• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Drážďanský špaldový chleba
Napište svůj komentář k receptu

Drážďanský špaldový chleba

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drážďanský špaldový chleba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      ml mrkvová šťáva s medem (z Plusu Biobio)
    • 600
      g špaldová mouka hladká
    • 1
      balíček droždí
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Do formy nalijeme mrkvovou šťávu, k jedné straně nasypeme všechnu mouku, uděláme v ní důlek a do něj dáme sušené droždí (někdy dám jenom půl balíčku, chleba pak není tak "nadýchaný" - záleží, jak ho máte rádi...) Droždí trochu zahrnu moukou.
2
Na druhou stranu naliju olej, pak sůl a kmín.
3
Chleba peču v domácí pekárně Eta Siesta, program Klasik. Mrkvová šťáva dá chlebu krásnou barvičku - ten med zase výborně spolupracuje s kvasnicemi. Zatím se mi vždycky povedl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drážďanský guláš

Drážďanský guláš

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ladislava staffenová | 27. 6. 2008 13:30

    Evangelino,klidně 100% recept dodržte,taky jsem se bála,"šla jsem do toho",cleba byl výborný a už se porozhlížím na víkendové prčení na nějaký tip.Vůbec nevadí,že není pekárna,přesně jsem dodržela a je to k jídlu,tedy už není,musím znouvu .-)))Ladka

  • Evangelina Ciprová | 27. 6. 2008 11:25

    Dobrý den.Mám dotaz. Překvapuje mě, že je tam pouze špaldová mouka. Mám zkušenost, že když nedám největší podíl hladké pšeničné mouky (i tmavé), tak je těsto jako sražené a hodně tuhé. jinak bych tenhle recept ráda vyzkoušela.

  • ladislava staffenová | 26. 6. 2008 09:49

    Skvělý i tento chleba,tak už se vrhnu na ostatní recepty,i když pekárnu nemám.Dodržuju postup,Patrickovy rady jsou také dobré a komentáře ostatních taky,takže zatím na pekárnu nespěchám(i když ji plánuju),ale nebojím se péct bez ní.A chleba opravdu koupím jen při nějaké nouzi,člověk nemá říkat nikdy,že :-))) Díky!!Laďka

  • ladislava staffenová | 24. 6. 2008 20:43

    zítra se vrhám na chleba,díky za tipy.Ladka

  • Eva Červenková | 24. 6. 2008 20:40

    díky za odpověď!

  • evena cello | 24. 6. 2008 12:31

    Dobry den, tenhle chleba se da upect samozrejme i bez pekary. Testo pripravime uplne stejne,poradne to prohnetat, nechame ho asi hodinu az hodinu a pul kynout, pak ho dame do trouby tak na 180°C asi hodinu pict, az udela peknou kurku.

  • Patrick Schmitt | 23. 6. 2008 12:59

    ad Ladislava: V případě tohoto chleba by to chtělo pohrát si hlavně s dobou kynutí, bych řekl. Myslím si, že by neměl být až takový problém, držet se zhruba receptu pro domácí pekárnu, ani se sušeným droždím rozpuštěném v troše tekutiny by neměl být problém. Kynout bych to nechal v platové formě (dobu tady dokážu jen těžko odhadnout) pak bych to teprve dal do chlebové formy na pečení, kde bych to nechal kynout ješte 15 až 20 minut. Pokud máte ale raději žitné či pšenično-žitné chleby, tak Vám můžu doporučit svůj recept "Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot". Sám doma pékárnu nemám a podle tohoto receptu si doma peču chleby s velkou oblibou. Žitné chleby je obecně lepší vyrobit si nebo pořídit si kvásek (či kvas).

  • ladislava staffenová | 21. 6. 2008 12:44

    Také by mě obecně zajímalo pečení chleba v troubě,pekárnu nemám a chtěla bych vědět,jestli mohu dodržet recept určený pro pekárny - jedná se mi spíš o zpracování těsta,protože ingredience jsou určitě tytéž,zvolím formu do trouby a teplotu musím hlídat jako u kynutého těsta na vánočky.Asi bude lepší použít čerstvé droždí?Plánuju nákup pekárny,ale později a teď,co kupuju jen celozrnný, semínkový chléb z žitné nebo jiné krom čistě pšeničné,tak je fakt,že levnější bude doma upečený chléb.Mohl byste někdo uveřejnit hlavní rozdíly,čemu se vyhnout atd?Určitě by to pomohlo i dalším kuchařům udělat takový návod.Recepty co tu jsou mě už dlouho lákají.Díky :-))

  • Eva Červenková | 21. 6. 2008 10:25

    nemáte někdo zkušenost s pečením tohoto chleba v troubě?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Drcený kmín Droždí Mrkvová šťáva Olivový olej Špaldová mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Omáčka na špagety III.

Omáčka na špagety III.

Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Jahelníkový nákyp

Jahelníkový nákyp

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Patizonové nudličky s masem

Patizonové nudličky s masem

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

95
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš
73
Čertovský mls
Čertovský mls
51
Dýňová tortila
Dýňová tortila
40
Elixír mládí
Elixír mládí
37
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Drážďanská štóla
Drážďanská štóla
Drážďanská vánoční štola
Drážďanská vánoční štola
Drážďanský guláš
Drážďanský guláš
Dresing
Dresing
Dresing hami mňami
Dresing hami mňami
Dresing na hlávkový salát
Dresing na hlávkový salát
  • Recepty.cz
  • Drážďanský špaldový chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact