• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Drobenkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Drobenkový koláč

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 53
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drobenkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hera
    • 2
      sklenice polohrubá mouka
    • 1
      sklenice moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 1
      sklenice mléko
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • ovoce

Postup přípravy receptu

1
Smícháme tuk, cukr a mouku. Odebereme sklenici této směsi a do zbytku přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a posypeme odebranou drobenkou. Upečeme dorůžova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drobenkový koláč s hruškovými povidly

Drobenkový koláč s hruškovými povidly

Drobenkový vanilkovo-tvarohový koláč

Drobenkový vanilkovo-tvarohový koláč

Drobenkový koláč s jablky a skořicí

Drobenkový koláč s jablky a skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katka | 24. 9. 2012 12:08

    jeste by ste mohla napsat jakou sklenici myslite jestli hrnicek o 250ml a nebo 300 ml slenici ,a to same stou herou , do testa asi prijde tezko tuha ne? uvidime az mi to vyleze z trouby , 8-)

  • Gabča | 29. 7. 2012 18:16

    Tak jsem zašla na borůvky a maliny a udělali jsme si tento výborný recept. Koláč byl rychle udělaný a výborný také byl rychle snědený recept jsem si hned opsala jelikož stál za to :) ;-) <3 <:-)

  • Idi
    Idi | 25. 7. 2012 16:20

    Oprava: ten druhy byl s malinami ;-)

  • Idi
    Idi | 25. 7. 2012 16:17

    Dnes jsem ho upekla s kompotovanou dyni a pred par dny s mali mami. Oba byly bezvadne. Mouku davam 1/2 polohrubou a 1/2 kukuricnou(nebo celozrnnou).

  • gabca | 14. 7. 2012 15:27

    asi tak pul hodny na 200 - 220°C

  • jey | 2. 6. 2012 19:20

    :-\ JAK DLOUHO PECETE !!! A NA KOLIK STUPNU ?

  • mila | 2. 6. 2012 19:17

    bezva recept, moc dobry kolac, dobry napad vymenit mleko za mekky tvaroh !!!

  • jey | 2. 6. 2012 19:15

    dobry napad, to jsem udelala a skvely, rychly kolac potesil vsechny J.

  • jey | 2. 6. 2012 19:13

    :-D Draha Jindro, to mas uplne jedno jestli takovou nebo makovou sklenici, to je proste mira, kterou sobe sama vyberes

  • Jindra | 7. 4. 2012 17:42

    Prosím Vás můžete mě vysvětlit kolik je dvě sklenice mouky?? mám slenic doma různé: Není to náhodou dva hrnky obyčejné na čaj?? Děkuji Jindra

  • mirka | 3. 9. 2011 11:23

    přidala jsem trošku tvarohu,vanil.cukr a bílky jsem ušlehala trošku mléka....strouhaná jablka posipala skořicovým cukrem a zbytkem suché žmolenky,,,,,,je to nebezká mana <:-)

  • Martin | 17. 8. 2011 13:23

    a je též vynikajíící namísto mléka dáti měkký tvaroh ;-)

  • Bashan
    Bashan | 2. 8. 2011 08:19

    Rychlý, jednoduchý a dobrý !

  • Lucie | 30. 6. 2011 20:56

    Jdu do třešňového a už se na něj moc těšíme :-P

  • cioccolatino
    cioccolatino | 24. 4. 2011 15:04

    Dnes se na neho chystam. Misto hery dam maslo, pouziji tvarohovou smes pani Aleny, na to nakladu cerstve jahody a posypu sekanymi mandlemi a drobenkou. Jsem zvedava, jak to dopadne. :-\

  • Dianka Rodriguezová | 31. 1. 2011 17:51

    ciganí!!! <3

  • Dianka Rodriguezová | 31. 1. 2011 17:50

    my jsme měli jahodoví byl víborny.... :-* :-P ;-) :-) naá snad nejlepši mnam datum:31.1 2011 děkuji za pochopení a dobroů chut mnam :-)

  • Kakamila | 3. 12. 2010 19:26

    Tenhle recept jsem měla, ale ztratila jsem ho. Na repceptech.cz se mi líbí, že tady většinou všechny ztracené nebo zapomenuté recepty najdu. Dnes jsem tento koláč udělala s mraženým rybízem. Vidím, že chybí foto, tak ho posílám. :-)

  • Iva Štyndlová | 13. 7. 2010 19:31

    skvělý recept. přidala jsem do těsta trochu smetany ke šlehání a s jahodama je koláč nadýchaný, výborný!

  • michal jakouš | 1. 7. 2010 14:50

    udělal jsem jahůdkovej-špica

  • Jana P. | 21. 5. 2009 21:57

    Opravdu výborný recept. Přidávám jen trošku skořice, ale ani není potřeba. Rychlé a velice chutné. Určitě doporučuji vyzkoušet.

  • Zuzana Marešová | 29. 1. 2009 15:00

    Já ho dělám s jahodami a když mám, tak přidám i maliny. Potom udělám mřížku z tvarohu s vanilkovým cukrem a do drobenky přidávám ještě skořicový cukr. Koláč pak nádherně voní.

  • Zuza N. | 4. 9. 2008 10:20

    Tak mě se tedy koláš nepovedl, srazil se...:(

  • Vlasta | 9. 6. 2007 16:39

    Vynikající a překvapivě i s mraženými třešněmi, nebyl problém, že by tekly nebo rozmočily těsto. Děkuji za tip, budu dělat častěji.

  • Katka | 31. 8. 2006 16:27

    Ja jsem do testa pridala strouhany kokos. Bylo to vyborne.....ted ho musim delat casteji protoze kazdemu chutna

  • nikitice | 24. 8. 2006 18:20

    Tak jsem koláč udělala s broskvema a hned se po něm slehla zem. Teď ho budu dělat se špendlíkama :-)

  • slavka vostrelova | 10. 8. 2006 18:12

    to je dost dobry

  • adelka oklestkova | 8. 8. 2006 08:36

    Hlásím, že je super dát minimálně půlku z mouky celozrnou :o) Nikdo ze zarputilců celozrného pečiva to nezpozoroval a ještě si pochvalovali :o)

  • Anonym | 4. 6. 2006 08:50

    ahojte, mam konecne troubu (predtim dvouplotynkovy varic) pri jake teplote a jak dlouho kolac peci?diky zaradu

  • Bery | 2. 9. 2005 11:15

    Tak jsem ho včera zkusila, je opravdu rychlý a dobrý a vzhledem k rychlosti konzumace mým synem se stane pravidelným doplňkem našich kulinářských hodů. Díky za recept

  • Ela | 21. 7. 2005 19:18

    Ja ho delam z cele hery, mnozstvi ostatnich ingredienci prizpusobim, mam pak vic drobenky :) zrovna ted jdu obrat angrest a honem upect tuto dobrotu

  • Irma Hlávková | 19. 7. 2005 21:57

    Jednoduché a přitom výborné.Nejraději ho peču s rybízem,jahodami nebo meruňkami.Doporučuji všem.

  • Anonym | 10. 7. 2005 16:48

    tanhle koláč dělám už od svých 12let a našim mooooc chutná nejlepší je s meruňkami, rybízem a třešněmi.

  • Pilence | 13. 6. 2005 10:45

    Potrebovala jsem rychle zpracovat darovane jahody a doma nebylo skoro nic. Sahla jsem po tomto receptu bez vetsiho ocekavani. I pri peceni mi kolac pripominal spis bublaninu. Ale po ochutnani... Opravdu jednoduchy, nenarocny a hlavne vyborny! Diky, Pile.

  • Di | 1. 6. 2005 21:59

    Skvělý je i s jablkovými povidly, na která se spotřebují jablka, která by už nikdo nejedl syrová. Vykrájená jablka rozvařím (bez vody, ale lze s kouskem másla), osladím medem, přidám kousek citrónové kůry, kterou po dohotovení vyndám. Z povidel lze dělat také pruhy a střídat je s tvarohovou nádivkou a třeba i s mákem - a je tu skoro chodský koláč. Pokud se nedá na povrch drobenka, lze ho po vychladnutí polít nolevou z másla, práškového cukru a rumu.

  • Vlasta Vencová | 17. 4. 2005 18:58

    Výborné, dnes jsem dělala s mraženými jahodami, super

  • Jana Povolná | 11. 3. 2005 23:14

    také znám a ještě si ho vylepšuji tím,že pod švestky dávám makovou nádivku - skvělá kombinace švestky s mákem :-))) a nebo to máme rádi s meruňkami, nebo meruňky s tvarohemkombinací je opravdu nepřeberně a je to rychlé a MŇAM :-D

  • Andrea Pastirčáková | 16. 1. 2005 12:59

    Tenhle recept znám, dělám ho už léta. Je jednoduchý, rychlý a velmi dobrý. Vřele doporučuji.

  • verca | 4. 1. 2005 19:40

    vyborna uz ji delam podruhe

  • Luci | 17. 12. 2004 15:26

    Tuhle buchtu delam uz dlouho a je to ma nejoblibenejsi. Jen misto Hery dam pul sklenice oleje. Jako ovoce jsou nejlepsi broskve nebo merunky.

  • amya | 12. 12. 2004 23:11

    Tak vůbec nejlepší je s rabarborou, nakrájenou na menší kostičky a nijak jinak neupravovanou. Já si ji v období, kdy je jí dostatek nakrájím a dám si jí do mrazáku, pak jenom promnu, dám na plech a zasypu drobenkou. Je také dobrý s malinami, angreštěm, a i s červeným a černým rybízem, prostě s ovocem výraznější chutí. Když přijde návštěva, jdu vařit kávu, vše připravím na plech, je to chvilka...a káva je i s čerstvým teplým moučníčkem.

  • Nea | 9. 12. 2004 17:17

    Tak tuhle specialitu znám taky, jenže my doma tomu říkáme Drobenková buchta. Je nejlepší s čerstvým červeným rybízem a borůvkama a nejlepší na ní je že se opravdu NEDÁ ZKAZIT.Ale aspoň že vám chutnal :o) mňamký

  • Katka D. | 26. 11. 2004 13:16

    Tak jsem včera koláč upekla s tvarohem a rozinkami,musím říct,že slovo výborný je málo.....všem chutnal a skoro nic nezbylo.....děkuji za recept a vyzkoušejte ho....je to výborný bleskový koláč. Všem vřele doporučuji....:-)

  • Ondra | 24. 11. 2004 23:21

    Jako výměnný student v USA jsem to upekl své hostitelské rodině a ti byli nadšení.Jenom jsem měl problémy s převodem jednotek. Chvilku mi trvalo než jsem se zorientoval. A ingredience se tu taky těžko shání, většinou tu mají všechno z pytlíku.

  • Marie Reslerová | 17. 11. 2004 13:58

    Tento koláč je opravdu vynikající.Stejně myslím,že s jablkama, nebo švestkama bude nejlepší. S tím tvarohem by to taky nemuselo být špatné

  • Jana K | 12. 11. 2004 20:10

    ano je to super buchta a jeste se da posypat na hrubo nastrouhanými orechy

  • Jarka | 25. 10. 2004 07:53

    Vyzkoušeno s broskvemi,ale jsou chuťově málo výrazné (i když to nebylo špatné).Asi to fakt chce ty švestky.Nápad s tvarohem se mi taky líbí-vyzkouším.

  • Jana Plucarová | 24. 10. 2004 17:58

    Recept určitě vyzkouším až budu mít více času. Jako ovoce dám švestky. Uvidím jaký výsledek mě překvapí. Určitě bude koláč výborný.

  • Alena M | 23. 10. 2004 15:00

    Peču ho již 20 let a všem stále chutná.Je jako zákusek, když místo ovoce přidám 1a půl kostky tvarohu vyšlehaného s mlékem,vajíčkem,cukrem a vanilkovým cukrem. Nesmí se zapomenout na drobenku. Mňam

  • Anonym | 20. 10. 2004 12:19

    koláč je opravdu výborný,hlavně rychlý

  • Spokojeny | 17. 10. 2004 14:30

    Kolac muze byt dobry,az na ten popis.Ja totiz primo" miluj"i recepty,kde se pise, peceme v primerene vyhrate troube a nebo peceme do ruzova.A nebo mnozstvi,1 sklenicka a nebo hrnicek.

  • Anonym | 16. 10. 2004 09:52

    taky jsem ho dělala se švestkami a opravdu skvělý...jen má jednu chybu..nevydrží dlouho na stole.......

  • Šárka Golíková | 2. 10. 2004 15:43

    Zrovna jsem dopekla a koláč trošku vychladl, tak jsem ho naservírovala k odpolední svačině synovi a ten vzkazuje - VYNIKAJÍCÍ!!!!!!Dělala jsem ho se švestkami a do vrchní části posypky jsem dala trošku skořice.

  • Anonym | 24. 9. 2004 09:16

    Vyborny kolac, vsem kamaradum moc chutnal. Diky!!

  • Iva Doudová | 10. 9. 2004 08:28

    Tak jem ho taky včera zkusila a je výborný, dala jsem tam švestky a fakt super.

  • Květa | 9. 9. 2004 16:58

    Výborný,chutnal všem

  • Alča Sebestová | 31. 8. 2004 22:31

    Je to lákavé jdu to zkusit.Určitě dám vědět jak to dopadlo.

  • Dáša | 27. 8. 2004 11:17

    U nás je rovněž velmi oblíbený, k těm borůvkám - je s nimi rovněž báječný, jen se nesmí na borůvkách šetřit - 1 l na velký plech je minimum. Rozhodně platí na ovoci nešetřit!

  • Ela | 23. 8. 2004 12:26

    Ja dala boruvky (ktere sem predim promichala s cukrem) a bylo to super. Je to rychlovka a stoji za to.

  • Kristýna | 19. 8. 2004 18:11

    Tahle buchta je fakt mňam, ale musí být s nějakým trošku kyselým ovocem, takové borůvky nebyly ani cítit.

  • Lucka | 14. 8. 2004 21:28

    Může někdo říct prosím mě, jak dlouho a na kolik stupňů mám péct do růžova?Díky

  • Anonym | 10. 8. 2004 14:47

    vyzkousela, az za usima olizovala, nejen ja, dekuji za navod

  • Kuchařka on-line | 2. 8. 2004 08:51

    Ano, jedná se o sklenici o obsahu 2 dcl.

  • e.v. | 31. 7. 2004 09:03

    můžete mi někdo říct jaká se myslí slenice? předpokládám, že asi 2dcl

  • H. B. | 27. 7. 2004 14:29

    Správně - Koláč líný hospodyně - a když se rozmíchá do mléka jeden vanilkový pudink, tak se do koláče nemusí dávat žádné vejce

  • Katka | 16. 7. 2004 15:13

    Koláč byl výborný - ale zapoměla jsem na drobenku - takže to byl Bezdrobenkový koláč :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Mléko Moučkový cukr Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Míchaná vejce s droždím

Míchaná vejce s droždím

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Celer z trouby

Celer z trouby

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

96
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
64
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
63
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
58
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
44
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Drobenkové muffiny s tvarohem
Drobenkové muffiny s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kokosový koláč s tvarohem
Drobenkový kokosový koláč s tvarohem
Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami - z remosky
Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami -…
Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec
Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným…
Drobenkový koláč s hruškovými povidly
Drobenkový koláč s hruškovými povidly
  • Recepty.cz
  • Drobenkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact