• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Drážďanský guláš
Napište svůj komentář k receptu

Drážďanský guláš

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drážďanský guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hovězí kližka
    • 2
      ks cibule (Velké)
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • kmín
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 2
      ks mrkev
    • 0,25
      ks celer
    • 2
      ks brambory
    • 3
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Maso rozkrájíme na větší kostky. Nasekané cibule orestujeme na oleji, přidáme maso, ochutíme paprikou, pepřem a kmínem. Promícháme a opečeme, vmícháme rajčatový protlak, podlijeme vodou, osolíme a na mírném ohni dusíme doměkka. Guláš vyrestujeme na tuk, opatrně jej poprášíme moukou a dobře promícháme, aby se netvořily hrudky. Zalijeme asi 250 ml vody, přidáme kostky brambor a zeleniny a vše povaříme. Nakonec česnek utřeme se solí a přidáme do hotového guláše, popřípadě ještě opepříme. Podáváme s knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa | 9. 2. 2017 16:34

    Uvařil jsem ho doma, ze začátku měli doma strach z kvality pruské kuchyně, ale nakonec chutnal všem :-)

  • Jáchym Lazar | 1. 6. 2016 10:49

    gulášek byl mňamka....úžasné jídlo , vařím toto jídlo pro svého manžela, a také mu chutná :-)

  • Aleš Litera | 1. 6. 2016 10:47

    Jsem retardovaný, takže guláš se mi připálil. Absolutně jsem si nepochutnal :'(

  • Tamara | 1. 6. 2016 10:46

    Guláš jsem vyzkoušela, velice jsem si pochutnala <3

  • Aleš | 1. 6. 2016 10:35

    guláš nemá dostatečně dobrou chut, a příprava je těžká

  • Aleš | 1. 6. 2016 10:35

    guláš nemá dostatečně dobrou chut, a příprava je těžká

  • Aleš | 1. 6. 2016 10:35

    guláš nemá dostatečně dobrou chut, a příprava je těžká

  • Jozef T. | 13. 1. 2012 19:50

    Nesúhlasím s p. Adamom Sedalom, ze gulás sa musí pripravovat na masti (sádlo). Tak varili nase prababicky, ked neexistoval iný druh tuku. Ak tak varíte gulás Vy a casto, mali by ste absolvovat vysetrenie Vasich ciev, ci Vám este vôbec tadial cirkuluje krv! Ak áno, zrejme to uz tak dlho nebude... Myslím, ze nazvat gastrobarbarom niekoho, kto sa snazí aspon ciastocne prispôsobit recept dnesným poziadavkám zdravého stravovania je nevychovanost a nedostatok kultúry z akéhokolvek hladiska! Co sa týka samotného receptu (Drážďanský guláš), môj osobný názor je, ze sa nicím nelísi od ktoréhokolvek iného. Mna osobne odrádza akýkolvek nemecký názov jedla, pretoze okrem bavorskej kuchyne som v Nemecku (mám na mysli nemeckú kuchynu, nie zahranicnú) nic mimoriadne nejedol, skôr naopak. Ale to je problém, ktorý nesúvisí s týmto receptom (okrem jeho názvu).

  • Adam Sedal | 17. 8. 2009 07:34

    Já si zase myslím,že ad)1:jakýkoliv guláš se má dělat na sádle(případně sádlo s jiným druhem tuku)a ad)2 do guláše NEPATŘÍ pepř,ale pálivá paprika!A většina postupů na přípravu je chybná.Na sádle spěníme cibulku do ZLATOVA,přidáme maso a společně restujeme až je cibulka do hněda.Potom v rychlém sledu následuje:osolit,přidat papriku,i pálivou,majoránku popř.další ingredience a zalít vývarem z kostí.Nezlobte se,ale kdo dělá guláš na oleji je gastrobarbar!

  • vašek zima | 23. 2. 2008 17:17

    milé dámy.já na guláš kupuju hov.krk.je to krátké maso a zdá se mi lepší než kližka.s úctou samouk Vašek

  • Anonym | 20. 9. 2006 23:22

    vše co je vařeno s láskou a chutí je dobré takže dobrou chuť.

  • Jana | 15. 7. 2006 21:08

    Myslím,že je lepší,že by nám Martina neuvařila,protože jestli umí tak vařit jako psát,zachránily/my ženy/jsme si tím zažívání.Já kližku na guláš také dávám,je dobrá,rajčata,papriky přidávám,jen ty brambory bych tam mít nemusela.U nás mají všichni rádi guláš s chlebem.

  • Di | 30. 5. 2006 15:45

    On se guláš ani nemá vařit v tlakovém hrnci, potom se totiž maso rozpadně na takové sice měkké, ale nitě. Správné je dusit, ale co nejpomaleji.

  • Marsí | 29. 5. 2006 14:00

    Je to dobrý dámy....připomíná mi to Selský kotel...všechno v jednom hrnci. Mimoch. vařit guláš ze zadního, tak stojím u té plotny 3 dny, jelikož nevlastním tlakáč....:o)))

  • Di | 28. 5. 2006 17:37

    Hotelová škola ještě z nikoho kuchaře neudělá, stejně jako diplom absolventa právnické fakulty z Vás neudělá dobrého právníka. A Vy na sebe, Martino, bohužel dost hloupě (ten výraz si nemohu odpustit) prozrazujete, že jste k té praxi zatím moc nepřišla. Každý, kdo někdy vařil guláš, ví, že kližka je na něj opravdu nejlepší (na co jiného byste ji chtěla používat), neboť šťáva rosolovatí a váže omáčku. A co asi jiného Vám vznikne, když šťávu vydusíte na tuk a zaprášíte ji moukou než jíška? Co se týče zeleniny, do guláše můžete přidat snad všechno (kromě vanilkových rohlíčků). Znám vynikající recept na Burgundský guláš pana exprezidenta Havla. Tam se dává nejen kořenová zelenina, ale také ryízová marmeláda, citronová kůra a víno a zahušťuje se zároveň syrovou bramborou, trochou mouky a chlebovou kůrkou. Nakonec se přidá ušlehaná šlehačka. Je to vynikající pohoštění, ale vy byste nejspíše omdlela již při čtení receptu.

  • luckymili | 28. 5. 2006 11:41

    p. Lado, také dělávám tento guláš, přidávám ještě hovězí bujón a zeleninu. Mimo jiné, jak jste si všimly, toho bramboru je tam minimálně, proto je součastí zeleniny a né jako příloha. Když řekne někdo, že nemá čas uvařit jídla, která jsou pro něj časově náročná, tak ať dělá minutky. Navíc, ten, kdo má vaření jako hobby,pokaždé nad časem, až tak nepřemýšlí a guláše, ať už jakékoli, vyžadují delší čas. A p. Martino, naučit vařit, byste se měla raději vy, ta škola vám toho asi moc nedala.

  • Martin Klaudy | 28. 5. 2006 08:40

    Možná hotelové školy vyučují základ na guláš jinak,ale každý učeň 3.stupně ví,že se na guláš nejdříve restuje cibule do hněda,pak se zprudka zatáhne maso(orestuje) a pak teprve se přidává paprika,jen krátce orestne a hned podlévá aby nezhořkla.Vzhledem k názvu pokrmu(Drážďanský...)bych řekl že kořenová zelenina je naprosto v pořádku,protože(a to by absolvent hotelovky asi taky měl vědět)pro německou kuchyni je to ingredience velmi typická a vůbec celý styl pokrmu čerpá ze zavedených severoněmeckých způsobů jako je Eintopff atd.

  • martina parascinetová | 24. 4. 2006 17:16

    A ještě něco,kkdyž se dělá červený základ tak je lepší ,rajčata papriky atd,kořenová zelenina v této souvislosti nic extra,snad do základu jako propasírovaná.Proto bych to nevařila,protože bych změnila bych prostě půlku receptu.

  • Kuchařka on-line | 24. 4. 2006 16:56

    Jano, díky za upozornění. Množství brambor doplněno.

  • martina parascinetová | 24. 4. 2006 15:26

    a co se týče té kližky ,ano klasický guláš proč ne,i když spousta mužů v mém ,radši jiné maso.Dejme tomu,že pěkné zadní a v kombinaci s tou zeleninou to má taky jiný výsledný efekt.A ten základ ,který popisuje recept je taky trochu jinak na cibuli má pčijít paprika ,pak maso a pak protlak.i toto je důležité,jen tak mimochodem.JUá nechci tvrdit,že jsem mistrině světa ve vaření,ale lecos o něm vím a taky jsem spolupracovala s předními kuchaři v praze.tím chci vyjádřit co jsem svým komentářem chtěla naznačit.mohly by jsme o tom hodiny diskutovat.

  • martina parascinetová | 24. 4. 2006 15:14

    Ahoj,terezko,jsem absolvent hotelové školy,moje hobby je vaření,ženy nepodceňuji ve vaření,myslela jsem konkrtétní osobu,a co se týše tohoto receptu stále mám výhrady k tomuto technologickému postupu,například je tato doba přípravy strašně dlouhá spoustu lidí nemá čas 105 minut dělat guláš,ano,maso musí změknout,a právě i tu mouku jsem myslela,lepší je přece zahučtuvat jížkou atd.kostky zeleniny ? dá se přece najemno a hustě,a znám sposty přesnídávkových polévek,například kaldoun,a s tou paprikou a rajčaty bych souhlasila víc,než s tou kořenovou zeleninou.u všeho se musí přemýšlet,tím nemyslím tebe.

  • Tereza Jarčušková | 24. 4. 2006 07:11

    Martinka, bez ohľadu na názov tohto guláša, guláš je pôvodom jedlo maďarských pastierov a varí sa tak, ako je to napísané. Má to byť hustá polievka so zemiakmi, aby v nej lyžica stála. Až na tú múku, zahustiť by ho mala cibuľa a ostatná zelenina. Maďar by tam pridal aj papriku a paradajku. To iba u nás sa z guláša stalo mäso narezané na kocky. Tým pádom k tomu knedlík netreba, ale prečo sa divíte a tvrdíte, že je to desománia ? Veď každý má iné chute, nie ? Nepodceňujte ženy, že nevedia variť. Možná to vedia lepšie ako Vy.

  • Jana Tomčíková | 23. 4. 2006 20:25

    Já bych tedy vařila guláš určitě z kližky, nevidím důvod, proč ne.Vařit guláš mě učil můj otec (chlapi jsou v tomhle případě nějak přece jen o malinko lepší) a vždycky říká, že nejlepší guláš je z kližky.Zahušťuji chlebem.Jenom bych chtěla upozornit, že v seznamu surovin není uvedeno množství brambor.

  • martina parascinetova | 23. 4. 2006 12:13

    Nic proti,ale proč zrovna kližku,a ten postup je taky děsivej,bych to uvařila trochu jinak,zvolila bych jiný postup,a tedy jen tak mezi námi,nevařila bych to vůbec,nic proti receptu,ale jak něko může říct,že to bylo dobré.taková děsománie.Bože ženský naučte se vařit.A jak správně poznamenala Michaela s knedlíkem no má ucta.

  • Michaela Atherton | 13. 4. 2006 14:47

    Vazne to podavate jeste s knedlikem, kdyz uz jsou v tom brambory?

  • Martina Srpová | 4. 4. 2005 15:01

    Recept jsem vyzkoušela a bylo to moc dobré!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí kližka Kmín Mrkev Paprika - sladká Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Hermelínový salát

Hermelínový salát

Bůčková roláda v alobalu

Bůčková roláda v alobalu

Zeleninová polévka s pohankou

Zeleninová polévka s pohankou

Malinovo-jahodové muffiny

Malinovo-jahodové muffiny

Míchaná vejce s droždím

Míchaná vejce s droždím

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

69
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
33
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
29
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
29
Mrkvový dort rychlý
Mrkvový dort rychlý
23
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Doutníčky-kakaové
Doutníčky-kakaové
Drážďanská štóla
Drážďanská štóla
Drážďanská vánoční štola
Drážďanská vánoční štola
Drážďanský špaldový chleba
Drážďanský špaldový chleba
Dresing
Dresing
Dresing hami mňami
Dresing hami mňami
  • Recepty.cz
  • Drážďanský guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact