• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Doutníčky - ořechové
Napište svůj komentář k receptu

Doutníčky - ořechové

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Doutníčky - ořechové
Doutníčky - ořechové
Doutníčky - ořechové
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 340
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo nebo Hera
    • 150
      g moučkový cukr
    • 120
      g mleté vlašské ořechy
  • Poleva:
    • 1
      ks tyčinky ledové kaštany
    • 1
      lžička máslo nebo 100% tuk
  • Náplň:
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • 5
      ks žloutek
    • 60
      g hladká mouka
    • 4
      lžička cukr mletý
    • 200
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, cukru, másla a ořechů si vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne (nebo alespoň 2 hodiny) v chladu odležet. Formičky na doutníčky plníme těstem tak, že necháváme uvnitř důlek (nanaplníme je celé), jelikož se při pečení malinko zvednou a špatně by se pak plnily. Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě dorůžova (10 - 12 minut), ještě teplé vyklopíme a pak necháme zchladnout.
2
**Náplň: ** ve vodní lázni svaříme smetanu, žloutky, cukr (20 dkg), mouku, za stálého míchání. Po vychladnutí přidáme do utřeného másla s cukrem (4 lžičky) a vymixujeme dohladka. Vychladlou náplní plníme doutníčky. Necháme vychladit. Ve vodní lázni (mikrovlnce) si rozehřejeme ledové kaštany s tukem, rozmícháme a pak konce doutníčků namáčíme do polevy. Necháme ztuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Doutníčky-kakaové

Doutníčky-kakaové

Ořechové tyčinky s vařeným krémem

Ořechové tyčinky s vařeným krémem

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Montana | 4. 7. 2011 23:12

    Dělala jsem i kakaové doutníčky. Mám z nich velkou radost a doufám, že mi do sešlosti vydžej.

  • recepty73
    recepty73 | 6. 2. 2011 18:39

    Tak to Vám bohužel nepomůžu :-( ,jelikož nikdy nedělám z jedné dávky a navíc s těstem plním i jiné formičky(ořechy,košíčky...)... ;-)

  • BastMetztli
    BastMetztli | 5. 2. 2011 21:56

    Mohu se zaptat, kolik slepebných doutníčků je z této dávky? Nevím, kolik si mám připravit formiček :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Smetana ke šlehání Tyčinky ledové kaštany Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

60
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
58
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
52
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
41
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Šokující odhalení: Freddie Mercury roky skrýval existenci dcery!

Šokující odhalení: Freddie Mercury roky skrýval existenci dcery!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka),…
Double švestkový koláč
Double švestkový koláč
Doudlebské vdolky
Doudlebské vdolky
Doutníčky-kakaové
Doutníčky-kakaové
Drážďanská štóla
Drážďanská štóla
Drážďanská vánoční štola
Drážďanská vánoční štola
  • Recepty.cz
  • Doutníčky - ořechové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact