• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Doudlebské vdolky
Napište svůj komentář k receptu

Doudlebské vdolky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Doudlebské vdolky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 200
      ml mléko
    • 50
      g rostlinný tuk nebo 1 lžíce sádla a 1 lžíce másla
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • tuk na plech

Postup přípravy receptu

1
Z rozdrobeného droždí, trošky teplého mléka, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, promícháme, vlijeme vynutý kvásek, opět promícháme, přidáme zbytek mléka, změklý tuk a vejce a nejdříve v míse, pak na vále vypracujeme hladké a husté těsto. V míse je posypané moukou a přikryté utěrkou necháme asi 3/4 hodiny kynout na teplém místě. Dobře nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme z něj silnější plát. Kulatým tvořítkem nebo skleničkou vykrájíme vdolky, rozložíme je na pomaštěný plech a necháme ještě chvíli kynout. Pak je vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova. Podáváme nasladko namazané marmeládou a posypané strouhaným tvarohem nebo naslano jako přílohu k masu s omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Houbová omáčka s vdolky

Houbová omáčka s vdolky

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ja | 14. 4. 2016 17:53

    Musím se smát i já mam suchary

  • evík | 1. 12. 2015 14:34

    souhlas 8-)

  • Jarka | 19. 2. 2013 14:45

    Jsem starší hospodinka a pamatuji si , že v ném dětství se vdolky taky dělali na plechu / nebo dokonce na plotně sporáku. Byly dietnější, ale pamatuji si dodnes , že se na "sekundu" ponořili do do vroucí vody , vhodili ;-) se do perníku nebo máku. To je rada pro ty , které z toho upečou suchary. měla jsem je moc ráda.

  • Andy | 6. 2. 2013 09:29

    Zkoušela jsem je, jsou výborné, jen jsem dostala radu dělat je z hladné mouky a místo vejce dát jen žloutek!

  • etule | 2. 3. 2012 22:54

    Tak ja teda nevim jak je to s tim pecenim nebo smazenim vdolku, kazdopadne ja je vzdy smazila a byli super, jen jednou jsem dostala napad upect je v troube a uz nikdy vic.... budu je zase jen smazit, babicka je taky smazila asi vi proc... ;-)

  • šárka | 23. 2. 2012 11:31

    taky jsem tak dopadla,ale jako sladké housky křupavé i třetí den jsme to nějak snědli

  • Bibi | 1. 2. 2011 22:20

    Nevim ale u nás se teda vdolky vždy smažili na pávni

  • Ladia - | 31. 5. 2010 10:13

    Legrace to rozhodně není, dle rozpisu se jedná o klasické kynuté těsto. Tabulku, jak péci najdete zde http://www.recepty.cz/zajimavost.asp?id_zajimavost=JNMOCMQ9

  • Michaela Pokorná | 30. 5. 2010 20:59

    Tak tohle je opravdu legrace, nebo já nevím, postupovala jsem přesně podle návodu, ani jednu přísadu jsem neošidila, těsto bylo krásné, hezky vykynulo, ale z trouby jsem vyndala placky tvrdé jak suchar, naprosto otřesné!!!

  • Alena Brožková | 2. 8. 2008 15:34

    Tak teda nevím, neslané,nemastné, nesladké, nijaké, tuhé. Za to se to pěkně dělá,ale i přesto nikdy více.Ani nasladko ani naslano

  • Martin Opp | 25. 11. 2007 12:25

    Včera jsem tyto vdolky dělal jako přílohu k vepřovému na mrkvi a byly výborné. Pekl jsem je na pánvi v oleji, krásně naběhly a byly křehké. Ještě mohu doporučit, že je nejsnažší z těsta lžící odebírat množství těsta a v ruce z něj rovnou tvořit placky, našpiní se tím méně nádobí:-)

  • ELA | 13. 6. 2006 08:32

    souhlasím, vdolky je dokonce místní název pro koláče, většinou plněné uvnitř (někdy s povidly a drobenkou nahoře)

  • Anonym | 13. 6. 2006 08:28

    Pekla vdolky z bílý mouky,sypala je perníkem..:o)))Taky souhlasím:o)

  • Romana | 12. 6. 2006 21:39

    Souhlasím s Di. Smaží se bavorské vdolečky, vdolky se pečou.

  • Di | 12. 6. 2006 18:32

    To není pravda. Smaží se tzv. bavorské vdolečky, zatímco ve východních Čechách se dělají méně mastné "dolky", které se pečou. Je to vlastně taková kynutá buchta bez náplně, nemusí být kulaté.

  • Jana z VM | 12. 6. 2006 07:06

    Podle mě taky.

  • Květa Bitomská | 9. 6. 2006 16:05

    Nemá se to náhodou smažit? Podle mně se vdolky vždy smaží, ale možná se pletu.

  • Mirka V. | 8. 5. 2006 14:44

    Celou dobu do vypadalo velice slibně, nakonec jsem ale z trouby vyndala takove lepší suchary. Možná jsem to špatně pekla, nevím.

  • Mirka V. | 8. 5. 2006 13:41

    Právě jsem zkouším tento recept, ale taktéž postrádám alespoň orientační údaje k délce a teplotě pečení.

  • Radka.H. | 19. 2. 2006 17:19

    Může mi prosím někdo poradit?Když mam horkovzdušnou troubu na kolik bych to měla píct?Děkuju.

  • ana | 30. 1. 2006 14:08

    dobré, ale spíš než vdolky mi to připomíná houstičky...

  • R R | 24. 1. 2006 09:31

    Nevím co dělám špatně, ale většinou mi vdolky při pečení na povrchu ztvrdnou?? Děkuji za každou radu

  • Zdenka Nováková | 9. 9. 2005 10:16

    Tak to tedy dneska zkusím a pak dám vědět

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Mléko Polohrubá mouka Rostlinný tuk Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

"Tiramisu" roláda

"Tiramisu" roláda

Jablečný koláč (buchta)

Jablečný koláč (buchta)

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

303
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
89
Dýňová tortila
Dýňová tortila
70
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
58
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
54
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…

Zajímavé články

Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa, seznamte se
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa,…
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody nezplesniví
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody…
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
AHA.cz Poslední varování pro Partyšovou: Lékaři jí dali jasnou stopku

Poslední varování pro Partyšovou: Lékaři jí dali jasnou stopku

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zdravotní problémy Haliny Pawlowské: Ani krok bez přístroje s kyslíkem!

Zdravotní problémy Haliny Pawlowské: Ani krok bez přístroje s kyslíkem!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Další doporučené recepty:

Dortový korpus pro začátečníky
Dortový korpus pro začátečníky
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka),…
Double švestkový koláč
Double švestkový koláč
Doutníčky - ořechové
Doutníčky - ořechové
Doutníčky-kakaové
Doutníčky-kakaové
Drážďanská štóla
Drážďanská štóla
  • Recepty.cz
  • Doudlebské vdolky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact