• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Drobenkový koláč s jablky a skořicí
Napište svůj komentář k receptu

Drobenkový koláč s jablky a skořicí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 159
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drobenkový koláč s jablky a skořicí
Drobenkový koláč s jablky a skořicí
Drobenkový koláč s jablky a skořicí
Drobenkový koláč s jablky a skořicí
Drobenkový koláč s jablky a skořicí
Drobenkový koláč s jablky a skořicí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Drobenka:
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 200
      g moučkový cukr
    • 220
      g máslo nebo Hera
    • 1
      ks vejce nebo 2 lžíce mléka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • pečící papír
    • 1
      kg jablka - hrubě
    • 2
      lžíce vanilkový pudink
    • cukr krupice dle chuti a kyselosti jablek
    • skořice - mletá
    • strouhaný kokos
    • nasekané ořechy
    • rozinky
    • citron

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience na drobenku promneme mezi prsty a vytvoříme tak drobenku. Plech vyložíme pečícím papírem a větší polovinu drobenky na něj rovnoměrně nasypeme.
2
Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a skořicí dle chuti a pudinkem. Přidáme dle chuti kokos, ořechy, citron nebo rozinky. Jablečnou směsí posypeme drobenku. Zbytek brobenky nasypeme na jablka a dáme péct do předehřáté trouby zvolna asi na 50 minut - dorůžova. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
3
Druhý den koláč zvlhne a je vláčnější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka s jablky a skořicí

Bábovka s jablky a skořicí

Ovesná kaše s jablky a skořicí

Ovesná kaše s jablky a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janatka | 29. 10. 2021 08:27

    :) :) Mám vyzkoušeno. Jen jsem sypký pudink nedávala do jablek, ale uvařila ho a nalila na jablka. Vynikající. :)

  • gabika | 13. 11. 2016 16:35

    vynikajúci koláčik :-)

  • Libuše Hurtová | 19. 2. 2016 17:37

    Výborný koláč. A velmi snadný.

  • Radka | 31. 1. 2016 18:36

    Naprosto senzační. Jen jsem vyměnila cukr za třtinový. Děkuji za recept.

  • Zdeňka | 8. 1. 2016 17:09

    Souhlasím, je vynikající a když se na něj sesypeme, nemá dlouhou životnost. Peču na 180.

  • mariana | 19. 11. 2015 14:02

    a na jakou teplotu? dijkk :)

  • Titou | 4. 11. 2015 18:02

    Koláč jsem trochu ozdravila. Místo klasické bílé mouky dávám celozrnnou špaldovou a cukr třtinový. Je naprosto úžasný.Děkuji za základní recept. :-)

  • Helena Čížková | 6. 1. 2015 19:41

    Koláč je výborný a dík velké nadúrodě jablek bude hodně často. Asi tak jako tažený štrůdl. Děkuji za recept.

  • Zdenka | 13. 9. 2013 15:13

    Vyborny kolac, za jeden den snezeny :) .

  • Monika | 16. 8. 2013 07:18

    výbornej <3

  • misa30 | 22. 3. 2013 22:18

    Koláč je opravdu výborný, je lepší nechat ho uležet a jíst až druhý nebo lépe třetí den. V práci se po něm jen zachumelilo :-)

  • Milada | 11. 12. 2012 08:05

    Ano, koláč je opravdu velmi rychlý a navíc i výborný.

  • Lada Nováková | 8. 4. 2012 18:08

    Tak to jsem nečekala =-O ,budu muset upíct ještě jeden,nebo tenhle se ani rána nedočká :'( .

  • Evka | 18. 3. 2012 11:52

    Mnam mnam a jak voni :-*

  • Havlová | 3. 3. 2012 17:04

    Koláč je výborný a není s ním moc práce. Někdy dám ještě ořechy někdy rozinky a jenom s jablkama je taky dobrý.

  • Žaneta | 12. 2. 2012 11:47

    Výborný, rychlý a zmizí vždycky za jeden den. Pudink jsem tentokrát do jablek nepřidávála, už je máme hodně scvrklá, tak nemaj ani tolik šťávy.

  • Xantipa | 9. 10. 2011 16:29

    Koláč je rychlý a výborný, dělám už poněkolikáté a dávám jen jablka, rozinky a skořicový cukr. 1.

  • Šrejbrová | 8. 9. 2011 18:26

    O víkendu peču znova, je výborný a moooooc doooobrý :-* .

  • Radka | 3. 7. 2011 22:18

    Moc dobrý, hezky voní po skořici.

  • Katka | 7. 5. 2011 08:09

    Výborný, rychlý koláč. Druhý den byl ještě lepší. Zopakuji určitě, potřebuji dolikvidovat jabka :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Dezerty Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Jablka Máslo Moučkový cukr Nasekané ořechy Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Skořice - mletá Strouhaný kokos Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Langoše II.

Langoše II.

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Lovošská topinka

Lovošská topinka

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

81
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
46
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Pikantní výpečky z…
16
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Vdovec po Hance Zagorové (†75) Margita: První slova o novém vztahu!

Vdovec po Hance Zagorové (†75) Margita: První slova o novém vztahu!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami - z remosky
Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami -…
Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec
Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným…
Drobenkový koláč s hruškovými povidly
Drobenkový koláč s hruškovými povidly
Drobenkový koláč s rebarborou
Drobenkový koláč s rebarborou
Drobenkový koláč s tvarohovou rebarborou
Drobenkový koláč s tvarohovou rebarborou
Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový
Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový
  • Recepty.cz
  • Drobenkový koláč s jablky a skořicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact