můžu místo pol. mouky dát hladkou?
můžu místo pol. mouky dát hladkou?
Viborne? :-P :-P :-P
Parada, dekuji za recept-i jsem to ochutnala nez jsem to nasypala na kolac.dobre... diky.
Vychytávka - mouku a cukr zamíchám do rozpuštěného másla. Je to za vteřinku a výsledek stejný.
jasně v míse - ale já dávám víc moky- tak 155 .... ale to asi podle toho jak se lepí nebo ne...
jednou jsem ji zkusila, od té doby dělám stále. občas do ní přidám skořici. je perfektní, krásně křupe :)
je to viborne
vubec to neni dobre
Tak jsem právě zkusila drobenku dle pí. Řezníčkové a musím moc pochválit. Opravdu je výborná. A příště zkusím dodat ještě ten rum ;)
Dovolím si přidat svůj objev,úplně náhodou jsem zjistila,že v DP se dá udělat luxusní drobenka,na program koláč nebo rychlý,naházím to tam a za tři minuty je hotovo.Tak to je pro ty ,co mají artritidu,jako já,úplný blaho :-)
Já někdy přidávám do žmolenky marcipán, chuť je lepší a taky ho dělám v míse.
Teda dámy, řeknu Vám, netušila jsem, kolik možných alternativ lze vymyslet pro takovou věc, jakou je žmolenka :-). Jsem pekařka začátečnice, takže jsem za takovéto "vychytávky" opravdu vděčná. Díky za tipy!!!
taky si přihřeju svoji polívčičku - já dělám drobenku tak, že v misce smíchám trochu hrubé mouky s cukrem, přidám mleté ořechy, trochu skořice (dostane krásnou vůni) a zaleju to rozpuštěným máslem. Vše promíchám vidličkou, je to hotovo za chviličku a je vynikající.
Já žmolenku dělám ve vyšší míse šlehacími metličkami. Během pár vteřin je hotová krásná žmolenka, ve které je tuk stejnoměrně rozptýlen. Prostě pohádka.
heru nedávat, máslo je lepší a špinit vál je opravdu zbytečné :-DDDDD...žmoulat ručně v míse
A já do žmolenky přidávám trochu rumu, koláče jsou voňavé.
Já do žmolenky přidávám ještě vanilkovej cukr - má pak vynikající vůni... Taky asi ani nedávám tolik másla (ostatně s nim je to mnohem lepší než s herou) - ale záleží na tom, jakou jí chcete mít... A poslední věc - rozhodně kvůli žmolence nevytahuju vál, ale ingredience užmoulám ve větší míse ;-)
Já dávám k cukru ještě vanilkovej cukr, je to daleko lepší na cokoliv... A mám pocit, že tam máte o něco víc toho másla (se kterym je to mimochodem voňavější a je to pak i poznat na výsledku) - ale to už záleží na chuti a kdo to jak má rád ;-)