puding
dle chuti: vanilkový, čokoládový, kakaový....
Krém:
150
g
piškoty
- rozdrcené, pomleté nebo rozmixované
2,50
dl
černá káva
- silný uvařený turek, cca 2 -
100
g
moučkový cukr
200
g
máslo
změklé
6
lžíce
mleté vlašské ořechy
5 -
hnědý rum
: dle potřeby, přidáváme po lžících
Dohotovení:
čokoládová poleva
z 2ks ledových kaštanů nebo čokolády na vaření a kousku másla
mleté vlašské ořechy
na posypání
Postup přípravy receptu
1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rum, mléko, olej, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto nalijeme na připravený plech. Na syrové těsto nalijeme ještě horký uvařený pudink dle chuti (nepoužíváme ovocné!) a dáme péct do předehřáté trouby - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme buchtu s pudinkem vychladit, pak potřeme krémem.
2
Krém: piškoty rozdrtíme, dáme do misky a namočíme vychlazenou kávou (i s troškou lógru. Směs musí být polotuhá, né tekutá. Změklé máslo utřeme v jiné míse s cukrem do pěny, pak přidáme namočené piškoty, mleté ořechy a asi 5-7 lžic rumu. Vše dobře promícháme (prošleháme), krém nebude příliš tuhý, ale po vychladnutí a proležení na buchtě s pudinkem se bude dobře krájet a držet tvar.
3
Až budeme mít krém rozetřený do roviny, necháme vše vychladit a připravenou polevou buď celý povrch potřeme nebo jen šikmo pocákáme. Na polevu nasypeme pomleté nebo nasekané ořechy dle chuti a hotové řezy necháme nejlépe do druhého dne proležet.
4
Poleva: ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě necháme na pár vteřin rozehřát čokoládu, do které přidáme plátek másla a za stálého míchání necháme rozpustit.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Niki
|25. 5. 2016 10:47
Výborný <:-) <3
Milada
|16. 9. 2015 09:27
Jsou výborné :-* a nemám co dodat. Snad jen to, že řezy s námi jedli i kluci, ačkoli jim do dospělosti chybí ještě nějaký ten rok. Těch pár lžic rumu na celý plech a jednou za čas nestojí za řeč.
Vodičková
|4. 1. 2014 22:29
Už jsme chutnali a řezy opravdu nezklamaly. Zítra podle zkušenosti budou ještě lepší. Kávy jsem dala celých 2,5 decilitru a dost možná ještě o trochu víc. Velmi děkuji za recept.
Vodičková
|4. 1. 2014 08:24
Recept se mi líbí, jdu ho zkusit.
Kucharka001
|9. 9. 2013 18:28
V životě už tohle neupeču. Srala jsem se s tím jak dlouho a je to hnus.. :-$
Mirka
|3. 9. 2013 17:31
jsou to opravdu výborné řezy ;-) ;-)
Blanka
|17. 8. 2013 09:59
Krém na tomto receptu mi připomínal oříškové košíčky z cukrárny tak jsme upekla, nic složitého to není a přesto vypadá moc hezky a neobyčejně. Už se chladí ;-)
Wendy
|7. 4. 2013 19:26
Skvělé,nejlepší je ten krém,ten bych snědla samotný :DDD
kisel
|31. 3. 2013 14:58
http://visitors2cash.com/ref.php?refId=106748
for more information
Martina
|9. 2. 2013 16:18
Recept mě zaujal a tak jsem je vyzkoušela. Jsou výbornýýýýýýýý <:-)
Monika Landisch
|5. 1. 2013 10:51
Vynikajici rezi, s alkoholem jsem nesetřila a mohu je doporucit.
vyzkoušela jsem tento recept na svou svatbu,jelikož se oslava dělala doma a nejen,že chutnal mě,ale taky byl jako první snězenej,dnes si ho jdu udělat opět.Dostala jsem šílenou chut :)
Voženílková
|3. 11. 2012 17:47
Řezy jsou skvělé a krém je na nich nejlepší, ten budu používat i nadále <3 :-* .