• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Doubarevná roláda
Napište svůj komentář k receptu

Doubarevná roláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Doubarevná roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bílá směs
    • 140
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce šleháme
    • 80
      kg hladká mouka
  • Tmavá směs
    • 5
      ks žloutek
    • moučkový cukr
    • 10
      g kakao
    • káva silná, vývar
    • 100
      g mleté ořechy
    • 5
      ks bílek
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • puding vařený - vychladlý, nakonec poleva

Postup přípravy receptu

1
Obě těsta šleháme zvlášť, ale zároveň, takže k tomu potřebujeme dva šlehače. Na plech dáme pečící papír. Napřed na plech nalejeme světlé těsto a potom opatrně sřídavě lžící dáváme tmavé, neroztíráme!!! Stáčí se tmavou hmotou dovnitř. Dáme do vyhřáté trouby asi 180 °C, sledujeme a pečeme asi 10-12 minut do zlatova.
2
Po upečení stočíme ještě za tepla i s papírem a chvilku necháme, pak rozmotáme a opatrně stáhneme z papíru. Po vychladnutí natřeme krém a stočíme a polejeme polevou. POZOR je to velmi křehké těsto, při stáčení se láme, nevadí, ještě na povrch se dá krém a tím se zahladí praskliny a pak poleva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 17. 9. 2007 08:46

    p.Patricie,moje poznámka neznamenala sympatie s komunisty,byl to vtip, při troše fantazie.PS

  • Patricie | 14. 9. 2007 19:32

    Terez , teď jsem si toho všimla patřilo to anonymu a né tobě přehlídla jsem se omlouvám se .

  • Hana M. | 14. 9. 2007 17:05

    Je to hrozný recept,je tolik chutných a dobrých.Proč zkoušet nějaké takyrecepty?

  • Tereza J. | 14. 9. 2007 13:43

    Patricie, smiem sa spýtať, kde ste nabrali v mojom príspevku normy a komunistov ?!? Poprosím vás, aby ste mi nevkladali do úst slová, ktoré som nenapísala.

  • Patricie | 14. 9. 2007 10:09

    Marto tak přesně to dělám a nejsi vůbec jízlivá

  • Patricie | 14. 9. 2007 09:59

    Nikdo vás k ničemu nenutí , to záleží na každé z vás jaký postup si zvolí. Jo a Terez ,normy netrhám a komunisty nemusím!!!

  • Vlaďka | 14. 9. 2007 09:44

    ...jo a potom umývám a umývám.... aneb proč to dělat jednoduše když to jde složitě.... V případě takového postupu nejdříve našlehám bílky do tuhého sněhu, potom vyšlehám žloutky s cukrem, popř. tukem a smíchám s ostatním

  • NMarta | 14. 9. 2007 09:34

    Nechci být jízlivá, ale já mám doma stolního robota a ruční šlehač. Tak opravdu dokážu šlehat dvě těsta současně! Jedno dám do robota a to druhé pomocí ručního šlehače! Stejně postupuji v případě: .....třeme žloutky s cukre a přidáme sníh z bílků.......

  • Anonym | 14. 9. 2007 07:18

    Terezko,souhals,představit si to ale umím,za komunismu by trhala normy:-DD.PS

  • barča | 13. 9. 2007 21:51

    Souhlas s Terezou , že není nutno šlehat zvlášť. Těch 9 vajec je určitě na jeden plech moc ( moje zkušenost je, že cca 4-5 stačí bohatě). A když už, nešlo by upect každé zvlášť a pak je dát sebe ?

  • lenka | 13. 9. 2007 21:39

    No,při představě 9 vajec,to je docela mazec.Dělám slavnostní roládu z 6 vajec a je tlustá na pět prstů.asi to zkusím,ale...9 vajec?

  • Katka Maršálková | 13. 9. 2007 15:08

    a proč nemůžu vyšlehat nejdřív světlé a pak tmavé těsto? Nebo naopak? :o)))

  • Hela - | 13. 9. 2007 13:21

    Proč 2 šlehače? Je přeci možné udělat si obě těsta a pak je dávat na plech. Chápu to tak, (protože se nemají roztírat) že se asi nemají ani slévat dohromady, tak se mají dávat lžící vedle sebe světlé a tmavé bochánky? Nebo má tmavé těsto na světlém vytvořit mramorování? Spíš bych měla obavu, jestli těsto celkem z 9 vajec není na jeden plech moc a jestli není moc na roládu vysoké.

  • Tereza J. | 13. 9. 2007 13:01

    Vlaďka, nekupujte ešte jeden šľahač, je to zbytočné :))) Kľudne vyšľahajte biele cest, nalejte na plech, potom urobte tmavé a pokračujte. Nič sa tomu bielemu cestu za tých pár minút nestane. Ostatne, chcela by som vídieť, ako Patricie sama šľahá dvoma šľahačmi naraz:))) Robím podobnú roládu, ale s iným krémom, pozrite Dvojbarevná piškotová roláda.

  • ferda | 13. 9. 2007 10:25

    POzvěte si sousedku i se šlehačem a pak jí to můžete oplatit...:-))

  • Zdena z JM | 13. 9. 2007 10:13

    Jsem zvědavá,jestli tento recept někdo vyzkouší.Ty dva šlehače,asi 4 ruce a ještě ta poznámka,že se těsto láme. No nevím,nevím.

  • Vlaďka | 13. 9. 2007 09:53

    Kristepane to si mám koupit ještě jeden šlehač?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Kakao Káva Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Puding Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Cheesecake

Cheesecake

Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Svratecký guláš

Svratecký guláš

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

Marináda

Marináda

Makové koblížky

Makové koblížky

Buchta na doma

Buchta na doma

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

138
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně
36
Palačinky
Palačinky
34
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Doubarevná roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact