• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Napište svůj komentář k receptu

Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Listové těsto je velmi oblíbené ve slané i sladké kuchyni. V tomto receptu je připravené v podobě drobných dortíčků plněných šlehanou nivou a zdobených šťavnatými ředkvičkami. Jsou tak vhodným pohoštěním na rodinnou oslavu či chuťovkou při posezení s přáteli.

Nejlepší česneková pomazánka na chlebíčky

Suroviny

12 porce
    • 2
      ks listové těsto pláty
    • 1
      ks vejce na potření
    • 200
      g sýr niva
    • 100
      g máslo změklé
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • pažitka na ozdobu
    • ředkvička na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Z každého plátu těsta vykrájejte 12 až 16 koleček o průměru asi 6 cm. Polovině koleček vykrojte otvor o průměru asi 4 cm. Plná kolečka naskládejte na plech s pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem. Na ně naskládejte kolečka s otvorem a opět potřete vejcem. Pečte v troubě dozlatova, asi 15 minut.

RADA: Domácí listové těsto

2
Nivu nastrouhejte najemno, přidejte změklé máslo a utřete vařečkou nebo prošlehejte metlou. Do krému poté zašlehejte smetanu. Krémem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou a nastříkejte jej do otvorů v upečených korpusech. Ozdobte pažitkou a plátky ředkviček.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebíčky (jednohubky) treska ala losos

Chlebíčky (jednohubky) treska ala…

Jednohubky / chlebíčky s olivovou pomazánkou

Jednohubky / chlebíčky s olivovou…

Batátové jednohubky s hráškem a krevetami

Batátové jednohubky s hráškem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Listové těsto Máslo Pažitka Ředkvička Smetana ke šlehání Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Tuňáková pomazánka II.

Tuňáková pomazánka II.

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Levné a chutné cibulové brambory

Levné a chutné cibulové brambory

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

71
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Mangový cheesecake
Mangový cheesecake
20
Halušky s brynzou a slaninou
Halušky s brynzou a…
20
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Lucie Benešová odhalila rodinné album: 20 let frnklo jako voda!

Lucie Benešová odhalila rodinné album: 20 let frnklo jako voda!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Dortíčky se šlehačkou
Dortíčky se šlehačkou
Dortíčky se zeleninou
Dortíčky se zeleninou
Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem
Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami,…
Dortové košíčky s ostružinami
Dortové košíčky s ostružinami
Dortový korpus pro začátečníky
Dortový korpus pro začátečníky
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka),…
  • Recepty.cz
  • Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact