• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Drážďanský špaldový chleba
Napište svůj komentář k receptu

Drážďanský špaldový chleba

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drážďanský špaldový chleba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      ml mrkvová šťáva s medem (z Plusu Biobio)
    • 600
      g špaldová mouka hladká
    • 1
      balíček droždí
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Do formy nalijeme mrkvovou šťávu, k jedné straně nasypeme všechnu mouku, uděláme v ní důlek a do něj dáme sušené droždí (někdy dám jenom půl balíčku, chleba pak není tak "nadýchaný" - záleží, jak ho máte rádi...) Droždí trochu zahrnu moukou.
2
Na druhou stranu naliju olej, pak sůl a kmín.
3
Chleba peču v domácí pekárně Eta Siesta, program Klasik. Mrkvová šťáva dá chlebu krásnou barvičku - ten med zase výborně spolupracuje s kvasnicemi. Zatím se mi vždycky povedl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drážďanský guláš

Drážďanský guláš

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ladislava staffenová | 27. 6. 2008 13:30

    Evangelino,klidně 100% recept dodržte,taky jsem se bála,"šla jsem do toho",cleba byl výborný a už se porozhlížím na víkendové prčení na nějaký tip.Vůbec nevadí,že není pekárna,přesně jsem dodržela a je to k jídlu,tedy už není,musím znouvu .-)))Ladka

  • Evangelina Ciprová | 27. 6. 2008 11:25

    Dobrý den.Mám dotaz. Překvapuje mě, že je tam pouze špaldová mouka. Mám zkušenost, že když nedám největší podíl hladké pšeničné mouky (i tmavé), tak je těsto jako sražené a hodně tuhé. jinak bych tenhle recept ráda vyzkoušela.

  • ladislava staffenová | 26. 6. 2008 09:49

    Skvělý i tento chleba,tak už se vrhnu na ostatní recepty,i když pekárnu nemám.Dodržuju postup,Patrickovy rady jsou také dobré a komentáře ostatních taky,takže zatím na pekárnu nespěchám(i když ji plánuju),ale nebojím se péct bez ní.A chleba opravdu koupím jen při nějaké nouzi,člověk nemá říkat nikdy,že :-))) Díky!!Laďka

  • ladislava staffenová | 24. 6. 2008 20:43

    zítra se vrhám na chleba,díky za tipy.Ladka

  • Eva Červenková | 24. 6. 2008 20:40

    díky za odpověď!

  • evena cello | 24. 6. 2008 12:31

    Dobry den, tenhle chleba se da upect samozrejme i bez pekary. Testo pripravime uplne stejne,poradne to prohnetat, nechame ho asi hodinu az hodinu a pul kynout, pak ho dame do trouby tak na 180°C asi hodinu pict, az udela peknou kurku.

  • Patrick Schmitt | 23. 6. 2008 12:59

    ad Ladislava: V případě tohoto chleba by to chtělo pohrát si hlavně s dobou kynutí, bych řekl. Myslím si, že by neměl být až takový problém, držet se zhruba receptu pro domácí pekárnu, ani se sušeným droždím rozpuštěném v troše tekutiny by neměl být problém. Kynout bych to nechal v platové formě (dobu tady dokážu jen těžko odhadnout) pak bych to teprve dal do chlebové formy na pečení, kde bych to nechal kynout ješte 15 až 20 minut. Pokud máte ale raději žitné či pšenično-žitné chleby, tak Vám můžu doporučit svůj recept "Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot". Sám doma pékárnu nemám a podle tohoto receptu si doma peču chleby s velkou oblibou. Žitné chleby je obecně lepší vyrobit si nebo pořídit si kvásek (či kvas).

  • ladislava staffenová | 21. 6. 2008 12:44

    Také by mě obecně zajímalo pečení chleba v troubě,pekárnu nemám a chtěla bych vědět,jestli mohu dodržet recept určený pro pekárny - jedná se mi spíš o zpracování těsta,protože ingredience jsou určitě tytéž,zvolím formu do trouby a teplotu musím hlídat jako u kynutého těsta na vánočky.Asi bude lepší použít čerstvé droždí?Plánuju nákup pekárny,ale později a teď,co kupuju jen celozrnný, semínkový chléb z žitné nebo jiné krom čistě pšeničné,tak je fakt,že levnější bude doma upečený chléb.Mohl byste někdo uveřejnit hlavní rozdíly,čemu se vyhnout atd?Určitě by to pomohlo i dalším kuchařům udělat takový návod.Recepty co tu jsou mě už dlouho lákají.Díky :-))

  • Eva Červenková | 21. 6. 2008 10:25

    nemáte někdo zkušenost s pečením tohoto chleba v troubě?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Drcený kmín Droždí Mrkvová šťáva Olivový olej Špaldová mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Plněná sekaná z bůčku

Plněná sekaná z bůčku

Utajená česneková krkovička

Utajená česneková krkovička

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

153
Linecké cukroví DIA
Linecké cukroví DIA
33
Vepřové kousky na paprice
Vepřové kousky na paprice
31
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
AHA.cz Dovolená z pekla! Rottrová musela odletět domů už druhý den

Dovolená z pekla! Rottrová musela odletět domů už druhý den

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Malá prsa jsou super. Ženy, nestyďte se za ně!

Malá prsa jsou super. Ženy, nestyďte se za ně!

Blesk.cz Langmajer přiznal vztah s Boho: Ostrý vzkaz hejtrům!

Langmajer přiznal vztah s Boho: Ostrý vzkaz hejtrům!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Další doporučené recepty:

Drážďanská štóla
Drážďanská štóla
Drážďanská vánoční štola
Drážďanská vánoční štola
Drážďanský guláš
Drážďanský guláš
Dresing
Dresing
Dresing hami mňami
Dresing hami mňami
Dresing na hlávkový salát
Dresing na hlávkový salát
  • Recepty.cz
  • Drážďanský špaldový chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact