V míse smícháme mouky, cukry a prášek do pečiva. Přidáme pokrájené změklý tuk a vypracujeme drobenku (žmolenku). Pokud se nám těsto nedrolí, ale spíše sype, přidáme trochu mléka. Drobenku můžeme ochutit i citronovou kůrou.
2
Rebarborový tvaroh: žloutky vyšleháme s cukrem a tvarohem, přidáme tuhý sníh z bílků a pak zlehka vmícháme i pokrájenou rebarboru. Tvaroh můžeme dochutit i skořicí nebo citronovou kůrou. Přidat můžeme i rozinky.
3
Větší polovinu drobenky rovnoměrně nasypeme na dno pekáče s pečícím papírem. Na tu nalijeme rebarborový tvaroh a ten posypeme zbylou drobenkou.
4
Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dorůžova.
Dnes měl koláč úspěchl, není příliš sladký ani kyselý, chutě opravdu vyvážené. Může být výborný i s rybízem. Děkuji, recept bude uložen do osobní kuchařky.
Koláč je opravdu vynikající. Budu péct s rebarborou už jen tento.
Kateřina Tomanová
|17. 5. 2016 14:48
Děkuji za recept. Není opravdu těžký je výborný a vypadá taky senzačně <3 <3 <3 !
Vendula
|4. 5. 2016 05:32
Výborný koláč, určitě jsem ho nedělala naposledy ;p
Marie
|28. 4. 2016 15:15
Nejlepší rebarborový koláč co jsem jedla <3 . Není těžký na přípravu, je neskutečně žravý a i vypadá úžasně! Můžu doporučit opravdu všem, protože když se nesní hned, tak druhý den je ještě lepší a litujete, že ho už moc není :-D .
Iveta Baťková
|27. 5. 2015 06:20
Můžu vřele doporučit! Včera jsem ho poprvé vyzkoušela z polovičních ingrediencí a v pátek budu péct rodině další, ale už na velký plech.
Sasa
|24. 5. 2015 22:22
Dekuji za recept, kolacek fakt vyborny! :-)
Mirka Čadová
|15. 5. 2015 11:18
Včera jsem si myslela že je luxusní, ale dneska je ještě mnohem lepší a moc nám chutná.
Petra
|19. 7. 2014 21:27
buchta se povedla, náplň je skvělá
Veruli
|10. 6. 2014 22:11
Výborný, doporučuji :-) <:-) Recept už jsem musela přeposlat všem svým kamarádkam, jen se po něm zaprášilo ;-) 8-)