• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Drážďanský špaldový chleba
Napište svůj komentář k receptu

Drážďanský špaldový chleba

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drážďanský špaldový chleba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      ml mrkvová šťáva s medem (z Plusu Biobio)
    • 600
      g špaldová mouka hladká
    • 1
      balíček droždí
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Do formy nalijeme mrkvovou šťávu, k jedné straně nasypeme všechnu mouku, uděláme v ní důlek a do něj dáme sušené droždí (někdy dám jenom půl balíčku, chleba pak není tak "nadýchaný" - záleží, jak ho máte rádi...) Droždí trochu zahrnu moukou.
2
Na druhou stranu naliju olej, pak sůl a kmín.
3
Chleba peču v domácí pekárně Eta Siesta, program Klasik. Mrkvová šťáva dá chlebu krásnou barvičku - ten med zase výborně spolupracuje s kvasnicemi. Zatím se mi vždycky povedl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drážďanský guláš

Drážďanský guláš

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ladislava staffenová | 27. 6. 2008 13:30

    Evangelino,klidně 100% recept dodržte,taky jsem se bála,"šla jsem do toho",cleba byl výborný a už se porozhlížím na víkendové prčení na nějaký tip.Vůbec nevadí,že není pekárna,přesně jsem dodržela a je to k jídlu,tedy už není,musím znouvu .-)))Ladka

  • Evangelina Ciprová | 27. 6. 2008 11:25

    Dobrý den.Mám dotaz. Překvapuje mě, že je tam pouze špaldová mouka. Mám zkušenost, že když nedám největší podíl hladké pšeničné mouky (i tmavé), tak je těsto jako sražené a hodně tuhé. jinak bych tenhle recept ráda vyzkoušela.

  • ladislava staffenová | 26. 6. 2008 09:49

    Skvělý i tento chleba,tak už se vrhnu na ostatní recepty,i když pekárnu nemám.Dodržuju postup,Patrickovy rady jsou také dobré a komentáře ostatních taky,takže zatím na pekárnu nespěchám(i když ji plánuju),ale nebojím se péct bez ní.A chleba opravdu koupím jen při nějaké nouzi,člověk nemá říkat nikdy,že :-))) Díky!!Laďka

  • ladislava staffenová | 24. 6. 2008 20:43

    zítra se vrhám na chleba,díky za tipy.Ladka

  • Eva Červenková | 24. 6. 2008 20:40

    díky za odpověď!

  • evena cello | 24. 6. 2008 12:31

    Dobry den, tenhle chleba se da upect samozrejme i bez pekary. Testo pripravime uplne stejne,poradne to prohnetat, nechame ho asi hodinu az hodinu a pul kynout, pak ho dame do trouby tak na 180°C asi hodinu pict, az udela peknou kurku.

  • Patrick Schmitt | 23. 6. 2008 12:59

    ad Ladislava: V případě tohoto chleba by to chtělo pohrát si hlavně s dobou kynutí, bych řekl. Myslím si, že by neměl být až takový problém, držet se zhruba receptu pro domácí pekárnu, ani se sušeným droždím rozpuštěném v troše tekutiny by neměl být problém. Kynout bych to nechal v platové formě (dobu tady dokážu jen těžko odhadnout) pak bych to teprve dal do chlebové formy na pečení, kde bych to nechal kynout ješte 15 až 20 minut. Pokud máte ale raději žitné či pšenično-žitné chleby, tak Vám můžu doporučit svůj recept "Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot". Sám doma pékárnu nemám a podle tohoto receptu si doma peču chleby s velkou oblibou. Žitné chleby je obecně lepší vyrobit si nebo pořídit si kvásek (či kvas).

  • ladislava staffenová | 21. 6. 2008 12:44

    Také by mě obecně zajímalo pečení chleba v troubě,pekárnu nemám a chtěla bych vědět,jestli mohu dodržet recept určený pro pekárny - jedná se mi spíš o zpracování těsta,protože ingredience jsou určitě tytéž,zvolím formu do trouby a teplotu musím hlídat jako u kynutého těsta na vánočky.Asi bude lepší použít čerstvé droždí?Plánuju nákup pekárny,ale později a teď,co kupuju jen celozrnný, semínkový chléb z žitné nebo jiné krom čistě pšeničné,tak je fakt,že levnější bude doma upečený chléb.Mohl byste někdo uveřejnit hlavní rozdíly,čemu se vyhnout atd?Určitě by to pomohlo i dalším kuchařům udělat takový návod.Recepty co tu jsou mě už dlouho lákají.Díky :-))

  • Eva Červenková | 21. 6. 2008 10:25

    nemáte někdo zkušenost s pečením tohoto chleba v troubě?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Drcený kmín Droždí Mrkvová šťáva Olivový olej Špaldová mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Tvarohovo-višňový závin

Tvarohovo-višňový závin

Jak opravit nepovedený dort

Jak opravit nepovedený dort

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

280
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
204
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
91
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
88
Máslové řízky
Máslové řízky
77
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Drážďanská štóla
Drážďanská štóla
Drážďanská vánoční štola
Drážďanská vánoční štola
Drážďanský guláš
Drážďanský guláš
Dresing
Dresing
Dresing hami mňami
Dresing hami mňami
Dresing na hlávkový salát
Dresing na hlávkový salát
  • Recepty.cz
  • Drážďanský špaldový chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact