• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Doubarevná roláda
Napište svůj komentář k receptu

Doubarevná roláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Doubarevná roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bílá směs
    • 140
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce šleháme
    • 80
      kg hladká mouka
  • Tmavá směs
    • 5
      ks žloutek
    • moučkový cukr
    • 10
      g kakao
    • káva silná, vývar
    • 100
      g mleté ořechy
    • 5
      ks bílek
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • puding vařený - vychladlý, nakonec poleva

Postup přípravy receptu

1
Obě těsta šleháme zvlášť, ale zároveň, takže k tomu potřebujeme dva šlehače. Na plech dáme pečící papír. Napřed na plech nalejeme světlé těsto a potom opatrně sřídavě lžící dáváme tmavé, neroztíráme!!! Stáčí se tmavou hmotou dovnitř. Dáme do vyhřáté trouby asi 180 °C, sledujeme a pečeme asi 10-12 minut do zlatova.
2
Po upečení stočíme ještě za tepla i s papírem a chvilku necháme, pak rozmotáme a opatrně stáhneme z papíru. Po vychladnutí natřeme krém a stočíme a polejeme polevou. POZOR je to velmi křehké těsto, při stáčení se láme, nevadí, ještě na povrch se dá krém a tím se zahladí praskliny a pak poleva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Vepřová zelná roláda s omáčkou

Vepřová zelná roláda s omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 17. 9. 2007 08:46

    p.Patricie,moje poznámka neznamenala sympatie s komunisty,byl to vtip, při troše fantazie.PS

  • Patricie | 14. 9. 2007 19:32

    Terez , teď jsem si toho všimla patřilo to anonymu a né tobě přehlídla jsem se omlouvám se .

  • Hana M. | 14. 9. 2007 17:05

    Je to hrozný recept,je tolik chutných a dobrých.Proč zkoušet nějaké takyrecepty?

  • Tereza J. | 14. 9. 2007 13:43

    Patricie, smiem sa spýtať, kde ste nabrali v mojom príspevku normy a komunistov ?!? Poprosím vás, aby ste mi nevkladali do úst slová, ktoré som nenapísala.

  • Patricie | 14. 9. 2007 10:09

    Marto tak přesně to dělám a nejsi vůbec jízlivá

  • Patricie | 14. 9. 2007 09:59

    Nikdo vás k ničemu nenutí , to záleží na každé z vás jaký postup si zvolí. Jo a Terez ,normy netrhám a komunisty nemusím!!!

  • Vlaďka | 14. 9. 2007 09:44

    ...jo a potom umývám a umývám.... aneb proč to dělat jednoduše když to jde složitě.... V případě takového postupu nejdříve našlehám bílky do tuhého sněhu, potom vyšlehám žloutky s cukrem, popř. tukem a smíchám s ostatním

  • NMarta | 14. 9. 2007 09:34

    Nechci být jízlivá, ale já mám doma stolního robota a ruční šlehač. Tak opravdu dokážu šlehat dvě těsta současně! Jedno dám do robota a to druhé pomocí ručního šlehače! Stejně postupuji v případě: .....třeme žloutky s cukre a přidáme sníh z bílků.......

  • Anonym | 14. 9. 2007 07:18

    Terezko,souhals,představit si to ale umím,za komunismu by trhala normy:-DD.PS

  • barča | 13. 9. 2007 21:51

    Souhlas s Terezou , že není nutno šlehat zvlášť. Těch 9 vajec je určitě na jeden plech moc ( moje zkušenost je, že cca 4-5 stačí bohatě). A když už, nešlo by upect každé zvlášť a pak je dát sebe ?

  • lenka | 13. 9. 2007 21:39

    No,při představě 9 vajec,to je docela mazec.Dělám slavnostní roládu z 6 vajec a je tlustá na pět prstů.asi to zkusím,ale...9 vajec?

  • Katka Maršálková | 13. 9. 2007 15:08

    a proč nemůžu vyšlehat nejdřív světlé a pak tmavé těsto? Nebo naopak? :o)))

  • Hela - | 13. 9. 2007 13:21

    Proč 2 šlehače? Je přeci možné udělat si obě těsta a pak je dávat na plech. Chápu to tak, (protože se nemají roztírat) že se asi nemají ani slévat dohromady, tak se mají dávat lžící vedle sebe světlé a tmavé bochánky? Nebo má tmavé těsto na světlém vytvořit mramorování? Spíš bych měla obavu, jestli těsto celkem z 9 vajec není na jeden plech moc a jestli není moc na roládu vysoké.

  • Tereza J. | 13. 9. 2007 13:01

    Vlaďka, nekupujte ešte jeden šľahač, je to zbytočné :))) Kľudne vyšľahajte biele cest, nalejte na plech, potom urobte tmavé a pokračujte. Nič sa tomu bielemu cestu za tých pár minút nestane. Ostatne, chcela by som vídieť, ako Patricie sama šľahá dvoma šľahačmi naraz:))) Robím podobnú roládu, ale s iným krémom, pozrite Dvojbarevná piškotová roláda.

  • ferda | 13. 9. 2007 10:25

    POzvěte si sousedku i se šlehačem a pak jí to můžete oplatit...:-))

  • Zdena z JM | 13. 9. 2007 10:13

    Jsem zvědavá,jestli tento recept někdo vyzkouší.Ty dva šlehače,asi 4 ruce a ještě ta poznámka,že se těsto láme. No nevím,nevím.

  • Vlaďka | 13. 9. 2007 09:53

    Kristepane to si mám koupit ještě jeden šlehač?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Kakao Káva Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Puding Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Řezy Margot

Řezy Margot

Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky -…

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Hroznové smoothie

Hroznové smoothie

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

180
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
105
Dýňová tortila
Dýňová tortila
93
Hummus z červené řepy
Hummus z červené řepy
90
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
89
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Doubarevná roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact