• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Napište svůj komentář k receptu

Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Listové těsto je velmi oblíbené ve slané i sladké kuchyni. V tomto receptu je připravené v podobě drobných dortíčků plněných šlehanou nivou a zdobených šťavnatými ředkvičkami. Jsou tak vhodným pohoštěním na rodinnou oslavu či chuťovkou při posezení s přáteli.

Nejlepší česneková pomazánka na chlebíčky

Suroviny

12 porce
    • 2
      ks listové těsto pláty
    • 1
      ks vejce na potření
    • 200
      g sýr niva
    • 100
      g máslo změklé
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • pažitka na ozdobu
    • ředkvička na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Z každého plátu těsta vykrájejte 12 až 16 koleček o průměru asi 6 cm. Polovině koleček vykrojte otvor o průměru asi 4 cm. Plná kolečka naskládejte na plech s pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem. Na ně naskládejte kolečka s otvorem a opět potřete vejcem. Pečte v troubě dozlatova, asi 15 minut.

RADA: Domácí listové těsto

2
Nivu nastrouhejte najemno, přidejte změklé máslo a utřete vařečkou nebo prošlehejte metlou. Do krému poté zašlehejte smetanu. Krémem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou a nastříkejte jej do otvorů v upečených korpusech. Ozdobte pažitkou a plátky ředkviček.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebíčky (jednohubky) treska ala losos

Chlebíčky (jednohubky) treska ala…

Jednohubky / chlebíčky s olivovou pomazánkou

Jednohubky / chlebíčky s olivovou…

Batátové jednohubky s hráškem a krevetami

Batátové jednohubky s hráškem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Listové těsto Máslo Pažitka Ředkvička Smetana ke šlehání Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky s jablky

Palačinky s jablky

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

Cuketové špekáčky

Cuketové špekáčky

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

60
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
29
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
20
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Tereza Kerndlová překvapila: Zpátky v Praze a úplně jiná!

Tereza Kerndlová překvapila: Zpátky v Praze a úplně jiná!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Dortíčky se šlehačkou
Dortíčky se šlehačkou
Dortíčky se zeleninou
Dortíčky se zeleninou
Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem
Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami,…
Dortové košíčky s ostružinami
Dortové košíčky s ostružinami
Dortový korpus pro začátečníky
Dortový korpus pro začátečníky
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka),…
  • Recepty.cz
  • Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact