• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Drobenkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Drobenkový koláč

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 53
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drobenkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hera
    • 2
      sklenice polohrubá mouka
    • 1
      sklenice moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 1
      sklenice mléko
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • ovoce

Postup přípravy receptu

1
Smícháme tuk, cukr a mouku. Odebereme sklenici této směsi a do zbytku přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a posypeme odebranou drobenkou. Upečeme dorůžova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drobenkový koláč s hruškovými povidly

Drobenkový koláč s hruškovými povidly

Drobenkový vanilkovo-tvarohový koláč

Drobenkový vanilkovo-tvarohový koláč

Drobenkový koláč s jablky a skořicí

Drobenkový koláč s jablky a skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katka | 24. 9. 2012 12:08

    jeste by ste mohla napsat jakou sklenici myslite jestli hrnicek o 250ml a nebo 300 ml slenici ,a to same stou herou , do testa asi prijde tezko tuha ne? uvidime az mi to vyleze z trouby , 8-)

  • Gabča | 29. 7. 2012 18:16

    Tak jsem zašla na borůvky a maliny a udělali jsme si tento výborný recept. Koláč byl rychle udělaný a výborný také byl rychle snědený recept jsem si hned opsala jelikož stál za to :) ;-) <3 <:-)

  • Idi
    Idi | 25. 7. 2012 16:20

    Oprava: ten druhy byl s malinami ;-)

  • Idi
    Idi | 25. 7. 2012 16:17

    Dnes jsem ho upekla s kompotovanou dyni a pred par dny s mali mami. Oba byly bezvadne. Mouku davam 1/2 polohrubou a 1/2 kukuricnou(nebo celozrnnou).

  • gabca | 14. 7. 2012 15:27

    asi tak pul hodny na 200 - 220°C

  • jey | 2. 6. 2012 19:20

    :-\ JAK DLOUHO PECETE !!! A NA KOLIK STUPNU ?

  • mila | 2. 6. 2012 19:17

    bezva recept, moc dobry kolac, dobry napad vymenit mleko za mekky tvaroh !!!

  • jey | 2. 6. 2012 19:15

    dobry napad, to jsem udelala a skvely, rychly kolac potesil vsechny J.

  • jey | 2. 6. 2012 19:13

    :-D Draha Jindro, to mas uplne jedno jestli takovou nebo makovou sklenici, to je proste mira, kterou sobe sama vyberes

  • Jindra | 7. 4. 2012 17:42

    Prosím Vás můžete mě vysvětlit kolik je dvě sklenice mouky?? mám slenic doma různé: Není to náhodou dva hrnky obyčejné na čaj?? Děkuji Jindra

  • mirka | 3. 9. 2011 11:23

    přidala jsem trošku tvarohu,vanil.cukr a bílky jsem ušlehala trošku mléka....strouhaná jablka posipala skořicovým cukrem a zbytkem suché žmolenky,,,,,,je to nebezká mana <:-)

  • Martin | 17. 8. 2011 13:23

    a je též vynikajíící namísto mléka dáti měkký tvaroh ;-)

  • Bashan
    Bashan | 2. 8. 2011 08:19

    Rychlý, jednoduchý a dobrý !

  • Lucie | 30. 6. 2011 20:56

    Jdu do třešňového a už se na něj moc těšíme :-P

  • cioccolatino
    cioccolatino | 24. 4. 2011 15:04

    Dnes se na neho chystam. Misto hery dam maslo, pouziji tvarohovou smes pani Aleny, na to nakladu cerstve jahody a posypu sekanymi mandlemi a drobenkou. Jsem zvedava, jak to dopadne. :-\

  • Dianka Rodriguezová | 31. 1. 2011 17:51

    ciganí!!! <3

  • Dianka Rodriguezová | 31. 1. 2011 17:50

    my jsme měli jahodoví byl víborny.... :-* :-P ;-) :-) naá snad nejlepši mnam datum:31.1 2011 děkuji za pochopení a dobroů chut mnam :-)

  • Kakamila | 3. 12. 2010 19:26

    Tenhle recept jsem měla, ale ztratila jsem ho. Na repceptech.cz se mi líbí, že tady většinou všechny ztracené nebo zapomenuté recepty najdu. Dnes jsem tento koláč udělala s mraženým rybízem. Vidím, že chybí foto, tak ho posílám. :-)

  • Iva Štyndlová | 13. 7. 2010 19:31

    skvělý recept. přidala jsem do těsta trochu smetany ke šlehání a s jahodama je koláč nadýchaný, výborný!

  • michal jakouš | 1. 7. 2010 14:50

    udělal jsem jahůdkovej-špica

  • Jana P. | 21. 5. 2009 21:57

    Opravdu výborný recept. Přidávám jen trošku skořice, ale ani není potřeba. Rychlé a velice chutné. Určitě doporučuji vyzkoušet.

  • Zuzana Marešová | 29. 1. 2009 15:00

    Já ho dělám s jahodami a když mám, tak přidám i maliny. Potom udělám mřížku z tvarohu s vanilkovým cukrem a do drobenky přidávám ještě skořicový cukr. Koláč pak nádherně voní.

  • Zuza N. | 4. 9. 2008 10:20

    Tak mě se tedy koláš nepovedl, srazil se...:(

  • Vlasta | 9. 6. 2007 16:39

    Vynikající a překvapivě i s mraženými třešněmi, nebyl problém, že by tekly nebo rozmočily těsto. Děkuji za tip, budu dělat častěji.

  • Katka | 31. 8. 2006 16:27

    Ja jsem do testa pridala strouhany kokos. Bylo to vyborne.....ted ho musim delat casteji protoze kazdemu chutna

  • nikitice | 24. 8. 2006 18:20

    Tak jsem koláč udělala s broskvema a hned se po něm slehla zem. Teď ho budu dělat se špendlíkama :-)

  • slavka vostrelova | 10. 8. 2006 18:12

    to je dost dobry

  • adelka oklestkova | 8. 8. 2006 08:36

    Hlásím, že je super dát minimálně půlku z mouky celozrnou :o) Nikdo ze zarputilců celozrného pečiva to nezpozoroval a ještě si pochvalovali :o)

  • Anonym | 4. 6. 2006 08:50

    ahojte, mam konecne troubu (predtim dvouplotynkovy varic) pri jake teplote a jak dlouho kolac peci?diky zaradu

  • Bery | 2. 9. 2005 11:15

    Tak jsem ho včera zkusila, je opravdu rychlý a dobrý a vzhledem k rychlosti konzumace mým synem se stane pravidelným doplňkem našich kulinářských hodů. Díky za recept

  • Ela | 21. 7. 2005 19:18

    Ja ho delam z cele hery, mnozstvi ostatnich ingredienci prizpusobim, mam pak vic drobenky :) zrovna ted jdu obrat angrest a honem upect tuto dobrotu

  • Irma Hlávková | 19. 7. 2005 21:57

    Jednoduché a přitom výborné.Nejraději ho peču s rybízem,jahodami nebo meruňkami.Doporučuji všem.

  • Anonym | 10. 7. 2005 16:48

    tanhle koláč dělám už od svých 12let a našim mooooc chutná nejlepší je s meruňkami, rybízem a třešněmi.

  • Pilence | 13. 6. 2005 10:45

    Potrebovala jsem rychle zpracovat darovane jahody a doma nebylo skoro nic. Sahla jsem po tomto receptu bez vetsiho ocekavani. I pri peceni mi kolac pripominal spis bublaninu. Ale po ochutnani... Opravdu jednoduchy, nenarocny a hlavne vyborny! Diky, Pile.

  • Di | 1. 6. 2005 21:59

    Skvělý je i s jablkovými povidly, na která se spotřebují jablka, která by už nikdo nejedl syrová. Vykrájená jablka rozvařím (bez vody, ale lze s kouskem másla), osladím medem, přidám kousek citrónové kůry, kterou po dohotovení vyndám. Z povidel lze dělat také pruhy a střídat je s tvarohovou nádivkou a třeba i s mákem - a je tu skoro chodský koláč. Pokud se nedá na povrch drobenka, lze ho po vychladnutí polít nolevou z másla, práškového cukru a rumu.

  • Vlasta Vencová | 17. 4. 2005 18:58

    Výborné, dnes jsem dělala s mraženými jahodami, super

  • Jana Povolná | 11. 3. 2005 23:14

    také znám a ještě si ho vylepšuji tím,že pod švestky dávám makovou nádivku - skvělá kombinace švestky s mákem :-))) a nebo to máme rádi s meruňkami, nebo meruňky s tvarohemkombinací je opravdu nepřeberně a je to rychlé a MŇAM :-D

  • Andrea Pastirčáková | 16. 1. 2005 12:59

    Tenhle recept znám, dělám ho už léta. Je jednoduchý, rychlý a velmi dobrý. Vřele doporučuji.

  • verca | 4. 1. 2005 19:40

    vyborna uz ji delam podruhe

  • Luci | 17. 12. 2004 15:26

    Tuhle buchtu delam uz dlouho a je to ma nejoblibenejsi. Jen misto Hery dam pul sklenice oleje. Jako ovoce jsou nejlepsi broskve nebo merunky.

  • amya | 12. 12. 2004 23:11

    Tak vůbec nejlepší je s rabarborou, nakrájenou na menší kostičky a nijak jinak neupravovanou. Já si ji v období, kdy je jí dostatek nakrájím a dám si jí do mrazáku, pak jenom promnu, dám na plech a zasypu drobenkou. Je také dobrý s malinami, angreštěm, a i s červeným a černým rybízem, prostě s ovocem výraznější chutí. Když přijde návštěva, jdu vařit kávu, vše připravím na plech, je to chvilka...a káva je i s čerstvým teplým moučníčkem.

  • Nea | 9. 12. 2004 17:17

    Tak tuhle specialitu znám taky, jenže my doma tomu říkáme Drobenková buchta. Je nejlepší s čerstvým červeným rybízem a borůvkama a nejlepší na ní je že se opravdu NEDÁ ZKAZIT.Ale aspoň že vám chutnal :o) mňamký

  • Katka D. | 26. 11. 2004 13:16

    Tak jsem včera koláč upekla s tvarohem a rozinkami,musím říct,že slovo výborný je málo.....všem chutnal a skoro nic nezbylo.....děkuji za recept a vyzkoušejte ho....je to výborný bleskový koláč. Všem vřele doporučuji....:-)

  • Ondra | 24. 11. 2004 23:21

    Jako výměnný student v USA jsem to upekl své hostitelské rodině a ti byli nadšení.Jenom jsem měl problémy s převodem jednotek. Chvilku mi trvalo než jsem se zorientoval. A ingredience se tu taky těžko shání, většinou tu mají všechno z pytlíku.

  • Marie Reslerová | 17. 11. 2004 13:58

    Tento koláč je opravdu vynikající.Stejně myslím,že s jablkama, nebo švestkama bude nejlepší. S tím tvarohem by to taky nemuselo být špatné

  • Jana K | 12. 11. 2004 20:10

    ano je to super buchta a jeste se da posypat na hrubo nastrouhanými orechy

  • Jarka | 25. 10. 2004 07:53

    Vyzkoušeno s broskvemi,ale jsou chuťově málo výrazné (i když to nebylo špatné).Asi to fakt chce ty švestky.Nápad s tvarohem se mi taky líbí-vyzkouším.

  • Jana Plucarová | 24. 10. 2004 17:58

    Recept určitě vyzkouším až budu mít více času. Jako ovoce dám švestky. Uvidím jaký výsledek mě překvapí. Určitě bude koláč výborný.

  • Alena M | 23. 10. 2004 15:00

    Peču ho již 20 let a všem stále chutná.Je jako zákusek, když místo ovoce přidám 1a půl kostky tvarohu vyšlehaného s mlékem,vajíčkem,cukrem a vanilkovým cukrem. Nesmí se zapomenout na drobenku. Mňam

  • Anonym | 20. 10. 2004 12:19

    koláč je opravdu výborný,hlavně rychlý

  • Spokojeny | 17. 10. 2004 14:30

    Kolac muze byt dobry,az na ten popis.Ja totiz primo" miluj"i recepty,kde se pise, peceme v primerene vyhrate troube a nebo peceme do ruzova.A nebo mnozstvi,1 sklenicka a nebo hrnicek.

  • Anonym | 16. 10. 2004 09:52

    taky jsem ho dělala se švestkami a opravdu skvělý...jen má jednu chybu..nevydrží dlouho na stole.......

  • Šárka Golíková | 2. 10. 2004 15:43

    Zrovna jsem dopekla a koláč trošku vychladl, tak jsem ho naservírovala k odpolední svačině synovi a ten vzkazuje - VYNIKAJÍCÍ!!!!!!Dělala jsem ho se švestkami a do vrchní části posypky jsem dala trošku skořice.

  • Anonym | 24. 9. 2004 09:16

    Vyborny kolac, vsem kamaradum moc chutnal. Diky!!

  • Iva Doudová | 10. 9. 2004 08:28

    Tak jem ho taky včera zkusila a je výborný, dala jsem tam švestky a fakt super.

  • Květa | 9. 9. 2004 16:58

    Výborný,chutnal všem

  • Alča Sebestová | 31. 8. 2004 22:31

    Je to lákavé jdu to zkusit.Určitě dám vědět jak to dopadlo.

  • Dáša | 27. 8. 2004 11:17

    U nás je rovněž velmi oblíbený, k těm borůvkám - je s nimi rovněž báječný, jen se nesmí na borůvkách šetřit - 1 l na velký plech je minimum. Rozhodně platí na ovoci nešetřit!

  • Ela | 23. 8. 2004 12:26

    Ja dala boruvky (ktere sem predim promichala s cukrem) a bylo to super. Je to rychlovka a stoji za to.

  • Kristýna | 19. 8. 2004 18:11

    Tahle buchta je fakt mňam, ale musí být s nějakým trošku kyselým ovocem, takové borůvky nebyly ani cítit.

  • Lucka | 14. 8. 2004 21:28

    Může někdo říct prosím mě, jak dlouho a na kolik stupňů mám péct do růžova?Díky

  • Anonym | 10. 8. 2004 14:47

    vyzkousela, az za usima olizovala, nejen ja, dekuji za navod

  • Kuchařka on-line | 2. 8. 2004 08:51

    Ano, jedná se o sklenici o obsahu 2 dcl.

  • e.v. | 31. 7. 2004 09:03

    můžete mi někdo říct jaká se myslí slenice? předpokládám, že asi 2dcl

  • H. B. | 27. 7. 2004 14:29

    Správně - Koláč líný hospodyně - a když se rozmíchá do mléka jeden vanilkový pudink, tak se do koláče nemusí dávat žádné vejce

  • Katka | 16. 7. 2004 15:13

    Koláč byl výborný - ale zapoměla jsem na drobenku - takže to byl Bezdrobenkový koláč :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Mléko Moučkový cukr Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Nivoví šneci

Nivoví šneci

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Pribináček

Pribináček

Perníkové muffiny (DUKAN)

Perníkové muffiny (DUKAN)

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

80
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
42
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
39
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
33
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
31
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Drobenkové muffiny s tvarohem
Drobenkové muffiny s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kokosový koláč s tvarohem
Drobenkový kokosový koláč s tvarohem
Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami - z remosky
Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami -…
Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec
Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným…
Drobenkový koláč s hruškovými povidly
Drobenkový koláč s hruškovými povidly
  • Recepty.cz
  • Drobenkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact