Musím se smát i já mam suchary
souhlas 8-)
Jsem starší hospodinka a pamatuji si , že v ném dětství se vdolky taky dělali na plechu / nebo dokonce na plotně sporáku. Byly dietnější, ale pamatuji si dodnes , že se na "sekundu" ponořili do do vroucí vody , vhodili ;-) se do perníku nebo máku. To je rada pro ty , které z toho upečou suchary. měla jsem je moc ráda.
Zkoušela jsem je, jsou výborné, jen jsem dostala radu dělat je z hladné mouky a místo vejce dát jen žloutek!
Tak ja teda nevim jak je to s tim pecenim nebo smazenim vdolku, kazdopadne ja je vzdy smazila a byli super, jen jednou jsem dostala napad upect je v troube a uz nikdy vic.... budu je zase jen smazit, babicka je taky smazila asi vi proc... ;-)
taky jsem tak dopadla,ale jako sladké housky křupavé i třetí den jsme to nějak snědli
Nevim ale u nás se teda vdolky vždy smažili na pávni
Legrace to rozhodně není, dle rozpisu se jedná o klasické kynuté těsto. Tabulku, jak péci najdete zde http://www.recepty.cz/zajimavost.asp?id_zajimavost=JNMOCMQ9
Tak tohle je opravdu legrace, nebo já nevím, postupovala jsem přesně podle návodu, ani jednu přísadu jsem neošidila, těsto bylo krásné, hezky vykynulo, ale z trouby jsem vyndala placky tvrdé jak suchar, naprosto otřesné!!!
Tak teda nevím, neslané,nemastné, nesladké, nijaké, tuhé. Za to se to pěkně dělá,ale i přesto nikdy více.Ani nasladko ani naslano
Včera jsem tyto vdolky dělal jako přílohu k vepřovému na mrkvi a byly výborné. Pekl jsem je na pánvi v oleji, krásně naběhly a byly křehké. Ještě mohu doporučit, že je nejsnažší z těsta lžící odebírat množství těsta a v ruce z něj rovnou tvořit placky, našpiní se tím méně nádobí:-)
souhlasím, vdolky je dokonce místní název pro koláče, většinou plněné uvnitř (někdy s povidly a drobenkou nahoře)
Pekla vdolky z bílý mouky,sypala je perníkem..:o)))Taky souhlasím:o)
Souhlasím s Di. Smaží se bavorské vdolečky, vdolky se pečou.
To není pravda. Smaží se tzv. bavorské vdolečky, zatímco ve východních Čechách se dělají méně mastné "dolky", které se pečou. Je to vlastně taková kynutá buchta bez náplně, nemusí být kulaté.
Podle mě taky.
Nemá se to náhodou smažit? Podle mně se vdolky vždy smaží, ale možná se pletu.
Celou dobu do vypadalo velice slibně, nakonec jsem ale z trouby vyndala takove lepší suchary. Možná jsem to špatně pekla, nevím.
Právě jsem zkouším tento recept, ale taktéž postrádám alespoň orientační údaje k délce a teplotě pečení.
Může mi prosím někdo poradit?Když mam horkovzdušnou troubu na kolik bych to měla píct?Děkuju.
dobré, ale spíš než vdolky mi to připomíná houstičky...
Nevím co dělám špatně, ale většinou mi vdolky při pečení na povrchu ztvrdnou?? Děkuji za každou radu
Tak to tedy dneska zkusím a pak dám vědět