• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Doudlebské vdolky
Napište svůj komentář k receptu

Doudlebské vdolky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Doudlebské vdolky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 200
      ml mléko
    • 50
      g rostlinný tuk nebo 1 lžíce sádla a 1 lžíce másla
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • tuk na plech

Postup přípravy receptu

1
Z rozdrobeného droždí, trošky teplého mléka, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, promícháme, vlijeme vynutý kvásek, opět promícháme, přidáme zbytek mléka, změklý tuk a vejce a nejdříve v míse, pak na vále vypracujeme hladké a husté těsto. V míse je posypané moukou a přikryté utěrkou necháme asi 3/4 hodiny kynout na teplém místě. Dobře nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme z něj silnější plát. Kulatým tvořítkem nebo skleničkou vykrájíme vdolky, rozložíme je na pomaštěný plech a necháme ještě chvíli kynout. Pak je vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova. Podáváme nasladko namazané marmeládou a posypané strouhaným tvarohem nebo naslano jako přílohu k masu s omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Houbová omáčka s vdolky

Houbová omáčka s vdolky

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ja | 14. 4. 2016 17:53

    Musím se smát i já mam suchary

  • evík | 1. 12. 2015 14:34

    souhlas 8-)

  • Jarka | 19. 2. 2013 14:45

    Jsem starší hospodinka a pamatuji si , že v ném dětství se vdolky taky dělali na plechu / nebo dokonce na plotně sporáku. Byly dietnější, ale pamatuji si dodnes , že se na "sekundu" ponořili do do vroucí vody , vhodili ;-) se do perníku nebo máku. To je rada pro ty , které z toho upečou suchary. měla jsem je moc ráda.

  • Andy | 6. 2. 2013 09:29

    Zkoušela jsem je, jsou výborné, jen jsem dostala radu dělat je z hladné mouky a místo vejce dát jen žloutek!

  • etule | 2. 3. 2012 22:54

    Tak ja teda nevim jak je to s tim pecenim nebo smazenim vdolku, kazdopadne ja je vzdy smazila a byli super, jen jednou jsem dostala napad upect je v troube a uz nikdy vic.... budu je zase jen smazit, babicka je taky smazila asi vi proc... ;-)

  • šárka | 23. 2. 2012 11:31

    taky jsem tak dopadla,ale jako sladké housky křupavé i třetí den jsme to nějak snědli

  • Bibi | 1. 2. 2011 22:20

    Nevim ale u nás se teda vdolky vždy smažili na pávni

  • Ladia - | 31. 5. 2010 10:13

    Legrace to rozhodně není, dle rozpisu se jedná o klasické kynuté těsto. Tabulku, jak péci najdete zde http://www.recepty.cz/zajimavost.asp?id_zajimavost=JNMOCMQ9

  • Michaela Pokorná | 30. 5. 2010 20:59

    Tak tohle je opravdu legrace, nebo já nevím, postupovala jsem přesně podle návodu, ani jednu přísadu jsem neošidila, těsto bylo krásné, hezky vykynulo, ale z trouby jsem vyndala placky tvrdé jak suchar, naprosto otřesné!!!

  • Alena Brožková | 2. 8. 2008 15:34

    Tak teda nevím, neslané,nemastné, nesladké, nijaké, tuhé. Za to se to pěkně dělá,ale i přesto nikdy více.Ani nasladko ani naslano

  • Martin Opp | 25. 11. 2007 12:25

    Včera jsem tyto vdolky dělal jako přílohu k vepřovému na mrkvi a byly výborné. Pekl jsem je na pánvi v oleji, krásně naběhly a byly křehké. Ještě mohu doporučit, že je nejsnažší z těsta lžící odebírat množství těsta a v ruce z něj rovnou tvořit placky, našpiní se tím méně nádobí:-)

  • ELA | 13. 6. 2006 08:32

    souhlasím, vdolky je dokonce místní název pro koláče, většinou plněné uvnitř (někdy s povidly a drobenkou nahoře)

  • Anonym | 13. 6. 2006 08:28

    Pekla vdolky z bílý mouky,sypala je perníkem..:o)))Taky souhlasím:o)

  • Romana | 12. 6. 2006 21:39

    Souhlasím s Di. Smaží se bavorské vdolečky, vdolky se pečou.

  • Di | 12. 6. 2006 18:32

    To není pravda. Smaží se tzv. bavorské vdolečky, zatímco ve východních Čechách se dělají méně mastné "dolky", které se pečou. Je to vlastně taková kynutá buchta bez náplně, nemusí být kulaté.

  • Jana z VM | 12. 6. 2006 07:06

    Podle mě taky.

  • Květa Bitomská | 9. 6. 2006 16:05

    Nemá se to náhodou smažit? Podle mně se vdolky vždy smaží, ale možná se pletu.

  • Mirka V. | 8. 5. 2006 14:44

    Celou dobu do vypadalo velice slibně, nakonec jsem ale z trouby vyndala takove lepší suchary. Možná jsem to špatně pekla, nevím.

  • Mirka V. | 8. 5. 2006 13:41

    Právě jsem zkouším tento recept, ale taktéž postrádám alespoň orientační údaje k délce a teplotě pečení.

  • Radka.H. | 19. 2. 2006 17:19

    Může mi prosím někdo poradit?Když mam horkovzdušnou troubu na kolik bych to měla píct?Děkuju.

  • ana | 30. 1. 2006 14:08

    dobré, ale spíš než vdolky mi to připomíná houstičky...

  • R R | 24. 1. 2006 09:31

    Nevím co dělám špatně, ale většinou mi vdolky při pečení na povrchu ztvrdnou?? Děkuji za každou radu

  • Zdenka Nováková | 9. 9. 2005 10:16

    Tak to tedy dneska zkusím a pak dám vědět

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Mléko Polohrubá mouka Rostlinný tuk Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Čokoládové buchtičky s čokoládovým pudinkem

Čokoládové buchtičky s čokoládovým…

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Dýňová tortila
Dýňová tortila
21
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle…
19
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda
17
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Dortový korpus pro začátečníky
Dortový korpus pro začátečníky
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka),…
Double švestkový koláč
Double švestkový koláč
Doutníčky - ořechové
Doutníčky - ořechové
Doutníčky-kakaové
Doutníčky-kakaové
Drážďanská štóla
Drážďanská štóla
  • Recepty.cz
  • Doudlebské vdolky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact