ale ořechy společně s tvarohem?!? No bohatě by stačilo jen kandované ovoce.

  • lenka | 6. 8. 2005 11:57

    Dort jsem pekla.ale na plechu.Musím říct,že není špatný.Ty ořechy v náplní jsou dost ostré.Ořechy jsou výborné v těstě,ale do tvarohové náplní mi nesedí.

  • Aja | 27. 7. 2005 17:24

    Vynikající!!!!!!!!!!!!

  • Lenka Nováková | 26. 7. 2005 15:56

    Skvělý. Peču ho pravidelně. Kandované ovoce, rozinky, čerstvé ovoce, dobrý i z plechu.Doporučuji, nedá se zkazit...

  • Alis | 21. 6. 2005 21:35

    Vynikající s rozinkami a nakrájenými čerstvými jahodami. Prostě fantazie! Tentokrát, když jsem dala ovoce, dala jsem míň rumu

  • Kája | 30. 5. 2005 20:11

    Výborné, také jsem přidala ovoce - jahody

  • Laďka Svobodová | 30. 5. 2005 14:05

    Úžasné!!! Nedělala jsem to sice do dortové formy, ale na plech a na tvaroh jsem dala okapané madnarinky a čerstvé broskve. Je to moc dobré a jsem zvědavá, co na to řekne rodina (ale myslím, že to bude hned pryč).

  • Atka | 24. 2. 2005 09:06

    Já dělám stejný dort, jen místo tvarohové náplně dávám 3/4 kg nastrouhaných jablek, ty posypu skořicovým cukrem a pak zbytek žmolenky. Je taky vynikající. Vždycky ho musim skovat než vystydne, jinak by mi to rodina snědla hned.

  • Alena R. | 16. 2. 2005 11:39

    Rum nepřidávám, bohatě stačí rozinky namočené v rumu. Ty mám stabilně namočené ve skleněné lahvi, hodí se témeř do každého moučníku.

  • Vlastimila Vacková | 13. 1. 2005 18:44

    Moc dobrý koláč, množství alkoholu mi nevadí, rum nám chutná, zkoušela jsem i s vaječným koňakem

  • Alis | 12. 1. 2005 18:49

    Pupíku zkuste péci pomaleji při nižší teplotě cca 150 °C, nechte úplně vychladit a nebudete mít střed mazlavý

  • pupík | 12. 1. 2005 16:45

    Vyzkoušel jsem, dal jsem jen 1/2 rumu a stačilo. Vše se povedlo, jen ve středu to bylo trochu měkké, vadilo při krájení. Jinak chutnalo - asi příště zkusím dát jen 1dc mléka a 1 dc oleje do náplně.Máte někdo jiné doporučení nebo zkušenosti ?

  • Alis | 5. 1. 2005 18:14

    Moc dobré už jsem dělala asi 5 x , chuť rumu nám také nevadí

  • Lubior | 13. 11. 2004 09:21

    Výborný a lehký i pro začátečníky. Výrazná chuť rumu nám tam chutná

  • Vlasta Vencová | 4. 11. 2004 18:44

    To je dobrý nápad, také vyzkouším

  • Gabča | 4. 11. 2004 10:14

    Dort byl opravdu výborný. Vyzkoušela jsem i do těsta přidat kakao a namísto ořechů,rozinek atd.jsem dala limetkovou šťávu abylo to bájo!!!

  • Anonym | 15. 8. 2004 19:36

    Také souhlasím, rumu méně, je dost cítit z tvarohu

  • Jana z VM | 12. 8. 2004 12:53

    Dort je velice hutný, ale chutný. Jenom toho rumu bych dala příště jenom polovinu, je to moc cítit a chutná to moc rumově!

  • Stáňa Nová | 21. 7. 2004 18:52

    Vynikající!!!!!!!

  • Hana Janů | 20. 6. 2004 22:19

    Pro milovníky tvarohu výborné!!!!

  • Anonym | 15. 6. 2004 21:20

    Pohádka, vynikající, fantazie

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hnědý rum Hrubá mouka Kandované ovoce Měkký tvaroh Mléko Ořechy Prášek do pečiva Rostlinný olej Rozinky Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé řezy s mákem

Rychlé řezy s mákem

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Židovské řízky

Židovské řízky

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
34
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
26
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
19
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťáva z malin, jahod…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový
Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový
Drobenkový mazanec (bochánek)
Drobenkový mazanec (bochánek)
Drobenkový štrúdl
Drobenkový štrúdl
Drobenkový vanilkovo-tvarohový koláč
Drobenkový vanilkovo-tvarohový koláč
Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně
Drobenkový vločkový koláč - snadno,…
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
  • Recepty.cz
  • Drobenkový tvarohový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact