• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Doubarevná roláda
Napište svůj komentář k receptu

Doubarevná roláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Doubarevná roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bílá směs
    • 140
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce šleháme
    • 80
      kg hladká mouka
  • Tmavá směs
    • 5
      ks žloutek
    • moučkový cukr
    • 10
      g kakao
    • káva silná, vývar
    • 100
      g mleté ořechy
    • 5
      ks bílek
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • puding vařený - vychladlý, nakonec poleva

Postup přípravy receptu

1
Obě těsta šleháme zvlášť, ale zároveň, takže k tomu potřebujeme dva šlehače. Na plech dáme pečící papír. Napřed na plech nalejeme světlé těsto a potom opatrně sřídavě lžící dáváme tmavé, neroztíráme!!! Stáčí se tmavou hmotou dovnitř. Dáme do vyhřáté trouby asi 180 °C, sledujeme a pečeme asi 10-12 minut do zlatova.
2
Po upečení stočíme ještě za tepla i s papírem a chvilku necháme, pak rozmotáme a opatrně stáhneme z papíru. Po vychladnutí natřeme krém a stočíme a polejeme polevou. POZOR je to velmi křehké těsto, při stáčení se láme, nevadí, ještě na povrch se dá krém a tím se zahladí praskliny a pak poleva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 17. 9. 2007 08:46

    p.Patricie,moje poznámka neznamenala sympatie s komunisty,byl to vtip, při troše fantazie.PS

  • Patricie | 14. 9. 2007 19:32

    Terez , teď jsem si toho všimla patřilo to anonymu a né tobě přehlídla jsem se omlouvám se .

  • Hana M. | 14. 9. 2007 17:05

    Je to hrozný recept,je tolik chutných a dobrých.Proč zkoušet nějaké takyrecepty?

  • Tereza J. | 14. 9. 2007 13:43

    Patricie, smiem sa spýtať, kde ste nabrali v mojom príspevku normy a komunistov ?!? Poprosím vás, aby ste mi nevkladali do úst slová, ktoré som nenapísala.

  • Patricie | 14. 9. 2007 10:09

    Marto tak přesně to dělám a nejsi vůbec jízlivá

  • Patricie | 14. 9. 2007 09:59

    Nikdo vás k ničemu nenutí , to záleží na každé z vás jaký postup si zvolí. Jo a Terez ,normy netrhám a komunisty nemusím!!!

  • Vlaďka | 14. 9. 2007 09:44

    ...jo a potom umývám a umývám.... aneb proč to dělat jednoduše když to jde složitě.... V případě takového postupu nejdříve našlehám bílky do tuhého sněhu, potom vyšlehám žloutky s cukrem, popř. tukem a smíchám s ostatním

  • NMarta | 14. 9. 2007 09:34

    Nechci být jízlivá, ale já mám doma stolního robota a ruční šlehač. Tak opravdu dokážu šlehat dvě těsta současně! Jedno dám do robota a to druhé pomocí ručního šlehače! Stejně postupuji v případě: .....třeme žloutky s cukre a přidáme sníh z bílků.......

  • Anonym | 14. 9. 2007 07:18

    Terezko,souhals,představit si to ale umím,za komunismu by trhala normy:-DD.PS

  • barča | 13. 9. 2007 21:51

    Souhlas s Terezou , že není nutno šlehat zvlášť. Těch 9 vajec je určitě na jeden plech moc ( moje zkušenost je, že cca 4-5 stačí bohatě). A když už, nešlo by upect každé zvlášť a pak je dát sebe ?

  • lenka | 13. 9. 2007 21:39

    No,při představě 9 vajec,to je docela mazec.Dělám slavnostní roládu z 6 vajec a je tlustá na pět prstů.asi to zkusím,ale...9 vajec?

  • Katka Maršálková | 13. 9. 2007 15:08

    a proč nemůžu vyšlehat nejdřív světlé a pak tmavé těsto? Nebo naopak? :o)))

  • Hela - | 13. 9. 2007 13:21

    Proč 2 šlehače? Je přeci možné udělat si obě těsta a pak je dávat na plech. Chápu to tak, (protože se nemají roztírat) že se asi nemají ani slévat dohromady, tak se mají dávat lžící vedle sebe světlé a tmavé bochánky? Nebo má tmavé těsto na světlém vytvořit mramorování? Spíš bych měla obavu, jestli těsto celkem z 9 vajec není na jeden plech moc a jestli není moc na roládu vysoké.

  • Tereza J. | 13. 9. 2007 13:01

    Vlaďka, nekupujte ešte jeden šľahač, je to zbytočné :))) Kľudne vyšľahajte biele cest, nalejte na plech, potom urobte tmavé a pokračujte. Nič sa tomu bielemu cestu za tých pár minút nestane. Ostatne, chcela by som vídieť, ako Patricie sama šľahá dvoma šľahačmi naraz:))) Robím podobnú roládu, ale s iným krémom, pozrite Dvojbarevná piškotová roláda.

  • ferda | 13. 9. 2007 10:25

    POzvěte si sousedku i se šlehačem a pak jí to můžete oplatit...:-))

  • Zdena z JM | 13. 9. 2007 10:13

    Jsem zvědavá,jestli tento recept někdo vyzkouší.Ty dva šlehače,asi 4 ruce a ještě ta poznámka,že se těsto láme. No nevím,nevím.

  • Vlaďka | 13. 9. 2007 09:53

    Kristepane to si mám koupit ještě jeden šlehač?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Kakao Káva Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Puding Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký tvarohový koláč

Lehký tvarohový koláč

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

Pečené smetanové řízky

Pečené smetanové řízky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

73
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
29
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
27
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
27
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
25
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Doubarevná roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact