• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Drážďanská štóla
Napište svůj komentář k receptu

Drážďanská štóla

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 14
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drážďanská štóla
Drážďanská štóla
Drážďanská štóla
Drážďanská štóla
Drážďanská štóla
Drážďanská štóla
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

7 porce
    • 250
      g máslo + na potření
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      ml mléko
    • moučkový cukr na posypání
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 100
      g rozinky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 50
      g droždí
    • 150
      g mandle celé
    • 1
      ks citronová kůra z celého citronu
    • 150
      g kandovaná pomerančová kůra ve směsi s citronovou
    • 100
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi vlažného mléka. Uložíme na teplé místo a necháme asi 15 minut vzejít.
2
Kolem kvásku rozložíme zbývající cukr, sůl a vločky měkkého másla. Přidáme zbývající mléko, citronovou kůru a rum. Těsto hněteme tak dlouho, až je dokonale vláčné. Poté zapracujeme kandovanou kůru, rozinky, mandle a necháme asi 30 minut kynout.

RADA: Jak na domácí máslo?

3
Z těsta vyválíme šišku. Doprostřed šišky zatlačíme váleček na nudle, jako bychom ji chtěli rozpůlit. Jednu půlku těsta vyválíme od středu do strany. Vyválenou část přehneme na nevyválenou a přitlačíme. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 60 minut.
4
Ještě teplou štólu potřeme rozpuštěným máslem a vychladlou posypeme mučkovým cukrem.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drážďanská štóla

Drážďanská štóla

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Vynikající vánoční štola

Vynikající vánoční štola

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana H. | 1. 12. 2012 18:10

    Tak jsem ji dneska poprvý upekla a musím říct, že je vážně výborná. Jen tam příště dám míň citrovné kůry :)

  • Dana K. | 21. 12. 2009 21:20

    Pekla jsem tuto štolu před 14 dny, nechala jsem ji týden odležet a byla výborná. Zařadím do oblíbených receptů a budu ji péct místo té kupované.

  • Martina | 1. 12. 2007 13:55

    Pekla jsem minulý týden a je opravdu moc dobrá, jen mi docela málo nakynula. Vydrží dlouho vláčná - asi kvůli dostatku másla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Štola
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Pečení Vánoce Velikonoce Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hnědý rum Kandovaná pomerančová kůra Mandle Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z listového těsta

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

322
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
104
Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Jednoduchá mléčná rýže /…
90
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
86
Krkovička pečená na medu a hořčicí
Krkovička pečená na medu…
72
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Doudlebské vdolky
Doudlebské vdolky
Doutníčky - ořechové
Doutníčky - ořechové
Doutníčky-kakaové
Doutníčky-kakaové
Drážďanská vánoční štola
Drážďanská vánoční štola
Drážďanský guláš
Drážďanský guláš
Drážďanský špaldový chleba
Drážďanský špaldový chleba
  • Recepty.cz
  • Drážďanská štóla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact