Super rychly recept a chutny :-)
Mňam :-P Je moc dobrý a budu ho dělat furt :-))
Mňam :-P Je moc dobrý a budu ho dělat furt :-))
Mňam :-P Je moc dobrý a budu ho dělat furt :-))
Super recept, povedl se mi hned na poprvé, moc děkuji. Jinak jsem v naší troubě pekla na necelých 150st. cca 50min
Už mám něco odpečeno ale dort jsem dělala poprvé. Korpus krásný, měkoučký, chutný, držel tvar a supr se krájel. autorka šikulka. moc děkuji. dala jsem jen o něco méně cukru a o lžíci oleje víc. Postupujte dle návodu a musí se podařit :-) Doporučuji!!!
Můžete mi prosím poradit, je možné péct korpus při 170st cca 40min. a pak ho ještě asi po 2hodinách dopéct?
Tak jsem ho taky zkusila podle kladných recenzí. Těsto krásné, vláčné, jsem zvědavá na výsledek. Zatím se peče. O:-)
supeeer!! korpus krásně vyběhl ,dělala jsem z hladké mouky ,do formy 26 cm.3x prořez. Děkuju za recept. O:-)
na mě moc sladký,ale vyběhl fakt krásně,zatím je v troubě,tak snad to neslehne. Za recept díky :-)
Ahoj dnes jsem udelala tento recept na korpus a je super ;-) povedl se mi hned na prvni pokus vzdy kdyz jsem delala nejaky jinx korpus tak mi hned spadl asi jsem pekla moc zprudka :-)) Jinak autorku toho to receptu musim pochvalit
Dobrý den, mám dotaz. Chci se zeptat, z kolika vajec péct, když potřebuji dort na "kalsický" hluboký plech. Nemám totiž obdélníkovou formu. děkuji Libuše :-\
Dnes jsem dělala podobný recept s hladkou moukou, a super, takže za mě hladká mouka ano, proč ne ... ;-) Ale holky musím se vám přiznat, že už peču dorty pro rodinu asi 3 roky, no a stále jsem měla problém s padáním korpusu po upečení a výše popsaný návod je úžasný :-* , konečně se povedlo ...
Myslíte, že se dá udělat i z hladké mouky? Někdo nějaké zkušenosti? :-!
No ženy-v kostce velmi dobré reference,takže ho jdu zkusit.Vyzkouším ho obarvit na růžovo.....tak uvidíme.Pak dám vědět ;-)
Také to mám v plánu! :-))
veľmi jednoduchý recept, testovala som pred dvomi dňami s celozrnnou múkou :-) korpus sa podaril ;-) prekvapil ma čas pečenia 75 minút :o
delala jsem dneska poprve a to rovnou na tripatrovy dort. Musim rict, ze je opravdu jednoduchy, chutny a moc se povedl. Diky moc za recept!!! O:-) :-)) <:-)
Je to dobrý tecept :-) :-\
Myslíte že by se to těsto dalo obarvit a udělat tak z více korpusů duhový dort?díky
Konečně těsto bez sněhu O:-)
Vypadá krásně, ovšem pěkně mě vylezl nahoru =-O , takže se bojím, jak to vlastně dopadne. Pokut vydrží, tak jak je, budu spokojená! :-)
:-[ Povedl se :-) Super recept, fakt :-*
souhlasím...
zlobila a zvyklá,divím se že umíte číst =-O
Povedl se i přes to ze me zlobyla váha takze spíse od oka :D ale byl nižší než sem zviklá, pekla jsem ho asi hodinku a jestli bude dobrý posoudí až oslavenec večer :) <:-)
Já pekla kulatý a musela jsem udělat na sebe 2....teda byl to půl dort,tak jsem jednu dávku dala do běžné kulaté formy a rozřízla na půlku. Ale už máte asi pečeno, že? :-)
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli toto těsto můžu použít i na srdcovou formu o průměru asi kolem 23 cm...a když ho budu rozřezávat nebude moc nízký? :-)
Je to super recept, dělala jsem poprvé a povedl se :)
Dnes jsem pekla, povedl se skvěle, bez ořechů jen s kakaem.. ješště jsem však nerozkrajovala, jen namazala šlehačkou a ozdobila oo´vocem, tak jsem zvědavá jak dopadne :)
naser si tam do toho dortu :-D :-! :-!
jestli se to nepovede tak si vas najdu a rozbiju vam drzku .je to dulezity..nasrat vy pekari :-D :-D :-D :-D ;-)
Dobrý,rychlý korpus.Jen se malinko drobí,ale to není na závadu.dělala jsem bez ořechů.
Pekl jsem tento korpus již podruhé a vždy na 100% paráda. Děkuji 8-)
Dobrý den chtěla jsem se zeptat zda to stačí tohle těsto na dva korpusy jeden větší a jeden menší ještli korpus trochu nabyde? děkuji O:-)
Místo ořechů jsem přidala mojí oblíbenou ingredienci do dortů a koláčů - nastrouhanou Margotku a udělala kávový krém a vše zalila čokoládou...geniální ;-)
Dělala jsem dvakrát-jeden vyšší bílý a jeden nižší s kakaem a jako krém naši oblíbenou rychlovku:máslo smíchané s obyčejnou nugetou.Stačí ta za 20kč s kauflandu nebo lidlu.Jako další vrstva byl krém pudinkový s kousky ananasu.Mohli se všichni utlouct.Akorát ozdoby z marcipánu malá v nestřežené chvíli obrala ;-)
Samozdřejmě, já dělám tento korpus také bez ořechů :-)
můžu bez ořechu?
můžu bez ořechu?
Super! Jen to bylo jako hrnečku vař, tak jsem upekla 3 korpusy místo jednoho ;-)
Vynikající,měla jsem strach z pečení dortů,jak byli kluci malí,tak korpus vypadal jak sedlý,tak jsem to vzdala,ale teď jsem zjistila,že jsem pekla rychle.Mám už i výborný krém,tak jsem letos pekla už na 4 oslavy. :-D Sice zdobení nemám tak krásné,ale snad i to se zlepší.Oslavencům se líbilo a olizovali se..Dávám velkou pochvalu a samo 1.
:'(
SUPER RECEPT :-) <3 :-| <:-) :-* :-P
Jsem v pečení dortů úplný začátečník, ale stejně se to povedlo na jedničku! Pekla jsem to skoro hodinu a půl a je to akorát, korpus se nespálil, ani nepropadl. Děkuju za jednoduchý recept!
tak to se máš *Jano* :-)
teď jsem ten korpus upekla a je to suprové vůbec to není suché a chutná to skvěle je mi teprve 12 :-[ a povedlo se mi to (pro mamku k narozkám) :-)
ja to rozdelila do dvou forem jeden s orechy druhy s mandlema oplacala pudinkovym kremem, ozdobila kompotovym ovocem a valentynske srdce bylo jako od cukrarky ;-) a druhy den uz nebyl. jen priste nez je slepim marmoskou, tak testo trochu pokapnu nejakou stavickou, aby nebylo tak suche. ale ja si tedy nacpala pupek
Dávám 1*. Sice jsem nepekla v klasické formě ale v pekáčku, ale korpus je krásně zlatavý, dokonale rovný a možná i pan Pohlreich by mi ho záviděl... :) A to byl teprve můj druhý v životě.
Hanko,ja pridam mou zkusenost,snad to bude k necemu.Taky jsem zkousela pect podle tohoto receptu(asi pred 4 lety)a vubec se mi to nepovedlo. Celkove se mi nikdy nedarilo piskotove testo.Nekolikrat jsem to tady i resila,zkousela vsechny figle(neotvirat troubu,nedavat hotovy korpus do pruvanu)ale nakonec se mi oplatilo pect korpus na 200 °C a ne na malou teplotu,a taky slehat vejce kolem 15 minut,az zhruba 3x zvetsi objem.Taky jsem tech korpusu vyhodila.... ;-)
Hanko, ráda bych vám poradila jak poznáte, že je dort pečený. Vezmete špejli a píchnete do korpusu na více místech a když se těsto nelepí na špejli tak je korpus hotov.
Ach jo, mně se nepovedl, letěl přímo do koše. Může být chybou to, že jsem otevřela troubu příliš brzy, když jsem si myslela, že už by mohl být hotový a on nebyl? Jinak nevím,co jsem mohla udělat špatně. Trochu mi klesl a když jsem ho pak vyklopila na prkýnko, nechala jsem ho dnem vzhůru a dno se mi totálně propadlo, byla tam proláklina, takže s dortem nic společného. Normálně by se to asi sníst dalo, ale byla jsem tak zoufalá, že jsem s tím šlahla do koše.
Tak vám nevím, ale asi se nepovedl. Je ještě v troubě, ale jaksi klesá, teda ne moc, ale je to znát. Může to být tím, že už jsem myslela, že by mohl být hotový a otevřela jsem troubu? Byl jeste syrový, tak jsem troubu zas zavrela a pecu dál.
Super popis postupu, nádherně se povedl. Díky.
chtela bych se zeptat, kdybych to chtela pect na mensim plechu popripade pekacku, jak to mam udelat s mnozstvim abych ho nemela prilis nizky, dekuju
Povedl se na jedničku.Hodně těsta,pekla jsem postupně ,abych nemusela rozkrajovat:-)těsto mi vyšlo na 3 korpusy.
Sylvo. přečtěte si pořádně o tom vymazávání, autorka jen vystřihne dno z papíru,menší, než je dno a vymaže obvod formy a boky - nevymázává celé. Určitě je to lepší pro jistotu, že tam, kam papír nedosáhne, se vám to nepřipeče.
Je nutné použít ten pečící papír, když se stejně vymazává?
Díky za skvělý recept. Podrobny popis a jednoduchá příprava, co víc si přát. Výsledek vypadá moc dobře, už se těším až ochutnám :-)Dávám jedničku.
Tak teda cekal sem ze to zkonim, ale povedlo se a nezbyva nic nez pochvalit. Rychlé, jednoduché a navíc vynikající
Tak musim pochvalit tento recept,prave jsem ho dopekl a vysledek mne mile prekvapill.Diky a davam 1*.
Kuchařinky, jsem ráda, že se vám daří péci podle tohoto receptu. Podrobný popis jsem uvedla záměrně, jelikož i já jsem ho takto kdysi dostala, když jsem začínala s pečením. Pomohly mi i zdánlivě banální rady, které zkušené kuchařky berou jako samozřejmost, ale pro začátečníka to tak třeba není.:))) Tento poměr surovin používám na dort. formu o průměru 26 cm. Pokud chci mít dort vyšší, proložím ho ještě dětskými kulatými piškoty namočenými buď ve šťávě z kompotu nebo v rumu zředěném vodou (1 díl rumu, 2 díly vody a trocha moučk. cukru). Piškot vždy jen ponořím a hned vyndám, aby byl vlhký, ale ne rozmáčený.Piškoty kladu na krém plochou stranou dolů a znovu potřu krémem. Vytvoří se tak další vrstva. Je to dobré i na vyrovnávání plochy dortu, když není zcela rovný. Z piškotů můžete udělat třeba jenom kolečko uprostřed nebo zase jenom po obvodě u kraje - prostě podle toho, kde potřebujete korpus zvednout. Je to bezva pomoc a vypadá to pěkně i při rozkrojení dortu.
Taky jsem vždycky šlehala bílky zvlášť, ale zkusila jsem tento recept a fakt nemá chybu - celá vejce se krásně našlehala, nádobí jsem ušetřila. Už ani podle jiného receptu dortové těsto péct nebudu.
Mám úplně stejný poměr, ale vždycky šlehám zvlášť bílky s polovinou cukru do tuhého sněhu a pak zvlášť žloudky s druhou polovinou až zbělí. Pak po lžicích přidávám vodu a nakonec po částech střídavě mouku s prdopečem a sněhem. Ale příště to zkusím šlehat z celých vajec - bylo by to rychlejsí a ušetřím nádobí :-).
Ja jaem to delala v dort. forme o prumeru 26 cm a bylo to v pohode.
Podle mého odhadu cca na 23 cm v průměru nebo o malinko větší.
Chtěla bych se zeptat, jestli tahle dávka těsta stačí na dortovou formu s obvyklým průměrem? Děkuji
super recept! dlouho se mi nedarilo upect piskotove testo,tenhle korpus se mi opravdu povedl i diky podrobnemu postupu.
Zatím první dobrý recept, co jsem vyzkoušela.Rychlý na přípravu a taky byl hodně rychle pečený:-)