náplň
-viz.recept:Krémová náplň do doutníčků,tyčinek....
Postup přípravy receptu
1
Z ingrediencí vypracujeme těsto. Pokud je hodně drobivé, přidáme trošku vody. Ale pozor na to, aby drobivějším těsto zůstalo. Není to totiž takové hladké, mazlavé těsto, jako třeba na linecké. Necháme ho odležet a druhý den plníme formičky na doutníčky.
2
Formičky nezarovnáváme, spíš necháme malý dolíček, aby se nenafoukly při pečení, a aby šly později dobře plnit! Pečeme v předehřáté troubě zvolna cca 10 minut.
3
Ještě teplé vyklopíme z formiček. Půlky doutníčků slepujeme krémem k sobě a konce doutníčků pak namáčíme v čokoládě.
4
Jestliže chceme doutníčky světlé, vynecháme z ingrediencí kakao.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mikča
|1. 12. 2016 18:06
Mám takové větší rohlíčky, tak je zkusím a konečně je využiju :-D
Renata Tichá
|4. 12. 2012 16:40
Doutníčky nemám, tak jsem plnila těstem formičky na ořechy a šlo to dobře. Naplním je až tak týden před vánocema, aby se nesněli dřív než o vánocích ;-) .
Montana
|4. 7. 2011 23:09
Dělala jsem je na středeční sešlost a jsou výborný. Jen doufám, že je za ty dva dny nesním, protože jsou hříšně žravý. Mám z nich velkou radost, dík!
Prosím o přiřazení prostředního fota k receptu,děkuji :-) .
Káča
|17. 11. 2010 16:26
Nemá být ta gramáž v dkg?
recepty 73
|12. 12. 2009 20:24
Poslal jsem foto,snad bude brzy zobrazené.Přidával jsem i foto ke krémové náplni do doutníčků.Jiří
Simča Sládková
|24. 11. 2009 20:54
Jiří, vůbec se nemáš za co omlouvat - krém jsem zdědila od jedné tety a rozdávám tento recept kudy chodím... A vždycky si na tetu Vlastičku vzpomenu a věřím, že se nahoře, někde na tom svým obláčku pěkně zhoupne, že se na ni v dobrém myslí.... :-)
Klára Keselyova
|24. 11. 2009 20:29
Dávam do oblúbených a vyskúšam.
recepty 73
|24. 11. 2009 14:21
Klárko,ještě jsem chtěl dodat,že dělám doutníčky i světlé(bez kakaa),ale s čokoládovým krémem.Simče jsem se chtěl touto cestou omluvit,že jsem použil její recept na vařený krém,ale sám bych to líp nenapsal,ikdyž tak dlouho ho nikdy nemusím šlehat.Alespoň se dostane na světlo-myslím,že teď se to i hodí!?Tak díky!Jiří